Тетоважа, трајна или привремена?

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
:) se vadat laserski i toa za samo nekolku tretmani ;) :)

moze vo Derma medika ili tattoo & piertcing studio "Skin Art":) aza vo Germanija ne se ni cudam deka e skapo ama tamu i samoto rtetoviranje e MNOOOGU poskapo od kaj nas .Jas znam tamu e od saat tetoviranjeto na pr cenata na tetovazata i + za raka po 200 e od saat pa ti izracunaj si..

inace za skapo kako sto ne e skapo da gi stavis ( ako sakas i zelbata ti e golema ) taka e isto i za vadenje:) zatoa se vika deka koga ke se tetoviras treba da stavis tvoj licen motiv i znacenie pa taka toa ke stane del od tebe i nema da sakas ni da pomislis za vadenje...

eve jas imam povekje tetovazi pa koag se gledam u ogledalo tie mi se del od mene voopsto ne im ni pridavam mnogu znacenie deka sum nesto POVEKJE ILI POMALCE SI ILI BEZ NIV ::smir:

poz

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Ne bi se tetovirala od cista pricina sto ne znam dali toa sto ke go istetoviram ke mi se svidja za pet godini, moze ke mi bide kef za nesto drugo i taka zapocnuva problemot so mnogu tetovazi.

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
musko so privremena tetovaza ne ide...
mnogu mi e pederski i fejkerski so znam ja ne sum za toa
А уствари како ќе ја познајш дека е привремена?

Јас сум за привремена, зш ак ставиш трајна мојт некогаш глупа и аут да дојт, а уствари денес и тетоважа да имаш и нее толку кул, зошто сите имет и веќе го имат изгубено старото значење.

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
trajna definitivno...ali ne na vidno mesto...pred 3 god.si staiv na gz trajna i ne se kaam ic :) najzakon mi e...ako vi ima smisla tetovaza nema potreba ni od kaenje ni od otstranuvanje...a okolu privremenite neam komentar..nema neso poselsko i po gnsno :toe: ma JNA 62 na ramo toa se postue:pos2:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
trajna, trajna, trajna, trajna... Zatoa e tetovaza, neshto sto ti znaci da go nosis so sebe... valjda... enivej, sekogas sum za trajan, bas kako mojata :)

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
trajna definitivno...ali ne na vidno mesto...pred 3 god.si staiv na gz trajna i ne se kaam ic :) najzakon mi e...ako vi ima smisla tetovaza nema potreba ni od kaenje ni od otstranuvanje...a okolu privremenite neam komentar..nema neso poselsko i po gnsno :toe: ma JNA 62 na ramo toa se postue:pos2:
Ej ne JNA :pos2: ali pa nesto ubavo i trajno sto e samo tvoe e super:)

Jas so ta2 i pirsovi sum vise 6 g skoro pa pred toa si mislev kojznae sto ke mi se desi ili kolku samoto toa ke me smeni ili nenzm ke se kaam pa koga se staviv gledam samo deka NISTO NE SE SMENILO SO ILI BEZ TETOVAZITE!!!!!!

Edinsteno e sto samo mi ostanal merakot i moeto znacenie za samiot motiv koj e na mene a obicno lugjeto i samoto tetoviranje go prepisuvaat kako negatioven poteg :toe: i mislat deka ke se kaat ili so prezir ke se gleda na niv tie ke bidat nesto posebno nastrano bla bla bla no sepak NISTO NE E TOLKU CUDNO ILI KAKO STO SE MISLI:)
Zatoa dokolku imate zelba stavete si ;):) ke vidite deka se ke otane ama bas isto....:)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
дефинитивно трајна тетоважа

Член од
25 ноември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
0
се тетовирав со привремена тетоважа и ја имам веке 3 години и добро е што е привремена затоа што ми здосади.кога ке се избрише оваа тетоважа што сега ја имам дефинитивно пак ке се истетовирам ама пак привремена

Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Имам привремена тетоважа и прекрасна е.Многу е мала и е скриена, само за очите на еден човек е.Планирам уште една за летово да ставам.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Трајна!Обожавам тетоважи.Немам ама морам да си ставам,најверојатно летово.

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Pobrzo bi se ubil od kolku da stavam tetovaza...ne sakam ni da gi vidam ni da gi imam na mene.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Летово ќе си ставам привремена тетоважа па после ќе одлучам дали ќе ставам трајна. BTW привремените ги стават со чачкалици?? У Грција прашав и ми рекоа со чачкалица и дека трае само 3 месеци ??

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Дефинитивно трајна-веќе подолго време сум уфилман ама никако да отидам да ја направам незнам зашто а и уште немам одбрано некоја ко што ептен ми се допаѓа,ако ја најдам одма идам да ја слапнам и ке ви ја покажам коа ќе ја направам :vozbud:
тетоважа си најдов...сега ја чекам платата и одам да ја улепам,еве што ќе тетовирам на плешка :)

плус доле ќе има буква В како испишува пердувот :vozbud:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Сакам тетоважи но повеќе сум за привремена отколку трајна. Вака че можеш почесто да си ги менуваш тетоважите и мислам дека е поинтересно.

Kajgana Shop

На врв Bottom