Тетоважа, трајна или привремена?

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Летово ќе си ставам привремена тетоважа па после ќе одлучам дали ќе ставам трајна. BTW привремените ги стават со чачкалици?? У Грција прашав и ми рекоа со чачкалица и дека трае само 3 месеци ??

ууу се прашувам каква е таа со чечкалица што се става :pos2:

не бе друже имаме привремени 2 вида годишни и за по 15 дена али се ставаат едните како трајните 9 значи со игла) а другите со четче а зависи и колку се бањаш за овие 2риве :pipi: па може и да не ти искочи цел месец али да се разбереме ке бидеш со пола тат2 :smir:

иначе убав мотив си си избрал за членов погоре:wink:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Па во никој случај не сум за тетоважа.Ама ако веќе морам да бирам,привремена,а трајна во никој случај.Потшто тоа останва за цел живот,а искрено кажано возрасна пр. 40 годишна жена со тетоважа изгледа многу грдо.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не е најсјајна сликата, ама некогаш здравје, ваква би ставил.

Или поверојатно да истетовирам е ова.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Секогаш е дискутабилно дали тетоважата ќе ја гледаме со исти очи после 5,10,15 години. Не знам зошто, али ги гледам како еден вид уживање со рок на траење. Никогаш не сум бил за трајна тетоважа...
Привремена можи.. али таа никогаш го нема онај квалитет како трајната.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
ah se zavisi i kako ke se svati tetovazata dali kako moden trend ili zivotno znacenie , da zemes nekoja tattoo kniga nema vaka da razmisluvas ama dobro sekogas ima u bauci i onakavi koj navistina se razbiraat u ova ;) a nekoi pa zasekogas ostanuvaat samo tattoo ljubiteli:)

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Не би се тетовирала секако ама мислам дек пубо е привремена зш ем не е толку опасна ко трајна (бар така викет) а и + трајна мојт да ти здосадит

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Јас гласав за привремена, и знам дека ќе си ја истетовирам (некогаш) во животов на десниот глужд на ногата ѕвездата Вергина.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А трајна никогаш не би ставила.:icon_neut Привремена, порано со кна, интересно ми беше, ама шо знам...тапа ми се тетоважите некако.

Гласав за последната опција.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Доколку би ставал би ставил привремена, онака да ми пројде меракот :)
Трајна би ставил само ако е знамето на Македонија (сонцето) или знакот на Милан.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
koga gledam tetovazi se voodusevuvam sepak se nemam voopsto tetovirano no koga togas ke go napravam toa no da bide nesto malo simpaticno da ne go unakazuva teloto za da si go dobie svoeto znacenje no protiv sum kako nekoi sto go imaat istetovirano celoto telo stvarno ne lici no ne se odlucuvajte nabrzina treba da ste sigurni za da ne se kaete nekogasi ako se odlucite istetovirajte nesto ubavo sto ke vi odgovara na vasata licnos i vaseto teloa ne sto bilo

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Сакам татоважи.Кога би се тетовирала тоа сигурно би била трајна:pipi:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Трајна , мала, значајна, скриена ! Моја! Каминг сун:pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Доколку би ставал би ставил привремена, онака да ми пројде меракот :)
Трајна би ставил само ако е знамето на Македонија (сонцето) или знакот на Милан.
хах...тоа е и моја желба...ама 16 кракото вергина...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Оваа планирам да ја тетовирам во лето ама не трајна:toe:

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom