Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.147
Поени од реакции
8.112
Програма за петок 29.06.2012 Канал 5
07:00 Здраво Македонијо , Утринска програма
09:00 Вести , Информативна програма
09:10 Здраво Македонијо , Утринска програма
10:00 Јунска ноќ , Сериски филм - р:cool:
10:55 Метео 5 , Временска прогноза
11:00 Вести , Информативна програма
11:10 Очајни домаќинки , Сериски филм - р:cool:
12:00 Разделба , Сериски филм :cool:
13:30 На турско кафе со ... , Забавна - р :cool::cool:(заради драган вучиќ забавниот)
14:15 Опасна убавина , Сериски филм - р :cool:
14:55 Метео 5 , Временска прогноза
15:00 Вести , Информативна програма
15:25 Опасна убавина , Сериски филм - р :cool:
15:35 Величествениот султан , Сериски филм - р :cool:
16:15 Разделба , Сериски филм :cool:
17:50 Екстра Ексклузив , Забавна
18:10 Метео 5 , Временска прогноза
18:15 Вести , Информативна програма
18:55 Опасна убавина , Сериски филм :cool:
20:15 Величествениот султан , Сериски филм :cool:
21:35 Јунска ноќ , Сериски филм :cool:
22:35 Метео 5 , Временска прогноза
22:40 Вести , Информативна програма
23:15 Екстра Ексклузив , Забавна - р
23:30 Тропска бура , Игран филм - р
арно и на сител шо не ја кладе..ќе требаше цел ден само :cool: да пишиш

M

MrzaRules

Гостин
Кај цела недела трујат со серииве, па и за викенди ги даваат репризи по цел ден.:facepalm:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сега случајно изгледав едно промо на К5 за летната програма, буквално нема ништо освен најава за 3-4 нови турски серии. И ги најавуваат како да прикажуваат напознати холивудски блокбастери. Беда, очај и беда. На времето, летото барем најавуваа амерички филмови и серии. Може филмовите не беа нови, ама барем беа некаков квалитет, и за нив барем вредеше да се направи промо.

Искрено жал ми е за луѓето што гледаат турски серии, не дека и они сакаат едноставно кога ти наметнуваат и кога прогарамата е 80% такво срање што друго ќе правиш.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Сега случајно изгледав едно промо на К5 за летната програма, буквално нема ништо освен најава за 3-4 нови турски серии. И ги најавуваат како да прикажуваат напознати холивудски блокбастери. Беда, очај и беда. На времето, летото барем најавуваа амерички филмови и серии. Може филмовите не беа нови, ама барем беа некаков квалитет, и за нив барем вредеше да се направи промо.

Искрено жал ми е за луѓето што гледаат турски серии, не дека и они сакаат едноставно кога ти наметнуваат и кога прогарамата е 80% такво срање што друго ќе правиш.
God bless the Internet......не ми треба телевизија, додека постои чудово, на ТВ само спорт гледам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
God bless the Internet......не ми треба телевизија, додека постои чудово, на ТВ само спорт гледам.
Да ама зборувам за постари луѓе, над 40 г. на кои користењето компјутери не им е баш силна страна. Едносатавно се бомрадирани со ефтина и неквалитетна програма.

Ма какви над 40 г., знаеш ли ти колку млади луѓе познавам што не знаат што е торент, што уште бараат филмови на ЦД-иња иако многу побрзо би го симнале дома од интерент место да чекаат некој да им изреже ЦД.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И Бог ја створи телевизијата и даде еден канал кој емитуваше малку програма, и Јов се молеше до Бог да даде повеќе програма.
И Бог реши да даде 12 часовна програма со партизански филмови и црно бели телевизори од Горење и Искра.
Јов беше задоволен и го молеше Бог да даде повеќе канали, и Бог се смилува и ја направи втора програма со и ја зголеми прва на 18 часа.
И тогаш Јов се молеше за убави серии, и Бог му даде убави серии на Јов. И тогаш Ѓаволот ги пушти во етер Династија, Враќањето во Идн, Далас и Мала куќа на крајот од преријата.
И Јов се молеше за уште канали и повеќе програма, и Бог му даде на Јов многу канали и Касандра антена за да фаќа џам слика.
И тогаш се налути Ѓаволот ги створи шпанко-индиски-турски-латиноамерикански-српски серии и ги пушти во етер.
И Бог го направи интернетот и крена раце од загубените чеда по националните телевизии.

Стих 15, Псалм 3.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Верувајте и турциве си ги хејтаат самите серииве... :pos:
Му велам мн. турски серии гледаме во Македонија, и тој зеде ми се изнасмеј на omegle :icon_lol:.
И ми вика дека мислел дека турските серии ги продавале само во арапски држави... :facepalm:

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Го видов "промово" на Канал5 и последнава серија што е околу 23:00 е Доктори.Претпоставувам дека е нешто во стилот на ДокторХаус,Вовед во анатомија,Греј...итн.После турски римејк на Очајни домаќинки само уште ова ни фалеше турски доктор Хаус,Д-р.Онур.Очај,кич и глуп народ.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
И Бог ја створи телевизијата и даде еден канал кој емитуваше малку програма, и Јов се молеше до Бог да даде повеќе програма.
И Бог реши да даде 12 часовна програма со партизански филмови и црно бели телевизори од Горење и Искра.
Јов беше задоволен и го молеше Бог да даде повеќе канали, и Бог се смилува и ја направи втора програма со и ја зголеми прва на 18 часа.
И тогаш Јов се молеше за убави серии, и Бог му даде убави серии на Јов. И тогаш Ѓаволот ги пушти во етер Династија, Враќањето во Идн, Далас и Мала куќа на крајот од преријата.
И Јов се молеше за уште канали и повеќе програма, и Бог му даде на Јов многу канали и Касандра антена за да фаќа џам слика.
И тогаш се налути Ѓаволот ги створи шпанко-индиски-турски-латиноамерикански-српски серии и ги пушти во етер.
И Бог го направи интернетот и крена раце од загубените чеда по националните телевизии.

Стих 15, Псалм 3.
Best post ever!!!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Го видов "промово" на Канал5 и последнава серија што е околу 23:00 е Доктори.Претпоставувам дека е нешто во стилот на ДокторХаус,Вовед во анатомија,Греј...итн.После турски римејк на Очајни домаќинки само уште ова ни фалеше турски доктор Хаус,Д-р.Онур.Очај,кич и глуп народ.
И што е најтрагично, луѓето (оние кои гледаат повеќе ТВ) многу повеќе ќе ги гледаат овие шит-копија докторио него ли оригиналнот Вовед во анатомија иако истиот цело време го имаат на Фокс-лајф а речиси сите имаат кабелска денес.

Ама полесно се проголтува од широки народни маси вака соџвакано синхронизирано ефтино...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И што е најтрагично, луѓето (оние кои гледаат повеќе ТВ) многу повеќе ќе ги гледаат овие шит-копија докторио него ли оригиналнот Вовед во анатомија иако истиот цело време го имаат на Фокс-лајф а речиси сите имаат кабелска денес.

Ама полесно се проголтува од широки народни маси вака соџвакано синхронизирано ефтино...
Тоа е тоа. Ако е сложено - глупо им е. Ако е просто, топ е. И добиваш одговор - епа што да гледаме тогаш кога цело време ова ни пуштаат? Е не е така, фокс лајф, фокс крајм, тв1000 и кои и да ги има стандард по операториве ги гледаат како сатански канали, се што е од сител, канал 5, добро е.

Тоа што викаше погоре и за помладите, една другарка што ги гледа серииве, ми вика дај ми некој филм препорака, јас и викам , ај ете глеј го The Usual suspects. Ми враќа после кога го изгледала, ама јас ништо не сфатив, глуп филм :notworthy: И ај сега...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Тоа е тоа. Ако е сложено - глупо им е. Ако е просто, топ е. И добиваш одговор - епа што да гледаме тогаш кога цело време ова ни пуштаат? Е не е така, фокс лајф, фокс крајм, тв1000 и кои и да ги има стандард по операториве ги гледаат како сатански канали, се што е од сител, канал 5, добро е.

Тоа што викаше погоре и за помладите, една другарка што ги гледа серииве, ми вика дај ми некој филм препорака, јас и викам , ај ете глеј го The Usual suspects. Ми враќа после кога го изгледала, ама јас ништо не сфатив, глуп филм :notworthy: И ај сега...
Е тоа е главното оправдание, немале што да гледаат, само тоа им пуштале. Добро ај, не му се симиња на секој од интернет, торенти ова-она, ама бар кабелксата ја имаат, не е нешто ама пак има посалам програма, па поарно ќе гледам на Фокс лајф репризи од „Сите го сакаат Рејмонд“ (што и го правам понекогаш) него ли Сител и К5 да ми се пуштени.

Не ни гледам многу ТВ, ама 90% од времето јас немам пуштено македонски телевизии.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Шо е најтрагично и демотивирачки за нас е тоа што една завршува, 2 нови започнуваат... :place: :гомце:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
ејјјј темава, баш за сеа ми е да се испукам...

Значи три дена сум болен и сум затворен у соба и зацементиран у кревет, така да можев да „уживам“ у неколку од серииштава!

Значи врв ми се бе, врв!!! Пробуваат со некој пискав глас од синхронизацијата да испаднат смешни... :pos: Па тоа шегите плус што ги кажуваат, ооу мај гуднес, како што ми пука главата ова ми се чини дупла доза на болка ми задава !!!

него, серијава со детето, има еден батка што постојано, ама значи ПОСТОЈАНО има една ИСТА фаца, иста фацијална експресија, у секоја ебана сцена еј !!!

еве го батето:

Значи за секоја емоција у секоја сцена има ваква фаца! Сталоне може вода да му носи! :D

едино нешто, што има позитивно у серијава е цуцава:

доста симпатично девојче ма да глумата е... :eek:

Како и да е, за овие 2-3 дена изгледав едно 3-4 епизоди од турскиве серии, мислам дека за цел живот па дури и за после животот ми е доволно !!! :X3:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секогаш кога ќе чујам ’нова хит турска серија’, еден мал дел од мене умира. И по некој неврон. Затоа и не гледам телевизија, си ги сакам невроните.:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom