Утрински ритуал

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Прво по пат накај купатило, ставам кафе дупло,кога излегувам од купатило,го пијам пола саат,пуштам ТВ,и почнувам да учам.Секој ден така.
Без кафе цел ден сум успана.Значи најважен ритуал,опуштено пиење кафе.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Станувам, во купатило и одма ставам кафе....Ако тоа не ме разбуди, ставам уште едно...Значи, многу тешко се будам:vozbud:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Станувам брзо, што значи не се тегнам многу во кревет. ПОтоа нормално се негувам и грижам за личната хигиена. Е после е тешкиот дел...го будам брат ми за да пиеме кафе, зошто не сакам да пијам сама кафе, па варам кафенце и јадам овошје и после тоа може да следат сите активности.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
прво се мијам!па доручкувам!па пушам цигара и пијам кафе (ако имам време за кафе)!пак ги мијам забите!и трчам да фатам автобус!

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Од вчера повторно си започнав со мојот утрински ритуал,а тоа е станување негде околу 6 часот,па обавување на утринската хигиена,потоа пуштам телевизија или радио и си спремам за јадење.Додека си доручкувам си слушам музиче и си пеам(зависно од тоа дали ќе ми се погодат песните:)),потоа се зачешлувам малце и низ врата.Понекогаш си варам и кафенце,зависно од тоа колку време имам пред да излезам.И после се ова,спремна сум да го започнам денот со насмевка:pipi:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Зависи...ако сум прва смена во школо..нема што да се прави се станува се праи склекови итн,облекува,средува и ајт на школо:)..
Ако сум втора...кога ке се разбудам малце се растегам низ кревет...исто следува билдање на телото:)..уклучување компјутер и нормално на форум и мсн:)..

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Колку ги мрзам утрата тоа е чудо некое а ко да сум казнет семестраов да треба у 6 да станувам!
Прво и основно пред да отворам очи се карам со ред со сите што станале сабајлето за на работа (од домашните) и решиле да ме разбудат(услуга да ми направат-ко ќе ме пое*ат некој ден ќе се чешам),зашто јас нема шанси сам да се разбудам(ќе има ако почнам да легнувам околу 11 а не во 4 и да станам во 6)
Потоа станувам подмижан и со чудна фаца,палам компјутер и тв,па одам накај шпоретот бувнувам едно кафенце појако без шеќер(да си кажам јас),па одам мијам лице заби се со ред,палам цигара и седнувам пред компјутер,така пијам кафето со неколку цигарчиња се додека не ми дојде зортот за у вц(е јас поради овој ритуал станувам порано,иначе не искачам од дома :pos: ) и на крај пак сум закаснил,за на факс,е после или бркам комшиите што одат тоа време на работа или дремам на автобуска!
Да напоменам,во изминативе 4 год ниеднаш не сум стигнал на време на предавања или вежби кои се од 8 :(
Истите ритуали се и кога немам обврски и не сум на факс(т.е преку викенд-само што станувам после 12 и не се карам со никого :icon_lol:)

R

Razorblade Kiss

Гостин
Па,не се излежувам никогаш,максимум што можам да поспијам е 10,се понатаму е уште еден изгубен ден,и сум како гробар целиот ден,сите ми се криви.
Станувам,далечинското мора да е до мене:)Пуштам тв,и така,зависи што има на тв,лежам во кревет.Најубаво да нема никој дома,па ако ми е по ќеф и ќе си направам појадок,па со појадок и јогурт на компјутер...кафе не пијам често,така да не спаѓа во моето утринско расонување:)Муабет со другар ми на мсн ако се начекаме(ова стана рутина веќе:))па музика,па коментирање на песни ова она,(о)зборување:):vozbud:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Секогаш кога ќе се разбудам не станувам од кревет додека не си ја испеам во себе песната што оди моментално на винамп (затоа навечер никогаш не го исклучувам компјутерот и си местам песни кои најмногу ги сакам).
Потоа станувам со полузатворени очи и слегувам долу во кујна. Ставам на рингла вода за кафе, пуштам чешма да се олади водата. Одам во купатило и си завршувам работа (хигиена, кремови бла бла), па се враќам на кафето (обично многу време се задржувам во бањата, па водата изврила за кафе:pos: ). Пожелно е со никој да не се сретнам додека не излезам од купатило, бидејќи не велам ни „добро утро“ додека не се измијам.
Со литар вода, кафе и пепелник се качувам во соба и се дорасонувам пред монитор.

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Зависи која смена сум. Ако сум од сабајле на школо, се успивам секогаш, се средувам во вц, и трчам на школо. Ако сум втора смена, станувам околу 10 ( со 3 аларми :kesa:), мијам заби, јадам до 11, дремам пред рс, ако мора да се учи, прочитам нешто и пак трчам на школо.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Па зависи...кога сум во школо станувам, идам во вц, си ја пеглам косата, се облакам, јадам, се средувам и идам у школо
а кога не сум...станувам, идам во вц, си правам кафенце ( без него неможе денот да ми започне ), после јадам, седнувам на компјутер да видам што и како има, се облакам, па гледам телевизија или на телефон висам...

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Кафето и тушот се фиксни.
Даље (под услов да се разбудам нормално, пошто скоро секое сабајле имам по некоја епизода, да не навлегувам...
)...
Си се враќам во кревет и се излежувам уште. Онака... Нит спијам, нит сум будна, само си размислувам и си правам разно - разни филмови во глава. Ако е зима, мали се шансите да излезам од кревет воопшто, најубаво ми е тогаш.:pos:

ТВ/радио/систем/компјутер, ватевр, мора да е пуштено. Кога не слушам музика или реклами или нешто слично имам ружно чувство дека сум сама. Го проверувам телефонот... И после тоа успевам со судни маки да се облечам и одам да го шетам кучето. :pipi:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Znaci stanuvam palam teleteks sportski vesti 15 minuti fakam 2-3 pesni,pa posle na tus...onda kupuvam leb go jadam :pos: pijam sok i nadvor...c c c samo doma da ne se sedelo :pos:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прво одма вадам пижамите, а после одма во вц. Тоа ми е секој ден без промаш.

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Sekoe sabajle - isto. Stanuvanje vo 6.20, cigara vo usta i pravo vo WC. Palam TV edno 5 minuti, se oblekuvam i izlevam za na rabota okolu 7.10 casot. I se taka edno dobri 18 godini. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom