Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Невладина организација/движење "Да се забранат турските и индиските сапуници". Некој се пријавува како член?
Предупредување - вашите мајки, тетки, вујни, стрини, баби, комшики и други постари припаднички на женскиот пол ќе ве мразат до крајот на животот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ептен се напнав со серииве и сериозно размислувам за изнаоѓање начини да ги прекинат.
Имаме ли право на петиција или нешто така, на која ќе се потпишат повеќе луѓе во знак на револт против глупостиве?
Ова не се трпи веќе. :ROFLMAO:
Само со бојкот на телевизијата можеме да направиме разлика.

Штом падне гледаноста друга песна ќе се пее.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957

Не се на една телевизија, насекаде ги има. Ко пиреј се, неуништливи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Ние ќе напрајме ама оди кажи и на баба ми да не гледа, калашот од под перница ќе ти го извади. :eek:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Додека јадев,беше пуштено на Анал 5 и се емитува(ше) Очајни домаќинки turkish version...
Значи или е погрешно синхронизирано или е штракната.... :tapp:
-Пази со струјата мене ЕДНАШ ме мавна ПЕТ ПАТИ! :facepalm:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Додека јадев,беше пуштено на Анал 5 и се емитува(ше) Очајни домаќинки turkish version...
Значи или е погрешно синхронизирано или е штракната.... :tapp:
-Пази со струјата мене ЕДНАШ ме мавна ПЕТ ПАТИ! :facepalm:
Ако дознае струјата дека ширите телевизиска омраза по форуми ќе ве мавне и шести пат. :P

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Нели А2 ја затворија затоа што немала доволно детска или документарна програма или незнам што. А каква програма имаат овие Шител и Анал 5 освен сериите, вестите и по некој филм кој го даваат премиерно по 100 пат???

Треба да се преземе некоја иницијатива до СРД , да им забрани толку серии давање (види па претпладне ги репризираат, а попладне нови даваат, а друга програма ништо). Една или две максимум серии да има зошто ова што го прават сигурно не е законски.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само бразилски/аргентински серии признавам, бидејќи навистина се квалитетни, и во нив преовладува оригинално сценарио, и одлични актери. Штета што ги нема повеќе кај нас, т.е последниве години ич, бидејќи се знае народот на какви серии се пали. :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нели А2 ја затворија затоа што немала доволно детска или документарна програма или незнам што. А каква програма имаат овие Шител и Анал 5 освен сериите, вестите и по некој филм кој го даваат премиерно по 100 пат???
И јас тоа го приметив,од детска програма на тие канали нема ни д.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:35 ---
Само бразилски/аргентински серии признавам, бидејќи навистина се квалитетни, и во нив преовладува оригинално сценарио, и одлични актери. Штета што ги нема повеќе кај нас, т.е последниве години ич, бидејќи се знае народот на какви серии се пали. :)
За бразилски ај ќе разберам,ама аргентински?Млади бунтовници,Диви ангел и......ги заборавив насловите на другите не ми беа поим за квалитет,освен девојките.:cool:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
За бразилски ај ќе разберам,ама аргентински?Млади бунтовници,Диви ангел и......ги заборавив насловите на другите не ми беа поим за квалитет,освен девојките.:cool:
Не си ја гледал тогаш Resistire на Сител ја даваа, не знам точно која година 2005-6 можеби :) Исто има уште една добра, во која приказната е поврзана за трговија со луѓе, Vidas Robadas, се емитува моментално на локалните низ Македонија. Воглавни нивните нови серии се со доста тешки тематики, па можеби за тоа на нашиот народ, им се тешки за гледање, со оглед на тоа што сакаат турски лимонади...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
И јас тоа го приметив,од детска програма на тие канали нема ни д.
Се дур Ѕинго и Стојменов, му даваат бесплатен маркетинг на Грујо, ќе им се прогледува низ прсти.
Можеби една од целите на власта е да го отупат народот со овие серии, нели како викаат прост народ силна власт:)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ајдее уште 3 нови турски серии. Мислам дека е супер што ги синхронизираат, затоа што инаку на македонска телевизија ќе слушавме 98% турски. Деновиве бев во Струмица и немав кабелска па морав канал 5 да гледам и гледав една турска серија. Ќе ја раскажам епизодата во кратки црти.

На една девојка што нема мајка ( ама уствари има) и умира таткото и вујко и ја зима да живее кај него. Ама од што е толку убава двајца ќе почнат да се тепаат за неа, а уствари и се братучеди. Едниот е стар и има жена, ама она го лаже дека е бремена. Жената ја мрази девојката и ќе дознае дека украла нешто како мала па ќе и се закани дека ќе ја издаде и ќе ја избрка од куќата. Ама слугинката ќе дознае дека лаже за бременоста и дека всушност сестра и е бремена и ќе ја каже на девојката ( типична шпанска работа). Кога ќе и се закани, жената ќе се фрли по скали , демек го изгубила детето( пак типично шпански). Оваа мајката па се кара со чичкото затоа што не и дава да си ја види ќерката и оди кај нема без да знае, се возат у исто такси ( пак шпански момент). Тој помалиот брат ( што е заљубен во девојката) имал порано друга девојка, стара некоја, па се скарале, овој ја бутнал, нејзе лицето и се уништило со рани, ( и пак шпански момент), па ќе јја откачи за братучетка му, оваа ќе се треска од земја...........интересно. Се чудам само кај успееа волку материјал во една епизода.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Ajde ajdeee najlosoto doprva doaga....Gledam ima turski Ocajni Domakinki sega i turski ER ke pocnat da davaat

Cekajte samo koga ke vidite turski Spiderman, turski Superman i ostali filmovi kaj sto gi reklamiraat i ti sedinas da gledas Exorcist si vikas eeee kulten film koga ona Kanal5 i Sitel ke ti go serviraat ova

:tapp:

Neznam sto e fintava so sovetot za radiodifuzija i dali ima nekoj pravila po koj se pusta programa na nacionalno nivo...ili mozebi AEK nekoj da se sprotistavi na ovaj shund

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Аргентински и бразилски се најдобри. Од квалитет во продукција до содржина. Но таквите веќе ги нема на нашите телевизии нормално заради турските и индиските глупости кои само го вратија народот 50 години наназад.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Програма за петок 29.06.2012 Канал 5
07:00 Здраво Македонијо , Утринска програма
09:00 Вести , Информативна програма
09:10 Здраво Македонијо , Утринска програма
10:00 Јунска ноќ , Сериски филм - р:cool:
10:55 Метео 5 , Временска прогноза
11:00 Вести , Информативна програма
11:10 Очајни домаќинки , Сериски филм - р:cool:
12:00 Разделба , Сериски филм :cool:
13:30 На турско кафе со ... , Забавна - р :cool::cool:(заради драган вучиќ забавниот)
14:15 Опасна убавина , Сериски филм - р :cool:
14:55 Метео 5 , Временска прогноза
15:00 Вести , Информативна програма
15:25 Опасна убавина , Сериски филм - р :cool:
15:35 Величествениот султан , Сериски филм - р :cool:
16:15 Разделба , Сериски филм :cool:
17:50 Екстра Ексклузив , Забавна
18:10 Метео 5 , Временска прогноза
18:15 Вести , Информативна програма
18:55 Опасна убавина , Сериски филм :cool:
20:15 Величествениот султан , Сериски филм :cool:
21:35 Јунска ноќ , Сериски филм :cool: