Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Зашто мислам дека не е така? Заедно со поените од колоквиумите, лабораториските и евентуално некоја домашна или семинарска ако има, треба да се извадат 60% од вкупниот број поени, за да се положи.
Обично лабораториските носат 20%, или во превод 2 - 2 и пол оценки плус. Па ако се додаваат одпосле, сите ќе бидат со 8ци минимум (зборам за тие што положиле нормално:)). Или има некој дел што го пропшутам?
Жити се...па тогаш сите ќе имаа положено на електро, немаше да има презапишување на предмети.
Значи прво мораш да положиш па после ти ги даваат поените.

Едно прашање и од мене: Колку бода носат тестовите по логички кола? Во разгледницава гледам 50, ама не е баш веродостојна, има и други грешки. На друго место разбрав дека носат 30. Знае некој точно?
Мене Каневче ми кажа дека носеле по 10 поени т.е. два теста вкупно 20 поени што и не ми е баш веродостојно зошто по резултатите имаше и над 10 поени :toe:

И исто кажа дека домашната носела 10 поени а ја се си знаев дека е 30...:toe:

Х

Ханзо

Гостин
Мене Каневче ми кажа дека носеле по 10 поени т.е. два теста вкупно 20 поени што и не ми е баш веродостојно зошто по резултатите имаше и над 10 поени :toe:

И исто кажа дека домашната носела 10 поени а ја се си знаев дека е 30...:toe:
Ако тестовите носат 20, домашната 10, и колоквиумите 200, 10 се од присуство онака гага...лабораториските се 60? :icon_eek: Нема шанси. Мутен ми е предметов многу. Ај ќе видиме утре што ќе биде, па...In Kaneffche we trust. :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ако тестовите носат 20, домашната 10, и колоквиумите 200, 10 се од присуство онака гага...лабораториските се 60? :icon_eek: Нема шанси. Мутен ми е предметов многу. Ај ќе видиме утре што ќе биде, па...In Kaneffche we trust. :)
Ама ја не мислам како неа... :)))

Ја мислам дека еден тест носи 20, значи двата 40, +30 домашното, +20 лабораториски и +200 од колоквиуми.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Жити се...па тогаш сите ќе имаа положено на електро, немаше да има презапишување на предмети.
Значи прво мораш да положиш па после ти ги даваат поените.
Може, не тврдам дека не е така... Али сепак држи и мојата теорија, нели? Со додадени лабораториските, нема никој да е со 6ка...?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Може, не тврдам дека не е така... Али сепак држи и мојата теорија, нели? Со додадени лабораториските, нема никој да е со 6ка...?
Ќе биде зашто имаш 110 поени од испит и плус 20 максимум од лабораториски вкупно 130 и тоа е 6-ка.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ќе биде зашто имаш 110 поени од испит и плус 20 максимум од лабораториски вкупно 130 и тоа е 6-ка.
А тие што немаат максимум од лабораториски? А 95% немаат максимум... Испаѓа нема никогаш да положат... пак не ми се совпаѓа математиката...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
А тие што немаат максимум од лабораториски? А 95% немаат максимум... Испаѓа нема никогаш да положат... пак не ми се совпаѓа математиката...
Па веќе имаш услов за положување 110 поени од испит, ако сакаш 0 имај од лабораториски не е важно. Поените од лабораториски не ти играат ама апсолутно никаква улога за положување.

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
да не знае некој дали има физика резултати од вториот колоквиум?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Математика треба да се иде на испит, ете зш. :icon_lol:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Ако имаш само еден за испит немаш маки :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ако имаш само еден за испит немаш маки :)
Камоли да беше само еден! :pos:
Нема врска, не се запишав на Електро за да се откажам после еден семестар. Без диплома не си одам од факултетов, па што сака нека биде. :icon_bigg

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Камоли да беше само еден! :pos:
Нема врска, не се запишав на Електро за да се откажам после еден семестар. Без диплома не си одам од факултетов, па што сака нека биде. :icon_bigg
Цврст став...Браво. :) Стабилен човек си ти. Крши нога на испити.

Kajgana Shop

На врв Bottom