- Член од
- 20 јуни 2011
- Мислења
- 192
- Поени од реакции
- 13
ако резервирам хотелска соба во некој град преку booking.com како ќе го најдам хотелот кога ќе стигнам во градот?
Мислам дека со оглед на тоа дека сме 2013 година, а не 1923, мислам дека нема да имаш проблем.ако резервирам хотелска соба во некој град преку booking.com како ќе го најдам хотелот кога ќе стигнам во градот?
Скроз исто како и да би го резервирал хотелот преку телефон или пак преку агенција.ако резервирам хотелска соба во некој град преку booking.com како ќе го најдам хотелот кога ќе стигнам во градот?
Да си прашам нешто. Со дечково ги имаме прошетано околниве земји. Епа сега барам препорака за некое друго место за летување или престој од десетина дена. Значи, да не биде Грција/Хрватска/Црна Гора/Турција/Бугарија/Албанија, ама па и да не биде нешто што би чинело по 2000 евра од личност, ако воопшто постои такво место. Затоа прашувам уште од сега, бидејќи авионскиве карти се поевтини ако си резервираш месеци однапред.
Си бил ли ти таму? Ја колку што знам се околу венеција е мочуриште, со се самата Венеција, крајбрежјето кога одиш на север е целото кал, како во Дојран.Кој тајминг би ти одговарал?
Моја препорака е Lido di Jesolo во Италија... Со виз фаќаш авион до Венеција.
Потоа со автобус одиш од аеродром до Јесоло кој е оддалечен 50тина километри .
Тука можеш да букираш хотел за престојување.
Колку би чинело едно такво патување за ударен термин од 2-ри до 9-ти Август?
Односно 7 дена со 6 ноќевања.
Авионски карти Скопје - Венеција некаде 200 евра.
Автобуски карти или пак евентуално фери од Венеција по мое не би требало да одат над 50 евра за двајцата.
Хотел, мене ме бендиса овој кој чини 636 евра со вклучен појадок за двајцата.
Инаку добри опции ти се исто така и Хотел Треви кој чини 548 евра, Хотел Гамринус 570 евра, Хотел Роса 660 евра итн, итн.
Сите хотели се со полупансион односно вклучен дорулек, голем дел од нив имаат сопствени плажи и се блиску до морето, така што немаш останати трошоци за превоз.
Италија е релативно скапа, но може да се изменаџира да се помине поефтинко ако се откажите од секојдневните вечери по ресторани и ако си купувате од продавница и готвите за ручек или пак од некои трафичиња за брза храна.
По мое со уште 500 евра ќе може да се претера тие 7 дена навистина супер. Тука еден ден прошетка до Венеција со фери низ каналите и некоја романтична вечера би додал нека биде уште 100 евра и ќе дојдиме до сума од 600 евра за трошоци.
Сега еве моја математика
200 за карти
600 за хотел
50 за автобус
600 за останати трошоци
50 за кондоми и лубриканти
И може да се заокружи некоја сума од 1500 евра за двајцата за 7 дневен одмор во Италија.
Ако инсистирате за 10 дена тогаш плус 400-500 евра на оваа сума.
Излегува уште поефтино ако не е во шпиц на сезона истово.
Немам појдено лично, мои пријатели беа таму пред 10тина години преку агенција некоја наша и беа задоволни. Лани јас правев некои планови за таму, ама не излезе ништо.Си бил ли ти таму? Ја колку што знам се околу венеција е мочуриште, со се самата Венеција, крајбрежјето кога одиш на север е целото кал, како во Дојран.
Сега за 8 Март ќе има организирано патувања во дел од овие градови.Dali ima nekoe patuvanje preku nekoja asalna agencija mesecov ili naredniov mesec. Nikako agenciive da soberat 45 patnici za Istanbul, Viena, Venecija, Praga.Samo Bansko odat, i na morinja Albanija, Grcija. Dali znajte nekoja agencija asalna, sho ima prirodonaucni patuvanja vo nekoja evropska metropola na 3, 4 dena so organizirana grupa.
Сум била два пати во Италија, двата пати по неколку дена. Значи Римини и Лидо ди Јесоло се две различни работи. Венеција е трета работа.Немам појдено лично, мои пријатели беа таму пред 10тина години преку агенција некоја наша и беа задоволни. Лани јас правев некои планови за таму, ама не излезе ништо.
Хотелот каде што биле сместени имал приватна плажа и сопствен базент и колку што прочитав на нет голем дел од хотелите го имаат тоа.
За Венеција знам дека во лето не е препорачливо да се оди оти смрди по тоа каналите, но овде сепак ресурсите се сместени директно покрај брегот и не верувам дека има проблем со застојана вода.
Имаше порано по агенциите понуди за Јесоло и Римини, па не би било лошо некој што бил веќе да фрли некое светло и кажи каква е водата.
Шпанија. Според мене подобра опција од Италија поради некоколку причини.Да си прашам нешто. Со дечково ги имаме прошетано околниве земји. Епа сега барам препорака за некое друго место за летување или престој од десетина дена. Значи, да не биде Грција/Хрватска/Црна Гора/Турција/Бугарија/Албанија, ама па и да не биде нешто што би чинело по 2000 евра од личност, ако воопшто постои такво место. Затоа прашувам уште од сега, бидејќи авионскиве карти се поевтини ако си резервираш месеци однапред.
Ќе има за осми Март ама еднодневно, и плус за жени е осми Март (воглавно)Немам појдено лично, мои пријатели беа таму пред 10тина години преку агенција некоја наша и беа задоволни. Лани јас правев некои планови за таму, ама не излезе ништо.
Хотелот каде што биле сместени имал приватна плажа и сопствен базент и колку што прочитав на нет голем дел од хотелите го имаат тоа.
За Венеција знам дека во лето не е препорачливо да се оди оти смрди по тоа каналите, но овде сепак ресурсите се сместени директно покрај брегот и не верувам дека има проблем со застојана вода.
Имаше порано по агенциите понуди за Јесоло и Римини, па не би било лошо некој што бил веќе да фрли некое светло и кажи каква е водата.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 07:44 ---
Сега за 8 Март ќе има организирано патувања во дел од овие градови.
И плус нема да соберат 45 души нашите неспособни туристички агенции бидејќи не се договараат меѓусебно.Немам појдено лично, мои пријатели беа таму пред 10тина години преку агенција некоја наша и беа задоволни. Лани јас правев некои планови за таму, ама не излезе ништо.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 07:44 ---
Сега за 8 Март ќе има организирано патувања во дел од овие градови.
Ова звучи привлечно ама јас бев на апсолвентска екскурзија и ги видов сите овие места пред нецели две години. Можеби за неколку години, и дечкото да ги видиАко си авантуристички настроена секогаш добар избор е 14 дневната тура со автобус Италија-Франција-Шпанија. Така се ќе видиш, Лидо ди Јесоло, Монако, Монте Карло, Ница, Кан, Барса, Лорет. Нормално мрцварење е сместувањето во хотел за една вечер само но се исплати. Во Лорет имаш 7 или 8 вечери. Оваа тура лани со Нехар кошташе 315 евра од човек со тоа што во Италија и Франција имаш спиење со доручек а во Шпанија полн пансион.
Тоа е сеа за сеа што ми текнува вака посабајлечки, ако ми текне некоја друга дестинација ќе ти пишам.
Египет. ХургадаП.С. Кај отиде за меден месец?
Египет. Хургада
За Шпанија имам некои прашања, ај на профил ќе ти ги пишам.
Ние поминавме супер, најубав одмор во животов.И како? Мислам од безбедносни причини. Јас сум била во Египет и ептен ми се допадна, би идела пак, но не знам како се со ова немириве нон стоп што ги има. Како поминавте вие?
Свесен си дека би патувал 10 дена со автобус?dali ima avtobus od makedonija do skandinavija (oslo)?
i kolku povratna karta?