Тоше Проески

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Абе видете... шала на страна јадев гомна шо јадев ама ај сеа да кажам ко шо си е :) Вака... го поштуем тоше ко прво... комшија ми беше коа бев копиљ јас... добар чоек беше, патриот (шо е најбитно) и се тоа... убаво пееше, убав глас имаше... Песните е тоа е сеа прашање на вкус... некој слуша поп, некој рок, некој рап... ја си слушам метал и песните не ми се свиѓаа... ама глас имаше... ама па и вие “фановите“ шо го отупевте го отупевте... остајте го човекот да си леже на раат таму и доста више за тоше само...

RIP Тоше

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Ауф, кога би морала да изберам, еве ги најубавите според мене:
Тајно моја - најубавата песна балада
Полско цвеќе - претежок текст отпеан додека беше многу млад
Илузија - втора најубава балада после Тајно моја
Душа остана - од најновиот албум најубавата песна
По тебе - особено делот: „со тебе под еден чадор да се стиснам, да сум среќен иако на пола киснам“
Волим осмјех твој - весела песничка
Никој како тебе не бакнува - многу ми е весела и е една од ретките песни од Тоше на која не мислам на лошото што се деси, туку се расположувам.
Громови на душа - преубава
и сите останати... нема песна која не ми се свиѓа!
R.I.P. Тоше :(

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
најубава ми е Слушаш ли?
сите се убави ама оваа би ја издвоил

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
така е дечки,предлагам да сите вие кои сеуште цмиздрите по тошка да извршите коллективно харикири во чест на тоше бидејки тој нели го заслужува тоа,показете малце респекат кон ангелот

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Веројатно е дека нема брзо да можеме да прифатиме некој на начинот на кој го прифативме Тоше. Но тоа не значи дека квалитет ќе нема. Грешни се и контраефективни, сите обиди на пејачите да го имитираат и копираат од било каков аспект. Ако не бидат прифатени , тогаш тоа ќе се должи на токму таа аномалија. Инаку, постои веројатност да се појави некој квалитетен вокал, кој нема да е само комерцијалист како моменталните фаворити на македонската тинејџерска популација, но за да изгради кариера и почит како онаа на Тоше, мислам дека ќе бидат потребни светлосни години. Исто така мора да се напомене, дека за Тоше, покрај неговиот квалитет, хуманост и човечност, исто така позитивна улога изиграа и некои навидум споредни фактори, како доброто менаџирање кое го донесе до големите музичари со кои соработуваше. Така што, следниот кој ќе сака да ја достигне неговата слава, ќе мора да биде совршен пејач, да има совршено менаџирање, доблести повеќе и од самиот Тоше, како и храброст да го надмине... А наскоро, мислам дека никој нема да е толку храбар.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Мене лично македонската музичка сцена во минатите 30-40 години далеку повеќе ми се допаќа за разлика од тоа ѓубре што ни се сервира денес част изузетцима ете како Тоше(зборувам за новите музичари).
Денес едноставно ми се гади од 70% од тоа што го гледам од македонската музика,да не набројувам и именувам.
Не само Македонија,туку и светот е затруен од целава комерцијализација на музиката и претворање на музичката индустрија во фабрика за пари(не дека порано не била,ами тогаш барем се произведуваше квалитетна музика).
Тоа што нас ни треба сега,не е уште еден Тоше(макар да 100% има луѓе кои се добри во пеењето колку него),туку некоја група со квалитетна музика која ќе не излечи од отровот со кој сме напиени од комарците крвопијци претставени во ликовите на менаџери и бизнисмени од музичката индустрија.ТРЕБА НЕКОЈ ДА ЗЕМИ СО МЕТЛА ДА ИЗМЕТИ СЕ ОВА ЈЈ БРЧАК ТАМАРА ЕЛВИР ТАТАРИЧ МОНГОЛОВИЧ.

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
Абе видете... шала на страна јадев гомна шо јадев ама ај сеа да кажам ко шо си е :) Вака... го поштуем тоше ко прво... комшија ми беше коа бев копиљ јас... добар чоек беше, патриот (шо е најбитно) и се тоа... убаво пееше, убав глас имаше... Песните е тоа е сеа прашање на вкус... некој слуша поп, некој рок, некој рап... ја си слушам метал и песните не ми се свиѓаа... ама глас имаше... ама па и вие “фановите“ шо го отупевте го отупевте... остајте го човекот да си леже на раат таму и доста више за тоше само...

RIP Тоше
шуќур ти текна нешто асално да кажеш...ако слушаш метал не значи дека треба да се филмаш и се друго да е срање...имај малце почит спрема музиката....не да го понижуваш Креатор..златен бенд на филмаџии да стои за аватар...можеби не сум у право..ама таков впечаток остави :smir:
он топик...стварно има луѓе кои претераа...незнам каде слушнав ама и светец сакаа да го прават...аман...глас одличен,песните се вкус(за кој не се дискутира)..лично не го слушав ама тоа воопшто не значи дека не му го ценев гласот и мислев и сеуште мислам дека во Македонија за брзо време нема да има таков талент во однос на поп сцената...со тие јовановци и сл сигурно нема далеку да стигне музичката сцена во Македонија(поп сцена)...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
шуќур ти текна нешто асално да кажеш...ако слушаш метал не значи дека треба да се филмаш и се друго да е срање...имај малце почит спрема музиката....не да го понижуваш Креатор..златен бенд на филмаџии да стои за аватар...можеби не сум у право..ама таков впечаток остави :smir:
он топик...стварно има луѓе кои претераа...незнам каде слушнав ама и светец сакаа да го прават...аман...глас одличен,песните се вкус(за кој не се дискутира)..лично не го слушав ама тоа воопшто не значи дека не му го ценев гласот и мислев и сеуште мислам дека во Македонија за брзо време нема да има таков талент во однос на поп сцената...со тие јовановци и сл сигурно нема далеку да стигне музичката сцена во Македонија(поп сцена)...
Не си у право :) Ама толку се напалени фановиве и мора малце ремет да се дае... па ги глеаш какви се ТОШО ТОШО... :) :smir:

Да не бидам скроз офтопик :)

Нема везе тоа... Дај не се затварајте луѓе ако сте слушале таква музика само ради тоше... неам коментар онда... не глеам зашо љубителите на МУЗИКАТА на Тоше да не слушаат сеа нешо у стил на Јован, Елвир, Ламбе и слично кој кур ја да ги знам... значи... Тоше ојде ама ако стварно сте ја сакале неговата музика а не само него онда нема шо да кењате другите не ги бива... Он беше боље ама и они се добри (гласовно... да не се повторуем у секој пост дека песните се прашање на вкус)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Абе вакааа
тоше музиката ( според мене ) и за мене беше сра=е алии како човек мн го почитуем зашо беше мн добар и хуман
ее за друго неам шо да зборам така да мене вака на музичка естрада нема ИЧ да ми фали он
али такоф Хуманист во МКД неаме друг тоа фали
:helou:

Член од
3 јули 2008
Мислења
245
Поени од реакции
9
Кристијан

Боби Андонов

Денис Димоски

Димитар Стојменовски

Кристијан Демјански

Има уште многу талентирани деца, но кој ќе биде тој што ќе успее да добие барем половина од славата на Тоше, незнам:toe:
Времето ќе покаже:smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.499
Поени од реакции
8.156
Абе вакааа
тоше музиката ( според мене ) и за мене беше сра=е алии како човек мн го почитуем зашо беше мн добар и хуман
ее за друго неам шо да зборам така да мене вака на музичка естрада нема ИЧ да ми фали он
али такоф Хуманист во МКД неаме друг тоа фали
:helou:
истото мислење и кај мене, само поедини членови кои ја посетија оваа тема неможеа да сфатат што сакав да кажам

Член од
7 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
3
imavme edna i edinstvena zvezda i ne znaevme da ja socuvame plus ne ja cenevme dovolno mnogu diodeka ja imavme zasluzivme sto ostanavme bez nea a za drugi takvi prekrasni glasovi kako tose e ke pockame edno 100-200 godini moze ke ima nekoj so ke ja postigne negovata slava no vo nikoj slucaj nema da moze da ja im dusata na tose i negoviot angelski lik i negovata dobrina i skromnost

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
не знаевме да ја сочуваме??? Ние да не го отепавме случајно :tapp::tapp::tapp::tapp: и нема 100-200 години шо да чекаме... ете ви го влатко... типот има јак глас...

Kajgana Shop

На врв Bottom