Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
ИНФО добиваш дипл.инжињер , го нема ел. тоа е тоа

Исто се учи. Иста програма, исти вежби се е исто. Различни професори се паѓаат, различни асистенти.
И да си на ИКИ, зависно од презимето ќе те распределат во паралелка А,Б,В,Г,Д... па зависно од паралелката ќе ти се погоди добар/лош професор.
Колоквиумот е исти за сите. Само оваа година ние од инфо малце касниме зашто 3 предавања губевме, па ни се изгуби редоследот.
Сепак главното сам си го учиш.Бара доста вежбање .
Од 100 до 150 склека дневно и до 100 стомачни , резултати загарантирани :pos2:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Е исто е ама уствари не е исто.
На ИКИ добиваш диплома за дипл. ел. инжињер, а на ИНФО друга диплома ( не ми текнува баш како гласеше)...
Знаеш што? Поминат ми е лимитот и во просек 5 минути ми се потребни за да отворам страна, али смачено ми е кога терба да се убедувам со неинформирани во врска со дипломата.
Отвори ја брошурава, иди на страна 15, и те молам кажи ми што пишува?
4 ГОДИШНИ СТУДИИ
240 кредити, при што се стекнувате со
диплома:
Дипломиран инженер по електротехника
на соодветната студиска програма.
3 ГОДИШНИ СТУДИИ
180 кредити, при што се стекнувате со
диплома:
Дипломиран инженер по информатика
Што сме ние, а што другите? Не сме ние инженери? Нема нас исто да ни пишува во диплома? Ако добро си упатен и ги следиш настаниве од пред 2-3 години, ИНФО не е виша школа како што си беше, туку е факултет и дипломата е таа што ја гледаш.

Едина разлика се постдипломските, кај нас се 3+2, а на другите 4+1. Впрочем сегде е 3+2, освен таму кај што се тераат уште старите програми.
Друга работа, ако толку те буни бројката 3, односно што е "само" три години, ќе ти речам само да провериш по сите светки универзитети да видиш какви се програмите и по колку години траат. Тоа со 4 веќе нигде го нема.

Од 100 до 150 склека дневно и до 100 стомачни , резултати загарантирани :pos2:
Баш така:D

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Знаеш што? Поминат ми е лимитот и во просек 5 минути ми се потребни за да отворам страна, али смачено ми е кога терба да се убедувам со неинформирани во врска со дипломата.
Отвори ја брошурава, иди на страна 15, и те молам кажи ми што пишува?
Што сме ние, а што другите? Не сме ние инженери? Нема нас исто да ни пишува во диплома? Ако добро си упатен и ги следиш настаниве од пред 2-3 години, ИНФО не е виша школа како што си беше, туку е факултет и дипломата е таа што ја гледаш.

Едина разлика се постдипломските, кај нас се 3+2, а на другите 4+1. Впрочем сегде е 3+2, освен таму кај што се тераат уште старите програми.
Друга работа, ако толку те буни бројката 3, односно што е "само" три години, ќе ти речам само да провериш по сите светки универзитети да видиш какви се програмите и по колку години траат. Тоа со 4 веќе нигде го нема.

Баш така:D

Ај сеа пак прочитај што си напишал...
Ако дипломиран инженер по електротехника е исто што и диполиран инженер по информатика тогаш си во право.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај сеа пак прочитај што си напишал...
Ако дипломиран инженер по електротехника е исто што и диполиран инженер по информатика тогаш си во право.
Муабетот е двајцата сме Дипломирани инженери. Електротехничар нема да бидам, а верувам ни ти. Ќе видиш дека сепак ќе работиш нешто што ќе го работиме и ние.

newone

no titula
Член од
10 декември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Еј колеги.. на следниов колоквиум Системска анализа и дизајн ке има ли за cpm и pert? :jaj:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
А само ER дијаграми ке има? нема да има мрежен дијаграм тоа pert и cpm?
Само ER имаме учено, а тоа и ни го рече асистентката. На првиот колоквиум имавме 80% практична работа, т.е. цртање дијаграми, и 20% теорија, а сега е 30% практична работа, 70% теорија.

newone

no titula
Член од
10 декември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Фала колега :icon_bigg
Прашувам за овие мрежниве дијаграми пошто лани ги имаше.. Али добро е, и боље што ги нема сеа. :wink:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ајде некој од постарите колеги да ми објасни како иде со бодовите зашто слушнав неколку верзии. Еве на пример Физика, дали мора прво да имаш 60 посто, значи да имаш услов за положување па потоа ги додаваат бодовите од лабораториски, тестови, домашни? Или можеш да собереш 150 за положување заедно со тие работи.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Абе луѓе кај е upload-иран pdf-от за кога се полагаат колоквиумиве?

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ајде некој од постарите колеги да ми објасни како иде со бодовите зашто слушнав неколку верзии. Еве на пример Физика, дали мора прво да имаш 60 посто, значи да имаш услов за положување па потоа ги додаваат бодовите од лабораториски, тестови, домашни? Или можеш да собереш 150 за положување заедно со тие работи.
Ако е така, сите ќе имаат 7ци и 8ци. :nesum:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Значи по секој предмет прво мораш да имаш положено, а дури потоа ти ги додаваат поените од лабораториски, домашни итн. Без услов за положување не ти ги даваат поените.

Kajgana Shop

На врв Bottom