Тука коментираме книги

Член од
8 август 2012
Мислења
10
Поени од реакции
7
Најуба ми е "Книга без наслов" од непознат автор (сериозно така се вика;)) ...Ако ви кажам дека ја прочитав цела за еден ден (300 и нешо страни) можите да си замислите колку ми беше интересна (y) Се работи за Бурбон Кид- едно семоќно чоече шо рушит се околу себе и сите се плашет од него и нормално имат многу други детали. Има јако облечени ликови (според описот) со јаки карактери шо прает разни пресврти. Книга со неочекувани настани... Тоа е убаво :pipi:

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Плачат оние планини за мене - Петар Ширилов

Интересно дело чија тематика, како и повеќето дела на Ширилов, е врзана со Егејците бегалци за време на Грчката граѓанска војна. Дело, кое како и многу други Македонски романи, има една голема црна нишка, депресија и неспокој. Ја отсликува маката на нашиот народ, загубите претрпени од војната, и обидите на нашите соседи да не покорат. Но како што вели самиот Ширилов - “Најсилното оружје кое е измислено, е предавството од домашните“.

Делото е напишано на убав јазик (иако не постојано), но сепак во некои делови може да делува малку досадно, посебно во деловите каде содржински ништо посебно не се случува, а Ширилов баш таму заборавил да употреби нешто подобар стил на пишување.

L

Luki Junior

Гостин
Плачат оние планини за мене - Петар Ширилов

Интересно дело чија тематика, како и повеќето дела на Ширилов, е врзана со Егејците бегалци за време на Грчката граѓанска војна. Дело, кое како и многу други Македонски романи, има една голема црна нишка, депресија и неспокој. Ја отсликува маката на нашиот народ, загубите претрпени од војната, и обидите на нашите соседи да не покорат. Но како што вели самиот Ширилов - “Најсилното оружје кое е измислено, е предавството од домашните“.

Делото е напишано на убав јазик (иако не постојано), но сепак во некои делови може да делува малку досадно, посебно во деловите каде содржински ништо посебно не се случува, а Ширилов баш таму заборавил да употреби нешто подобар стил на пишување.
Прочитај ја и Црноборје од Ширилов. Нешто како предвесник на Плачат Оние Планини За Мене е целата книга.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Прочитај ја и Црноборје од Ширилов. Нешто како предвесник на Плачат Оние Планини За Мене е целата книга.
Благодарам за препораката. Ќе ја имам во план да ја прочитам во скоро време.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Те молам не си ги троши парите. Трамп не заслужува денар да фрлиш. Ништо паметно од него нема да прочиташ. Купи си некоја друга подобро.
Го имаш читано ? Од каде вакво мислење?
Јас мислам дека човекот има што да напише зошто е успешен.
Боље да читам од него отколку некој што нема скршен денар да ми кажува како да се збогатам нели?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го имаш читано ? Од каде вакво мислење?
Јас мислам дека човекот има што да напише зошто е успешен.
Боље да читам од него отколку некој што нема скршен денар да ми кажува како да се збогатам нели?
Чисто да те прашам, си гледал ли барем едно интервју со Трамп? И второ бонус прашање, озбилно мислиш дека ако го читаш Трамп, ќе станеш Трамп?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Чисто да те прашам, си гледал ли барем едно интервју со Трамп? И второ бонус прашање, озбилно мислиш дека ако го читаш Трамп, ќе станеш Трамп?
Не сум гледал негово интервју. И не мислам дека ќе станеш трамп ако го читаш туку дека можеш да научиш нешто од него.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не сум гледал негово интервју. И не мислам дека ќе станеш трамп ако го читаш туку дека можеш да научиш нешто од него.
Види, легитимно право е секој да си чита тоа што мисли дека е згодно за него. Јас лично никогаш не би купила ништо од тој човек. Главна маскота е во светски рамки и избор број еден за исмевање во САД, така да не знам што мислиш дека можеш да научиш од него. Ама и не ме чуди што мислиш дека можеш да научиш нешто, бидејќи очигледно не си премногу запознат со ликот и делото на Трамп.

Како и да е. Пак ќе кажам, твое право си е на што сакаш да си ги потрошиш парите. :)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Види, легитимно право е секој да си чита тоа што мисли дека е згодно за него. Јас лично никогаш не би купила ништо од тој човек. Главна маскота е во светски рамки и избор број еден за исмевање во САД, така да не знам што мислиш дека можеш да научиш од него. Ама и не ме чуди што мислиш дека можеш да научиш нешто, бидејќи очигледно не си премногу запознат со ликот и делото на Трамп.

Како и да е. Пак ќе кажам, твое право си е на што сакаш да си ги потрошиш парите. :)
Па што ако е маскота и му се смејат, тоа нема никаква врска он пак си е успешен човек. Да не речам сите али повеќето луѓе се обидуваат да станат богати, да заработуваат поише и да живеат убаво, а он е еден од најбогатите луѓе во светот што значи и може да се научи нешто од него во врска со успехот.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 00:05 ---
Доналд Трамп/Роберт Киосаки
ЗОШТО САКАМЕ И ВИЕ ДА БИДЕТЕ БОГАТИ
коментар некој што ја разлистал ? се думам да ја земам :)
Јас ја имам читано книгата и ако те интересираат книги во кои можеш да најдеш совети за успех оваа е една од подобрите.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Па што ако е маскота и му се смејат, тоа нема никаква врска он пак си е успешен човек. Да не речам сите али повеќето луѓе се обидуваат да станат богати, да заработуваат поише и да живеат убаво, а он е еден од најбогатите луѓе во светот што значи и може да се научи нешто од него во врска со успехот.
Ако де, убаво се тоа. Купи си ја книгата, може ќе научиш некоја мудрост од Трамп. Твое лично легитимно право.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
ако успешност = тони и тони богатство => 90% од човештвото е крајно неуспешно и несреќно.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ако де, убаво се тоа. Купи си ја книгата, може ќе научиш некоја мудрост од Трамп. Твое лично легитимно право.
Ја имам прочитано книгата и можам да ти кажам дека има одлични совети во книгата.
Еве според тебе која книга би му ја препорачала на членот Пепси зш очигледно бара книга за успех, а оваа е една од подобрите.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ако успешност = тони и тони богатство => 90% од човештвото е крајно неуспешно и несреќно.
Па ако приметиш и така е, на форумов не 90% туку 98% се несреќни. Тоа можеш да го приметиш од секојдневното жалење и плукање по се и сешто обивнувајќи се друго за нашиот неуспех.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Па ако приметиш и така е, на форумов не 90% туку 98% се несреќни. Тоа можеш да го приметиш од секојдневното жалење и плукање по се и сешто обивнувајќи се друго за нашиот неуспех.
Хмммм ако форум општо ми е ако не прецизна тогаш општа слика за реалност... далеку сум стигнал.

Ама со тек на време се` се сфаќа.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Хмммм ако форум општо ми е ако не прецизна тогаш општа слика за реалност... далеку сум стигнал.

Ама со тек на време се` се сфаќа.
Абе ок, ме фаќаш за збор. Ме мрзи да философирам сегац сакам да кажам дека да успешен значи да имаш пари според мене а ти ако бараш сега луѓе кои се тупуци и имаат пари да ми докажуваш дека не е така залудно ќе ти е.

Јас во мојата глава имам зацртано цел некоја која сакам да ја остварам а кога ќе ја остварам таа цел ќе можам себеси да се наречам успешен.
За мене една од работите кои ќе ме направат успешен е и да имам пари, јахта, палати (материјални работи) но и постигнување на духовни работи и ситни работи кои ме исполнуваат.
За тебе може се други работи и затоа е дискутабилно.

Ама општо ако зборуваме според мене не може човек да е успешен колку и да е просветлен и исполнет и да го бива во нешто ако е голтар.

И да Трамп е успешен сите кој му јадат гомна може да му се фатат.
И може да ти каже нешто што обичните луѓе не можат.

Kajgana Shop

На врв Bottom