Rutinata mi e mnogu dosadna ko sho sum i ja dosaden u globala.
Posto sum od 7 na rabota, vekje kaj 6 i 18 alarmot zvoni. Bilo koja pesna ako ja stavam za alarm, po nekoe vreme vekje od istata mi se blue i mi pravi nagoni na odvratnost pa duri i panika. Znaci se nauciv veke da ne stavam pesni so mi se dopagjaat za alarm oti otidoa vo nepovrat.
Prekinav vednas da ripam od krevet oti vekje toa mi pravi da sum lightheaded i mi se stemnuva.
Do pred nekoe vreme alarmot mi zvonese vo 6 i 38 ama sfativ deka si sozdavam nepotrebna no dolgotrajna tahikardija od seto toa brzanje da se stigne na vreme. Snooze e isforsirana rabota.
Obicno stanuvam, odam kaj elektricniot bokal za voda da pustam da se vari, dodeka zaklokoti odam da mocam. Pribidejki pijam voda so limon na sabajle (zatoa i mi sluzi zovrienata voda) dosta dolgo vreme gubam na sabajle mislejki dali prvo da izmiam zabi ili prven da ispijam voda so limon. Kako i da e, gi pravam dvete raboti u kratok vremenski period pa ocekuvam da ja poebam glegjta na zabite za brzo.
Ama ubavo mi e od limonot nekako.
Poradi toa sto pijam lekovi i suplementi, so limonot pijam nekoj antioksidans kao french grape extract ili pine bark i si gi rasporeduvam drugite apovi za niz tekot na denot. Obicno apovite gi pikam vo toa maloto desno dzebce na farmerkite.
Nabrzinka stavam vo nekoe slobodno tuperware jogurt ili kefir so 4 lazici oves i 2 lazici meleni semki, nekogas butkam aronija i borovinki. Pocnav da uzivam vo taa prokleta pomija sekoe sabajle.
Docnam na rabota postojano, stigam kaj 7 i 10 iako po pat vozam so kola i brzam kako nezdrav, i vekje pocnuva periodot kaj sho mi se place. Ednostavno mi se sere od rabota, voopsto. Ama znam deka ako si dadam otkaz ke se nerviram, sega se nerviram, ako ne rabotam ke se nerviram, ako najdam nes drugo pak ke se nerviram.. znaci preziram rabota i nasabjle obicno zamisluvam subavo mi bese koa bev sredno ili na fax, pa cesto mi teknuva momenti koi sum gi preziveal pa nekako taka si se oraspolozuvam i si se kikotam sam.
Kaj 9ipol 10 vekje pocnuva da mi se jade i poleka pocnuvam da ja indigestiram pomijata koja od den na den mi stanuva se poubava. Posebno ako ima goji beri vnatre.
Kako si mine vremeto taka i utrinskata serka veke ne e zastapena.. najverojatno imam zapek. Nekako me mrzi da kenjam na sabajle, a i voopsto.
Kafeto go otkazav, pa dobar del od utrinata im objasnuvam na kolegite zosto ne mozam kafe da pijam, deka mi pravi problemi so adrenalinot i so raspolozenieto. No, dzabe im objasnuvam poso utredenta pak ke moram.
I taka. Depresivno u sekoj slucaj.