Ја пишува пред да дојде на власт, ги искажува своите идеали воопшто. Не сум запрепастен од нацисти или па оспеднат со такви ствари, едноставно сакам да ја прочитам.
Некој да ја има прочитано? Да знае дали ја имам по библиотеки итн...
Коментар, критика...
Прегледај го приврзокот 57207
Значи некој пишал погоре "глупости" тоа не е вистина! не земај здраво за готово се од секој што ќе ти каже!
У врска со книгата, не е некој тип на роман или на класична автобиографија па да ти биде којзнае колку интересна од тој аспект да те интересира што ќе се деси наредно.......
Финтата е, човекот опишува делови од неговиот живот пред да влезе у политиката, опишува средното образование, проблемите со здравјето, бедата у која што живи, желбата за цртање, обидот да се запише на факултет...... првиот дел од книгата што е прилично поинтересен од другиот.
понатаму почнува да пишува за политиката, и многу детално и прецизно ги елаборира проблемите со кои се соочува германија и тоа дури ме замисли, дали е воопшто можно некој со такво обично средно гимназиско/уметничко образование да напише на толку висок и квалитетен стил рамо до рамо со најголемите аналитичари за политиката општо, за своите високи идеи и апетити, за територијалните аспирации и што ли уште не.... навистина фасцинантно!
И во последниот дел беше опишано неговото дирекно влегување во политиката, се запознава со некои луѓе во бар што
сакаат па формираат политичка партија, и од тоа благодарение на неговите жешки и силни ораторски вештини ја создаваат најголемата партија можда и во историјата на германија општо! Жал ми е што на тој начин заврши IIс.в. (да не ме сватите погрешно) од аспект дека човекот не стигнал да напише уште еден том на ова квалитетно дело со негови погледи за понатамошниот тек на историјата....
би можел да пишувам многу у врска со ова, така што ако мислиш(мислите) дека промашив или ако ве интересира уште нешто кажетедодека сум расположен