Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.757
Поени од реакции
27.818
Денес истрчав 5км за 27мин :) Како за еден рекреативец мислам добро е ... или :P
Одлично е!
Многу unfit нација сме, и мал број од населениево може да истрча толку без да приумре.
Како е кај вас како трчате деновиве ?
Трчаме деновиве

1741605595512.png

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.757
Поени од реакции
27.818
Е како бе секој ден си трчал годинава и у март имаш 350 дена.

сликава е зелена лепена ….
Посебен е беџот на Smashrun за трчање од 1 јануари до 31 декември било која година.
И посебен е беџот да почнеш во било кој датум, и да трчаш се до истиот ден во наредната година (или попрецизно, ден пред тоа, затоа што истиот ден е 366-ти).
1741680987333.png

Штета што 2024 ја пропуштив, да почнев од 1 јануар ќе ги фатев сите 3 беџа... ама уште бев повреден тогаш. Почнав од февруар ама рипав денови, а од 26 март 2024 па навака не пропуштив.

Треба да си направам за 25 март некоја убава статистика, нешто од DataIsBeautiful на Reddit...

Член од
11 април 2012
Мислења
4.808
Поени од реакции
5.594
Посебен е беџот на Smashrun за трчање од 1 јануари до 31 декември било која година.
И посебен е беџот да почнеш во било кој датум, и да трчаш се до истиот ден во наредната година (или попрецизно, ден пред тоа, затоа што истиот ден е 366-ти).
Прегледај го приврзокот 445712

Штета што 2024 ја пропуштив, да почнев од 1 јануар ќе ги фатев сите 3 беџа... ама уште бев повреден тогаш. Почнав од февруар ама рипав денови, а од 26 март 2024 па навака не пропуштив.

Треба да си направам за 25 март некоја убава статистика, нешто од DataIsBeautiful на Reddit...
Sarcasm беше друже разбрав дека не почнува од 01/01/20хх затоа и ставив сечена лепена ... мислев ќе долови дека се зафркавам

Член од
5 декември 2013
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здраво Друштво, што патики користите за трчање, имам користено Hoka Clifton 9 , Аsics novablast 3 и супер беа ама им пројде километражата немаат веке толку повраток на енергија се осеќа, сега сакам да земам некои нови за долги стази - маратони, полумаратони ама некако неможам да најдам низ скопјево, дали имате некоја препорака до 200 евра и во која продавница ?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.815
Поени од реакции
1.207
Здраво Друштво, што патики користите за трчање, имам користено Hoka Clifton 9 , Аsics novablast 3 и супер беа ама им пројде километражата немаат веке толку повраток на енергија се осеќа, сега сакам да земам некои нови за долги стази - маратони, полумаратони ама некако неможам да најдам низ скопјево, дали имате некоја препорака до 200 евра и во која продавница ?
Имаш многу добри Saucony Endorphin на интернет ги има околу 200е
Автоматски споено мислење:

Одлично е!
Многу unfit нација сме, и мал број од населениево може да истрча толку без да приумре.

Трчаме деновиве

Прегледај го приврзокот 445645
Де да видам доказ дека си трчал сомнителен ми стоиш со одговоров :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.980
Поени од реакции
11.859
Mnogu mi e krivo sto posle 3 jako aknati H-M godinava poradi 2 hernii na kichma ke moram da ripnam.
SM e najjakiot filing, trcanje niz Skopje so site tie nameani faci i cel grad e nadvor i happy.
Na site koi ke trcaat godinava im posakuvam lesni noze i rusenje na svojot PR.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.844
Поени од реакции
4.555

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.757
Поени од реакции
27.818
Браво секоја чест, за да бидеш толкав период конзистентен навистина ти треба јака ментална и физичка снага.

Користиш нешто суплементи ?
Ти благодарам!

Во последнава година земав витамин Д затоа што проверував во Авицена и имав ниско ниво.
После 2-3 месеци проверив пак и беше таман.

Чат-пат знам да земам магнезиум.
Чат-пат знам да пијам б комплекс со фолна.
Чат-пат користам и цинк.

Она со кое што сум најредовен последниве месеци се Полските шумечи електролити. Такви пијам по 2-3 на ден.

P.S. Извини што дури сега ти враќам, сега го видов постот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.338
Поени од реакции
15.612
Ти благодарам!

Во последнава година земав витамин Д затоа што проверував во Авицена и имав ниско ниво.
После 2-3 месеци проверив пак и беше таман.

Чат-пат знам да земам магнезиум.
Чат-пат знам да пијам б комплекс со фолна.
Чат-пат користам и цинк.

Она со кое што сум најредовен последниве месеци се Полските шумечи електролити. Такви пијам по 2-3 на ден.

P.S. Извини што дури сега ти враќам, сега го видов постот.
Кои се овие?

Мене ми се допаѓаат тие од Интерспорт, ама 2-3 ми биле мн.
Најчесто ги пиев после 15к+ или ако сум трчал на мн топло.
Не штетат секако :)

Член од
7 октомври 2018
Мислења
204
Поени од реакции
388
Да пишам и тука ако некој знае каде да набавам елек за трчање (за носење вода) а да не е изгор скап како во скаут 10к нека пише.
Види во Беоспорт, јас од таму имам земено Salomon Active Skin 8 пред 2-3 години (не ми текнува на цена). Можда и во Интерспорт нешто да се наоѓа, ако не од Декатлон некако да се снајдеш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom