Утринска рутина

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Вообичаено доста касно си легнувам, после 2, а мора да станам во 7, веќе се привикнав на туркање на денот со помош на кафиња.

Станувам во 7, првото нешто на кое работам е нескафето, благо, ладно, со лед, матено, независно од сезоната. Мислам дека тоа благо кафе еден ден ќе ме убие.

Потоа одам да ги прочистам аурите додека одговарам на пораките и/или ги проследувам тековните вести. На кратко, отворам DomiNationS. Тој дел од денот го нарекувам 3/1.

Потоа, раце, лице, заби, облекување, чешлање. Пред да излезам ги хранам мачките, веќе имам цел чопор, и 10 за 8 излегувам од дома.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.714
Поени од реакции
9.546
Практикувањето one meal a day ми олесни многу од сабајле, станувам некој пола саат покасно, се мијам, облекувам и пијам кафе на тераса, едно гајле помалку од сабајле (мислењето што да се појадува или припремањето појадок) значи.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
385
Поени од реакции
869
Ми ѕвони аларм у 6.15.
Ми ѕвони втор и последен аларм у 6.30ч.
Ја поткревам перницата за да не задремам пак и 15-20мин си ги драпам јајцата насабајле.
Одам у вц и завршувам лична хигиена. Миење заби обавезно!
Правам кафе и го пијам десетина минути.
После 10мин серам и се облекувам и во 7,30ч излегувам од дома.
Voila!

Член од
16 јануари 2021
Мислења
377
Поени од реакции
1.105
Кога бев млада:
-прво секс
- туш
- кафе
- работа

Сега:
-со трк на мочање(попуштиле гумичките)
- на балкон излагам да видам какво е времето и што да облечам за на работа
- повторно у тоалет и се мијам на две на три
- одам на работа и таму пијам кафе

Викендашки:
-спијам до 09 часот, се препелкам уште пола саат, па кафица у пижами, а после тоа миење и работа низ куќа....
(немавишесекса):(
Kad nema vise seksa ima keksa
Автоматски споено мислење:

Станувам зависно од вечерта колку сум окапал ако си легнам пред 1 станувам порано некад 7ипол некад 8 и утринска рутина прво се драпаат јајца па на инста лево десно пролистувам ќе се појави некое пиленце малку ќе се почешаме со братов и станувам се по ред у веце се мијам се средувам па се облакам јадам нешо и одма се фаќам нешо за работа шо ќе ми текне у моментот шо треба да го напраам. А ако окапам ноќта аларм не турам и спијам дур не станам сам и после као утепан вампир сум.. Ова второво ми е катастрофа ич не ми се допаѓа

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Озбилно не миете заби одма после станување, туку тек после кафе/јадење? :eek:
Попрактично е
Стануваш
Цигара-Кафе-Цигара
Миеш заби - Се тушираш (ако имаш време)
Се облакаш - Искачаш

Некако боље ми е по кафе да измијам заби него пред прво кафе. Плус и кафето има тиња вкус после миење заби :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.261
Па не е баш практично одма после јадење да се мијат заби.
Не заради практичност, заради хигиена. :D

Не дека кога си на работа имаш време да измиеш заби после јадење, али по бонтон, забите треба да се мијат и чистат после секој оброк. Или барем најмалку два пати дневно, наутро и навечер.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Не дека кога си на работа имаш време да измиеш заби после јадење, али по бонтон, забите треба да се мијат и чистат после секој оброк.
Медицински не е препорачливо да се мијат забите одма после оброк.
2 пати на ден треба, наутро и навечер пред легнување.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.261
Медицински не е препорачливо да се мијат забите одма после оброк.
2 пати на ден треба, наутро и навечер пред легнување.
Па као не одма и сега, после 30 мин, саат време. Нема ваљда со остатоци од храна на забите да идеш у град или на работа?

Два пати на ден е минимум што можеш да го направиш.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497

Не дека кога си на работа имаш време да измиеш заби после јадење, али по бонтон, забите треба да се мијат и чистат после секој оброк. Или барем најмалку два пати дневно, наутро и навечер.
Прво, бон тон нема врска со миење заби. Второ, кој тоа вели дека спрема "бон тон" треба да се мијат забите после секој оброк? Ова е нова врста на снобизам, во немање друг начин да се истакнеш. Мислам дека е дебилно да се истакнуваш со бесмислени хигиенски активности и на тој начин да мислиш дека си подобар од другите.

Замисли ја ароганцијата на прашањето, Озбилно не миете заби после јадење? Аман бе? Јас замисли еднаш не сменав гаќи цел ден.

Член од
16 јануари 2021
Мислења
377
Поени од реакции
1.105
Да не се лажеме и да не се праите некој ептен хигиеничари бон топови не знам што ама никој од вас не ги мие забите после јадење.. Нема логика.. После пак треба да јадеш и на шо ќе ти има вкус јадењето на ништо.. Катастрофално е

Kajgana Shop

На врв Bottom