Тука коментираме книги

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Дали се наоѓа Stranger in a Strange Land од Robert A. Heinlein во МК? Или ќе треба од нет да си ја купам?

R

redhead

Гостин
Ја има ли некој прочитано Мадам Тисо од Мишел Моран? Книгава е ок,ама не сум некако воодушевена баш.

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Книгата Сведоштва на Генералот од Гзим Острени на македонски знае некој кај ја има да се купи???

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Сега ја читам Digital Fortress oд Ден Браун.
Во две недели ги прочитав сите други: Deception Point, Angels & Demons, The Da Vinci Code, The Lost Symbol и уште оваа ми остана.

P.S: Да не знае некој кај можам да ги најдам Dunk & Egg Stories од George RR Martin? На македонски знам дека ги нема, ама не можам ни на англиски на ги најдам.

Член од
30 август 2011
Мислења
14
Поени од реакции
13
Само што ја завршив Шепнувачот од Донато Каризи и можам да кажам е доста возбудлива и буквално не можете да си дозволите да ја оставите,дури ни за секунда.Ја препорачувам на сите што сакаат возбудливи трилери.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Пронајдете ги расказите од Бруно Шулц, издание на Бегемот... Тоа е волшебно, таква палета на : вкусови, бои, мириси, чувства. Чиста поезија, толку и одличен превод.

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Да прашам какво мислење имате за преводите на Ѓурѓа пошо сега за саемов сакам да купам па да знам ?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Да прашам какво мислење имате за преводите на Ѓурѓа пошо сега за саемов сакам да купам па да знам ?

Анемични им се сите книги. Некои се дури преполовени во содржина.

H

HITCH

Гостин
Почнав да ја читам „Женaтa во Дуните“ од Кобо Абе (The Woman in the Dunes), засега интересна книга, ама само што ја почнувам, па ќе видиме понатаму. Инаку одамна, многу одамна читав за жените во пустините, не знам сега што ми текна пак да се навратам на некои теми...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Уф, немој. Преполовени им се сите. Јас дури и ги анлајкнав на фејсбук. Ептен се очајни.

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Купив една книга од Ѓурѓа „Волја за моќ“ од Ниче и излезе дека не е „Волја за моќ“ , глупости.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Ја прочитав „Принцезата на малиот принц“ од Сашо Тасевски. Не се замарал многу да и даде уметничка вредност, приказната е како од типичен амерички филм, оди до екстреми и има премногу секс, што е дури и невкусно. Ама таков си е и тој, то е :D
Единствено ми се допадна критиката која ја носи книгата кон сите трули лица и настани во земјава наша, буквално „без влакна на јазик“.
Би ја препорачала, не заради уметноста која нема да ја пронајдете, туку заради критичкото размислување и искреноста.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ја читам ,,Најубавите писма на великаните’’. Издвоени писма на Виктор Иго, Достоевски, Толстој, Едгар Алан По, Балзак, и мојот омилен, Пол Елијар. Писма до пријателите, љубовниците... Интересно како толку моќни мажи биле заљубени и ранливи пред жените. Само една грешка која ја видов, ми ја спласна желбата. Како кога ке те изневери некој еднаш, па повеќе не му веруваш. Ете така се почувствував. Ама добро е да се прочита.

Kajgana Shop

На врв Bottom