M
MrzaRules
Гостин
Ај ако може некој да ме упати каде можам да се информирам околу Хостели во Милано....каде има, цени итн итн..
Не знам точно податоци ,ама просечна плата во туризмот е околу 12-15 000 ден.Моја проценка.И јас не сум сигурен дали моето прашање е за тука, но дали некој би можел да ме информира за просечните плати во Македонија од областа на туризмот (менаџер за туризам, туристички агент, туристички водич, рецепционери..) Фала!
рецепција, агент 12-15,000 макс, водич, мислам дека нема фиксна плата, менаџер (ако мислиш на хотел) од 20 + до многу....И јас не сум сигурен дали моето прашање е за тука, но дали некој би можел да ме информира за просечните плати во Македонија од областа на туризмот (менаџер за туризам, туристички агент, туристички водич, рецепционери..) Фала!
Многу тешко во Солун да најдеш поефтин паркинг. Пробај преку некој што живее во Солун па кај нив пред зграда да ја ставиш, мислам дека знаеш за кого зборам.Знае ли некој поефтин паркинг во Солун? Ќе треба да ја оставам колата 3, 4 дена негде а не ми се даваат 20-30 евра од ден.
Ако е тој што мислам, не живее веќе во градотМногу тешко во Солун да најдеш поефтин паркинг. Пробај преку некој што живее во Солун па кај нив пред зграда да ја ставиш, мислам дека знаеш за кого зборам.
Или едноставно стави ја во уличките, извади ги сите ознаки мкд од неа и моли се да ја најдеш истата кога ќе се вратиш
Космос? Тоа е 20 километри надвор од Солун. Најдобар совет е да ги прашаш чичковците што возат такси на таа релација секојдневно.Ако е тој што мислам, не живее веќе во градот
Ми кажаа за опција пред Космос да ја оставам пошто било ефтино, ама мислев случајно да не има за поблиску опција.. Фала
Не е страшно што е на 20 км, за 10 евра возат таксисти до Солун. Подобро од 120.Космос? Тоа е 20 километри надвор од Солун. Најдобар совет е да ги прашаш чичковците што возат такси на таа релација секојдневно.
Тие ги знаат сите дупки во Солун за паркирање.
А да размислиш на ооцијата да ја оставиш во Гевгелија и од таму со такси до аеродром, возат таксисти. И ќе ве пречека на враќање. Ем нема да возиш, ем нема да ја мислиш.Не е страшно што е на 20 км, за 10 евра возат таксисти до Солун. Подобро од 120.
Може и така, со тоа што ќе бидам во градот, не летам За колку возат?А да размислиш на ооцијата да ја оставиш во Гевгелија и од таму со такси до аеродром, возат таксисти. И ќе ве пречека на враќање. Ем нема да возиш, ем нема да ја мислиш.
80 евра од Скопје возат, за од Гевгелија би требало за 30/40 евра да најдеш, ако нема и редовни. Види на реклама 5 или јави се во такси во Гевгелија ќе ти кажат.Може и така, со тоа што ќе бидам во градот, не летам За колку возат?
Имаш еден куп агенции со еднодневни тури до Солун, кај мене од селово возат за 900 ден. секој ден сакаш повратна, сакаш во еден правец.Може и така, со тоа што ќе бидам во градот, не летам За колку возат?
Има и автобус кој застанува пред Икеа за 1.5 евра. Се имам возено со него оти сум тешка циција.Не е страшно што е на 20 км, за 10 евра возат таксисти до Солун. Подобро од 120.