Треба да им се јавиш на нет не ставаат добра листа.Пример кај мене у населба има оптика а не пишува на странатаznae nekoj so optikava do kaj stignaa, na nivnata strana kade sto gledas optik dostapenost stojat istite iminja na ulucite od 2010 god,"Za Skopje se odnesuva"
Браво за пресметкава ....
Каков е интернетот и телефонијата на дримбокосот баш ме интересира ?
Може би торшиш 250 гб за 10 дена ама можам да се кладам дека сето тоа ти што ќе го симнеш за 10 дена нема да го изгледаш за една година ... ако воопшто го изгледаш ....
Anyway има ли некоја новина од Макс за она што го нудат ?
трпение само, ќе ги дуплираат (можи до крајот на годината ако не оваа 2012 сигурно)Edna ispravka kanal 5 i kanal 5+ mislam deka gi ima na drimbox vo istiot paket kade sto se i ostanatite ama zaboravame pak deka na dreambox imas samo na 1 satelit okolu 200 ili fazla ex-ju kanali plus site stranski so prevodi taka da...
Tuku dr mi e makata DO KOGA T-HOME SO OGRANICEN INTERNET????????Barem da gi dupliraja paketive uste ednas.
Ја поднесов барање и потпишав договор за миграција во март , и еве , после 6 месеци сеуште немам оптички . "Брзи се " нема штоКолку дена од прилика после поднесување на барањето за оптички нет, доаѓаат да го наместат?
Конкуренција.Ставив Maks Adsl пред 3 месеци, првиот месец кога надминав лимит веднаш ми ја намалија брзината за обична веб страна да отворам чекав по пола минута, минатиот месец истото ми се случи .Овој месец имам надминато исто лимит, веке десетина дена , и кога проверувам сообракај ми пишува дека брзината е 256/256 но немам воопшто проблеми со нет, дури и download брзината на торенти е до 400 кб/с. Чудна работа.
Jas bi rekol deka mozhebi testiraat neoficijalni paketi.T-Home намерно не ви ги намалува брзините немојте да мислите дека тие воопшто незнаат за тоа или демек системот им е заглавен.Ако има компанија на која не и смрзува системски бројач тоа е Телеком.Сега видоа дека конкуренцијата е јака и неможат да се носат со неа земаат и рандом на корисниците им дозволуваат пречекор на пакетите се додека не дојдат со некоја стратегија за идни пакети за кои се сомневам дека ќе бидат импресивни да не речам задоволителни.
За да имаш конкуренција ти треба покриеност а незнам некоја друга компанија освен Оне која е распространета на целата територија на РМ ако си на оне те крадат во собраќај а ваму имаш ограничување на брзина и повисока цена коа ќе видиш исто му доаѓа. За вистинска конкуренција ќе стане збор кога Телекабел и цабелтел ќе покријат бар 70% од територијата на РМ тогаш ќе збориме за пониски цени поквалитетни услуги и слT-Home намерно не ви ги намалува брзините немојте да мислите дека тие воопшто незнаат за тоа или демек системот им е заглавен.Ако има компанија на која не и смрзува системски бројач тоа е Телеком.Сега видоа дека конкуренцијата е јака и неможат да се носат со неа земаат и рандом на корисниците им дозволуваат пречекор на пакетите се додека не дојдат со некоја стратегија за идни пакети за кои се сомневам дека ќе бидат импресивни да не речам задоволителни.
Mnogu pati sum kazal i pak ke kazam deka politikata na germancite i slovencite odnosno Telekom i One e strizi ovci dodeka mozes da strizis a otkako nema poveke za strizenje prodaj ja kompanijata sto znaci deka poprvo bi se otarasile od kompaniite otkolku da pustat ceni i da se borat so konkurencijata za da privlecat novi korisnici.Aj da se potsetime koga se prodade drzavniot telekom na Matav sto se sluci?Se zgolemi osnovnata pretplata za fiksen telefon od 200 den vo koi imase 80 minuti razgovor vo 350 bez identifikacija na broj vo koi nema vkluceno nikakvi razgovori.Za kratko vreme okolu 50000 pretplatnicki broevi bea otkazani od strana na korisnicite.Mnogu od tie korisnici denes koristat fiksen telefon od drugi operatori. Znaci kako sto gledame denes i pokraj tolku izgubeni korisnici cenite vo fiksnata telefonija si stojat isti od togas.Dodeka kabelskite operatori davaat neograniceni besplatni razgovori vo nivnite mrezi za smesni ceni Telekomot uste naplatuva okolu 500 denari pretplata na gladno srce i plus voobicaenite krazbi preku nepostoeckite impulsi bilo da se napraveni nadvor ili tuka sto e dovolen dokaz za ona sto jas pogore go tvrdam celo vreme.Dodeka ima korisnici sto plakaat tolku visoki ceni ke si rabotat.Onoj moment koga seriozno ke im se namali brojot na korisnici ke slusnete na vesti deka kompanijata se prodava.Jas bi rekol deka mozhebi testiraat neoficijalni paketi.
Telekomot e gigant, nego ne go plashat kabeldziive, dokolku telekomot saka mozhe da gi sramni so zemja, realno ne gi ni rachunaat za nekoja seriozna konkurencija - zatoa telekomot si tera stabilno, sigurno i ne dozvoluva sitni distrakcii da mu ja smenat nasokata na funkcioniranje.
PS: Da ne go zaboravime momentot koj od kogo kupuva ip transit, telekomot funkcionira i na drugi nivoa.