Браво!
Браво!
Еве, го стаив паблик баш за да можеш да видиш.Браво!
Каква е патеката? Не знам зошто го игнорирам овој настан. Убав период од годината е (не и вчера завчера очигледно)...
Минатиот викенд имаше јака планинска трка на Галичица. Мислам дека истава екипа Трчат заедно со Трекс дека ја организираат...мада, тие се хардкор 30 и 60 км.
Што ти значи да убодеш прав спонзор еј. Порано док трчаше аматерски не ни помислуваше за резултат, ама сега со тие крофни за спонзори гледај како се познава.Еве, го стаив паблик баш за да можеш да видиш.
https://www.facebook.com/pejcic/posts/10157447491680763
Посети си лекар најдобро, ќе ти даде упатПрегледај го приврзокот 210547 Здраво да прашам нешто, почетник сум во трчање трчам скоро декој викенд, саботса и недела . Секогаш после трчање другио ден сабајлето ми се појавуваат кај препоните мали тврди топчиња од двете страни минатиот викенд ми се појавија по 2,3 од страна ама мали како кикиритки инаку трчам околу 7 километри , а фчера истрчав 10 километри и сабајлево видов ми се појавија по едно топче на страна истото место иста висина се исто ама се поголеми пример како ореви , минатите пати се губеле сами по два дена . ме интересира што е тоа , се плашам да не е кил, или е пак само некој мускул оптеретен, како и да е, ако знсе некој нека ми кажи шо како
... како почетник највероватно немаш добар план за трчање, телото реагира и на ваков начин кога е префорсиран или нагло се бара ефект, како и да е кај тебе можни се две работи или да е хернија т.н inguinalna hernia според местото каде е лоцирана!Прегледај го приврзокот 210547 Здраво да прашам нешто, почетник сум во трчање трчам скоро декој викенд, саботса и недела . Секогаш после трчање другио ден сабајлето ми се појавуваат кај препоните мали тврди топчиња од двете страни минатиот викенд ми се појавија по 2,3 од страна ама мали како кикиритки инаку трчам околу 7 километри , а фчера истрчав 10 километри и сабајлево видов ми се појавија по едно топче на страна истото место иста висина се исто ама се поголеми пример како ореви , минатите пати се губеле сами по два дена . ме интересира што е тоа, се плашам да не е кила, или е пак само некој мускул оптеретен, како и да е, ако знсе некој нека ми кажи шо како
... како почетник највероватно немаш добар план за трчање, телото реагира и на ваков начин кога е префорсиран или нагло се бара ефект, како и да е кај тебе можни се две работи или да е хернија т.н inguinalna hernia според местото каде е лоцирана!
...или да е спортска атлетска повреда наречена pubalgia кила или спортска хернија која не е исто со inguinalna hernia!
...како и да e треба да превземеш мерки во прв ред сега да паузираш да се санира настанатата повреда која со одмарање како кажа самиот се повлекува, а потоа со професионален тренер или бар совети од професионалци тркачи да се вратиш во твојот омилен спорт на атлетско трчање т.е. џогирање!
... инаку, спортска атлетска повреда наречена pubalgia на препоната всушност е воспаление на тетивните мускули на долниот екстремитет и абдоминалната мускулатура поради дисбaлансот на овие мускули при спринт, нагли движења што е резултат на мускулната префорсираност или мускулната неспремност и некондиција што највероватно е пример кај тебе и највероватно е твојот проблем моментално според тоа што го покажа на фотката!
...еве некои вежби додека апстинираш во трчање ! доколку ја занемаруваш ова појава кај препоните, највероватно за кратко време ќе доведе до ингвинална хернија со појава на дополнителни силни болки!
Ова не ти треба и е стар мит. Всушност, истегнувањето пред трчање доведува до повеќе повреди.и за загревање/истегнување пред џогирање