Тетоважа, трајна или привремена?

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
За почеток би ставила привремена тетоважа, па ако ми се допадне зошто не и трајна?
Сакам нежни и еротски тетоважи :) секако доколку си ја ставил ако има некое значење за тебе, а не онака ради мода...

si go svatila ubavo tetoviranjeto:) :salut:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Зошто да не ја ставиш на место на кое ќе се гледа?
Ако стварно ја сакаш тетоважата си “заљубен“ во неа не треба да ја криеш,направија кај некој професионалец фрли некој денар појќе и уживајси:)
кој рече дека нема да уживам ако не е на толку видно место!ќе ми биде уште помила!

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Кога ќе можам, би си ставил трајна, само не знам каде...

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Vo posledno vreme mi se uvrte vo glava da si stavam trajna tetovaza i toa na desnata noga, od nadvoresnata strana, nad gluzdot. Znam samo deka sakam da bide vo crna boja (ne sakam sareni), a za toa kakov ke i bide izgledot nemam pojma, no sakam da bide nesto sto bi ja otslikuvalo mojata licnost i mene. Samo znam deka ke treba cela kuka vo vozduh da ja krenam, koga ke im kazam na moite:vozbud: :vozbud: :vozbud:

Marija88

Почетник...како неее
Член од
4 август 2007
Мислења
21
Поени од реакции
1
Трајна

Дефинитивно преферирам трајни тетоважи, особено за луѓе над 18. Привремено ти е исто ко слика од мастика да си залепил, ем не вреди толку пари да дадеш за нешто што ќе избледи. Сепак за трајна треба да си стварно одлучен, пошто можно е да се каеш. Јас веќе имам една тетоважа на плешка и тоа ја ставив повеќе поради значењето отколку ради естетика. ај потака слика ќе покажам сеа немам. Ама битна е многу негата, јас мојата ја заебав пошто одма отко се истетовирав си ојдов лагано на одмор и си лежев на сонце цело време па ми избледе бојата и требаше да ја повторам.
Инаку мн сакам тетоважи на поуникатни места-сеа сакам една на долната страна од стапалото:vozbud:

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Шеснаесеткракото македонско сонце на грб...како ова на аватров :wink:

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Според мене трајните секогаш се ин, меѓутоа еднаш ставаш и нема враќање, ти стои довека. Океј се додека си млад ама, после ќе си ја носиш и како стара баба или дедо.

Привремена би си ставила, ама трајна...сеуште несум размислила доволно

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да и ја сум поради тоа против трајните...вечно е "залепена" за тебе,а башка со привремените ке можеш да ја мењаш да тетовираш нешто друго и затоа мислам дека се подобри:)

ПојзонГрл

Оne in a Million
Член од
22 јули 2007
Мислења
264
Поени од реакции
1
Ја колку што знам трајните можеш и да си ги извадиш ... Само како не знам.
Анџелина Џоли има неколку ставено па избришани или како да се вика .. :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Колку пари имаме ја и ти а колку Анџелина? Знам дека е можно само што на времето беше изгор скапо,сега не знам како е цената

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
ne bi stavila trajna, bidejki sepak toa sto sega ke go istetoviram mozebi mi zna4i mnogu, a posle nema voopsto da mi bide vazno, pa taka da trajna tetovaza ne bi stavila bidejki znam deka nekogas ke mi bide zal i ke posakam da ja nema, no privremena moze, taka mozam da vidam sto najmnogu mi odgovara da si istetoviram, pa mozebi ke ima isklu4ok i ke napravam i edna trajna... :)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ја колку што знам трајните можеш и да си ги извадиш ... Само како не знам.
Анџелина Џоли има неколку ставено па избришани или како да се вика .. :)
Наравно дека и трајните се вадат ласерски,ама едно големо АМА процедурата трае многу долго и е многу скапо да не речам прескапо:hm:
Моја пријателка имаше тетовирано името на дечкото:uvo:се скараа и сега го вади со ласер трае околу 7/8 месеци и секој третман чини околу 50 евра а иде 4 пати у месец тоа ти е 1600 евра за толкацка тетоважа(тука у германија)незнам како се цените кај нас.Значи ако се тетовирате размислете мнооогу добро.И ја се мислам веќе 10 години и никако да се одлучам:brrr2:шо на крај мислам дека нема ни трајна ни привремена да напраам(дека вие привремените ме потсеќат на вие тетоважи од сликичките во гуми за жвакање:hoho:шо нема шанси да ги стаам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom