Тетоважа, трајна или привремена?

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
А екстремно го сметаш тетовирањето на целиоит Грб општо или екстремно го сметаш трошењето ан просторо на целиот грб за металика?
...море и двете.
Екстремно (малце не одговара зборов на поентата ама ќе послужи :S) ми е да правам -металика-било кој бенд- култ и да ги тетовирам по цел грб и раце и нозе и да живеам во надеж дека и на марс можат да видат колку ги обожавам. Премногу е импулсивно. Ама од тие претераните импулсивности.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
...море и двете.
Екстремно (малце не одговара зборов на поентата ама ќе послужи :S) ми е да правам -металика-било кој бенд- култ и да ги тетовирам по цел грб и раце и нозе и да живеам во надеж дека и на марс можат да видат колку ги обожавам. Премногу е импулсивно. Ама од тие претераните импулсивности.
Добро тоа значи второт ти е екстремно, ама првото прашање ми беше дали воопшто татовирањето на целиот грб, не викам дека тоа треба да биде име или лого од некој бенд или сл. и онака ова се исклучува со тоа што викаш дека второто е екстремно, туку еве да речеме тетовирањето на цел грб со нешто симболично како еве да речеме еден голем змеј или пак крила, дали и тоа тие екстремно?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Добро тоа значи второт ти е екстремно, ама првото прашање ми беше дали воопшто татовирањето на целиот грб, не викам дека тоа треба да биде име или лого од некој бенд или сл. и онака ова се исклучува со тоа што викаш дека второто е екстремно, туку еве да речеме тетовирањето на цел грб со нешто симболично како еве да речеме еден голем змеј или пак крила, дали и тоа тие екстремно?
Зависи од мотивот, тука ми лежи мене изворот на целата екстремнотика. :)

~

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Има ли привремени тетоважи што траат повеќе од 1 година?

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
трајна би направила, али ништо екстремно како случајоф над мене т.е. да ги истетовирам цела ебана металика плус една вреќа черепи ко бонус.
luge go pravat toa od ogromno poshtovanje prema bendot , a ne za da vidat na mars ili na snickers kolku gi obozavale... bez razlika dali toa e metallica , aerosmith , ceca ili eminem ...!

imas li ti nesto protiv toa sto bi ja istetoviral "ebana" metallica na mene ?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
luge go pravat toa od ogromno poshtovanje prema bendot ,

imas li ti nesto protiv toa sto bi ja istetoviral "ebana" metallica na mene ?

....толкаво 'поштовање' спрема бенд можеш да искажеш на многу далеку поконструктивни начини, или грешам?

Извини, ама ете мене тоа ми е чисто детски.
Значи, прашањето се однесуваше на мене, а јас сметам, дека би требало да бидам далеку музички неизживеана за да запнам на опнување на огромно бенд-лого на грбов кој патем си го сметам за многу добар атрибут, чисто без воопшто понатамошни разглабања на идејата.

И не мацо, скраја да е, воопшто немам против кога ти би истетовирал ебана Metallica на тебе. :icon_lol: ;)

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
....толкаво 'поштовање' спрема бенд можеш да искажеш на многу далеку поконструктивни начини, или грешам?

Извини, ама ете мене тоа ми е чисто детски.
Значи, прашањето се однесуваше на мене, а јас сметам, дека би требало да бидам далеку музички неизживеана за да запнам на опнување на огромно бенд-лого на грбов кој патем си го сметам за многу добар атрибут, чисто без воопшто понатамошни разглабања на идејата.

И не мацо, скраја да е, воопшто немам против кога ти би истетовирал ебана Metallica на тебе. :icon_lol: ;)
pa tacno deka ima mnogu nacini na iskazuvanje pocit ... samo sto imas ti protiv toa nekoj da tetovira metallica na nego ... kamo da znaes samo kolku metalci u svetov ima sto si gi tetoviraat omilenite bendovi ... za nekoj i toa e nacin na poshtovanje ...! i poprvo bi se tetoviral so metallica ili kosturski glavi ili satanisticki simboli nego so najobicni traiboli na ramenjata samo za da se pravam mangup , kao "ej vidi me , tetoviran sum" ... a by the way toa so "muzicki neiziveana" ne ti ni trebase da go napises ... toa ti e ziva glupost !

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
pa tacno deka ima mnogu nacini na iskazuvanje pocit ... samo sto imas ti protiv toa nekoj da tetovira metallica na nego ... kamo da znaes samo kolku metalci u svetov ima sto si gi tetoviraat omilenite bendovi ... za nekoj i toa e nacin na poshtovanje ...! i poprvo bi se tetoviral so metallica ili kosturski glavi ili satanisticki simboli nego so najobicni traiboli na ramenjata samo za da se pravam mangup , kao "ej vidi me , tetoviran sum" ... a by the way toa so "muzicki neiziveana" ne ti ni trebase da go napises ... toa ti e ziva glupost !

Не сум нити за обичните трајболи на рамењата, убо изгледаат, гледано од унифициран аспект.
Сум за важни, работи кои длабоко се дел од тебе, симболи кои ти носат дел од сеќавањата, желбите, стравовите можеби.
А можеби за некого тоа претставува и Металика, но ретки се оние вистинските. Или па можда секој 15 годишен копиљ со Металика маица шо нели животна желба му е да ги истетовира на грб, тоа го прави од искрена причина?!

И не туку ја тупи веќе, убаво праша горе што имам против некој таков, а ја сега убаво по втор пат ќе ти одговорам дека немам ништо против некој сосема непознат случајно налетан на мене млад форумџија на кого до утре нема ни да се сеќавам да ги истетовира Металика на грбот; значи, понатаму можеме ако сакаш само да чатаме за уметничкиот аспект на дадената тетоважа, останатото е веќе чуено.
Поздраф.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48

ама привремена, сеа за сеа. не сум психички спремен за трајна тетоважа.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Бааги време му се мислам за една трајна... арно ама после ќе се каам(бар така мислам). Сега за сега привремена, а потоа можи Чајниски букви кои ќе ја опишуваат мојата персона.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Muz mi ima trajni 4 i toa :poss: Da sum malce postara i ja ke lupnam trajna.. Neznam zaso ali epten postuem tetovazi ali koga stvarno imaat poenta.. Ne da lupnes nesto RADI REDA..

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Сум за важни, работи кои длабоко се дел од тебе, симболи кои ти носат дел од сеќавањата, желбите, стравовите можеби.
А можеби за некого тоа претставува и Металика, но ретки се оние вистинските.
onda so ne ti e jasno tuka ... so zborish gluposti samo !!! gleas zaso gi spomnav metallica i statanistickite simboli ... ili bilo sto i da e ....

некој сосема непознат случајно налетан на мене млад форумџија на кого до утре нема ни да се сеќавам да ги истетовира Металика на грбот
leleeeeeee... ja pa nema da mozam da te zaboravam ej ....
posto ova znam deka na mene se odnesuva... ... ali aj brkaj rabota , ne me zamaraj so vakvi gluposti vise ... preku glava mi e dojdeno od vakvi muabeti !

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Дечки ај некој нека каже кај има низ Скопјево места за татовирајне,како идат цените и до колку време траат “најтрајните“?

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Trajna definitivno...zs gi imam 10ina negde i mi se malce....taka da TRAJNA...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Дечки ај некој нека каже кај има низ Скопјево места за татовирајне,како идат цените и до колку време траат “најтрајните“?
Najtrajnite cel zivot :-> Ima do dragstor Beti kaj so pirsa Malo ama neznam kao se vika mestoto bas.. Ni toj so tetovira.. Samo so cenite se IZGOR bar spored mene.. Ne bi frlila tolku pari za tetovaza.. Ke me bolat pojse parite nego iglata :vozbud: A inace Wannabemceez ne lazi 4 imas.. :D Moze se pojse zs u delovi se praeni ama 4 se u CELINA :D

Kajgana Shop

На врв Bottom