А под 25?Не си истрчал 5к а за 1 месец сакаш под 20 минути.
Добро.
A да истрчаш 5К за почеток. Ако не можеш веќе да трчаш после 2 или 3 км, тоа е сосема нормално. Зборам од лично искуствоА под 25?
Под 25 можеби но тешко, зависи генетика, претходна кондиција итн.А под 25?
Huawei band 3 pro гледам на интернет по многу ривјуа го фалат.Дечки дајте предлог за добар спортски саат, моментално ги гледам гармин vivoactice 3 и forerunner 645
Секоа мислење за друга опција е прифатливо или помош за избор на еден од овие, цена до кај 300 евра
FR 645 е сериозно подобар од vivoactive 3 и можам и подетално да ти направам споредба бидејќи имам користено повеќе high-end модели на Гармин. Самсунг се доста слаби, Huawei не знам, а Xiaomi не се лоши особено Pace i Stratos. Има и други ама да знаеш Гармин е лидер и тоа за многу. Е сега саатите се скапи играчки и перформансот на еден човек зависи примарно од други фактори, ама сепак мене лично ме мотивираат бројките и разните параметри што можат да се следатДечки дајте предлог за добар спортски саат, моментално ги гледам гармин vivoactice 3 и forerunner 645
Секоа мислење за друга опција е прифатливо или помош за избор на еден од овие, цена до кај 300 евра
Ау минута и пол е опасно приближување? :S27'44'36: New Swiss record of the 10'000 m for Julien Wanders (23 години е)
П.с. Ако некој не знае, белец е дечкото
Опасно приближување до неверојатниот рекорд на Бекеле кој гласи 26:17.53
Со ова го деградираш успехот. Човекот на 23 години постави европски рекорд на 10км, 2:47 pace испука, ама ништо драпешки резултат е тоа пошто Анон рекол дека не е опасно приближување до светскиот рекорд.Ау минута и пол е опасно приближување? :S
Како го сврте муабетот, страхотно. Успехот си му е супер, ама ова е далеку од ОПАСНО ПРИБЛИЖУВАЊЕ до светскиот рекорд. Не е ни приближување а камо ли опасно.Со ова го деградираш успехот. Човекот на 23 години постави европски рекорд на 10км, 2:47 pace испука, ама ништо драпешки резултат е тоа пошто Анон рекол дека не е опасно приближување до светскиот рекорд.
Патем ако те интересира, ова е резултат на стаза, на асфалт има 27:25 истрчано.
ќе бидам ситничар, вистина дека тој резултат е бааѓи далеку од WR. Но сепак е силна идикација дека WR е достижен за него. Стави пејсери-мејсери и ако напредува овака и во наредните години, се е можно. Типот ми е познат од порано имаше еден лудо добар резултат на HM, а инаку тренира во Кенија и очигледно е решен да постигне врвни резултати.Со ова го деградираш успехот. Човекот на 23 години постави европски рекорд на 10км, 2:47 pace испука, ама ништо драпешки резултат е тоа пошто Анон рекол дека не е опасно приближување до светскиот рекорд.
Патем ако те интересира, ова е резултат на стаза, на асфалт има 27:25 истрчано.
И опет.Ниту сум се приклучил во тајни форумџиски кланови против тебе.
Не е убаво вака што не цинкариштајни форумџиски кланови против тебе.