Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.127
Поени од реакции
13.228
Неам ништо против серииве, ама какво влијание остава на малите деца чудо едно. Братучетка ми е 8 години и веќе знае за секоја серија детално да раскаже што се случувало во минатите епизоди. Јас на тие години седнував на компјутер на пеинт нешто да рашкртам, а таа гледам си пушта епизоди за убаво да види што ќе се случува во нејзините серии, да не случајно не е во тек со другарките. Гледам и карактеристики од ликовите некој ретардирани зимаат, како одела некоја и они така да одат, како се расправала и таа да се расправа, уште малку како сере и таа да сере. Ама ајде да се надеваме дека фаза е, ќе помине... :confused:

Член од
3 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
92
Јас сум едина особа што не гледала ниту една турска или индиска серија откако почнаа да дават. Едноставно одбивни ми се, не гледам ништо интересно, ниту ликови, ниту приказна. Не знам зошто толкава популарност стекнаа. Самата синхронизација кога ќе ја чујам ме нервира, а пак несинхронизирани исто не се трпат. Перење на мозок, соживување со некакви ситрагични приказни, а пак да не спомнувам колку на депресија мават.
Шпански (латиноамерички) сум гледала и ми се во некако подобро сеќавање. Можеби по шаблон беа правени ама имаше нешто интересно во нив, штознам. Башка локациите, ранчеви, Мексико сити ми беа некако пријатни за гледање :). А и јазик научив бе, од а до ш :). Сега не би ги гледала, ептен се исцрпени.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Од сите турски серии, само Долина на волците ја гледав, и тоа додека се бореа со орг.криминал. Кога упаднаа у исламистички и анти-христијански и анти-еврејски пропаганди, ја баталив целосно.
А не ми беше јасно како го гледаа оној Суљејман Величанствени!? Па во негово време колку христијани се исклани или потурчени бре? И ние сега да го гледаме? Па тоа ти е исто како евреите да гледаат филмови за Хитлер.

Член од
27 април 2013
Мислења
94
Поени од реакции
97
Да се укинат сите
Ганди-Саваш серии.
Парите што ги даваат за овие СРАЊА, можат да се финансираат за македонска емисија со македонски глумци.Вистински македонски глумци се понижуаат себе си со сихронизирање.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Малечката невеста - филм со кој ни остареа телевизорите :D

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Јас сум едина особа што не гледала ниту една турска или индиска серија откако почнаа да дават. Едноставно одбивни ми се, не гледам ништо интересно, ниту ликови, ниту приказна. Не знам зошто толкава популарност стекнаа. Самата синхронизација кога ќе ја чујам ме нервира, а пак несинхронизирани исто не се трпат. Перење на мозок, соживување со некакви ситрагични приказни, а пак да не спомнувам колку на депресија мават.
Шпански (латиноамерички) сум гледала и ми се во некако подобро сеќавање. Можеби по шаблон беа правени ама имаше нешто интересно во нив, штознам. Башка локациите, ранчеви, Мексико сити ми беа некако пријатни за гледање :). А и јазик научив бе, од а до ш :). Сега не би ги гледала, ептен се исцрпени.
верувај, не си единствена

Член од
26 јули 2013
Мислења
287
Поени од реакции
180
Како завршуваат индиските серии?Живи били па видели.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Во една далечна земја, каде што манифестациите на слободно размислување се строго забранети, деновиве се случи еден умоболен настан, кој можеби е поттикнат од добронамерноста на власта и водењето сметка за духовната благосостојба (кога веќе нема никаква друга) на народот. Или само и пречи конкуренцијата.
Северна Кореја јавно погубила 80 луѓе поради гледање сапунски серии

Кај нас вакво решение би резултирало со геноцид од несогледливи размери

Kajgana Shop

На врв Bottom