Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Со таа брзина 50 гига за два дена тешко, освен ако воопшто не го чепкаш компјутерот за тоа време, јас со истата брзина еве моментално Star Wars трилогијата од 19 гига се вадеше околу два дена, али го исклучував торентот за игри, сурфање итн...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
ај проверите дали можете да влезите на мој телеком? и минатиот 31-ви и 1-ви не можеше да се влези па сиод интернет шо го имамве потрошено на 2-ри не беше запишан.. Јас не можам да влезам ама и на 256 сум така да може да е и ради то..

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ај проверите дали можете да влезите на мој телеком? и минатиот 31-ви и 1-ви не можеше да се влези па сиод интернет шо го имамве потрошено на 2-ри не беше запишан.. Јас не можам да влезам ама и на 256 сум така да може да е и ради то..
Nope, не можам :( BTW ја имам 30 гига и јас ги спискав и пак ми е на 6mbps, сеуште не намалиле на 256kbps. :P

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Nope, не можам :( BTW ја имам 30 гига и јас ги спискав и пак ми е на 6mbps, сеуште не намалиле на 256kbps. :P
Можда пак му е нешто покварено и пак нема да се запише трошеното, јас шо имам списко за на крај од месец за симнување сега уште 10м ќе го ставам, може нема да се запиши :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Со таа брзина 50 гига за два дена тешко, освен ако воопшто не го чепкаш компјутерот за тоа време, јас со истата брзина еве моментално Star Wars трилогијата од 19 гига се вадеше околу два дена, али го исклучував торентот за игри, сурфање итн...
Samo spustav. Ne igram igri, a bev vlezen samo na msn sto voopsto ne ja namaluvase brzinata od 1MB/s. Ne mozam da vlezam na sajtot od t-home za da ti dadam skrin shot da se uveris. 300 gb gi nadminav.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро е, убаво стартуваа месецов, немаше каснење со ресет на лимит/брзина како прошлиот месец (y)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
10 мбпс имам. На торренти од замунда со доста сидери вадам со 1МБ/с. Ако цело време вадиш може и повеќе :)
Спуштив неколку 1080п филмови.

вуферот вели дека со 1 МБ тешко да потрошиш 50 гб за 2 дена а јас велам дека лесно ќе ги потрошиш (и веќе ги потроши)
50 гб за 14 саати ќе ги свиткаш (ако вадиш со 1 мб цело време) а за сурфање како ќе биди тоа време ти си знајш
и замислете со 1 МБ во денот можат да се трошат 50 гб а со оптички?
и затоа после ќе не ограничуваат поради вакви како тебе :)
не е оправдување ова туку треба да си работат на мрежата а ако им е стабилна тогаш единствена причина е бричење на народот (и тоа насуво) :(

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
вуферот вели дека со 1 МБ тешко да потрошиш 50 гб за 2 дена а јас велам дека лесно ќе ги потрошиш (и веќе ги потроши)
50 гб за 14 саати ќе ги свиткаш (ако вадиш со 1 мб цело време) а за сурфање како ќе биди тоа време ти си знајш
и замислете со 1 МБ во денот можат да се трошат 50 гб а со оптички?
и затоа после ќе не ограничуваат поради вакви како тебе :)
не е оправдување ова туку треба да си работат на мрежата а ако им е стабилна тогаш единствена причина е бричење на народот (и тоа насуво) :(
Доказ:

:D

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
LOL, не барав никаков доказ, не знаев дека воопшто не го чепкаш компјутерот за тоа време, иако ни е иста брзината јас кај мене тие 50 гига ќе ги тегнам повеќе време затоа што не даунлоадирам по цел ден, само кога е слободен компјутерот (најчесто навечер) :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
http://www.maxtv.mk/mk/216/Paketi/3_Max/3_Max_Comfort_+.html

каде бе бесплатно абе кој го лажат
"бесплатно" ама на 18 месеци договор

2400 по 18 = 43200

3000 по 12 = 36000

од шо мака да им бидам верен на 18 месеци кога дотогаш можи да се прошири кејблтел и да плаќам двапати помалку а да имам се и сешто и неограничен нет
телевизијата им е стварно јака не велам не ама поарно дримбокс ќе купам и да знам дека ќе гледам ко чоек и нема да ми исклучуваат канали кога ќе им текни

бесплатно :pos:

како и за дуплирањето на интернет сообрачајот

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
http://www.maxtv.mk/mk/216/Paketi/3_Max/3_Max_Comfort_ .html

каде бе бесплатно абе кој го лажат
"бесплатно" ама на 18 месеци договор

2400 по 18 = 43200

3000 по 12 = 36000

од шо мака да им бидам верен на 18 месеци кога дотогаш можи да се прошири кејблтел и да плаќам двапати помалку а да имам се и сешто и неограничен нет
телевизијата им е стварно јака не велам не ама поарно дримбокс ќе купам и да знам дека ќе гледам ко чоек и нема да ми исклучуваат канали кога ќе им текни

бесплатно :pos:

како и за дуплирањето на интернет сообрачајот
Јас се излажав..... Потпишав договор на 18 месеци за 3 макс комфорт плус....

Кога пресметав.... Подобро е дримбокс.... 250 евра хд........

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Немаат конкуренција затоа стрижат едино ONE има покриеност низ цела држава а од нив секој бега ко луд кој ќе видиш едино чаре ти се t-home

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Не.

Другарче мое си стави Dreambox и на почетокот имаше солиден избор иако мана е тоа што нема македонски канали (но и каналите знаеа да заебаваат повремено, нешто како лош stream на интернет), и сега моментално нема ништо на тој дримбоксот. Му ги снема и тие добрите канали. Џабе се изнадава пари и однапред претплати за една година, сега бара друго решение за телевизија.

Мада не ги оправдувам и цените на Т-Ебавме ... Идиотиве ненормални пумпаат цени и на телефонија и на телевизија и на интернет ама ете, дур има овци ке има и кој да ги стрижи.
Zavisi od kogo zel. Moj prijatel prodava. hd dreambox all inclusive 350 evrei :D
Dojde doma. Imam canak, go donese samo dreamboxot go isprobav.... pred nedela dena zemav lg led tv full hd..... Nenormalna slika istava.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Јас се излажав..... Потпишав договор на 18 месеци за 3 макс комфорт плус....

Кога пресметав.... Подобро е дримбокс.... 250 евра хд........
10000000 пати е подобро дримбокс, преевтино е и МНОГУ поголем избор на канали (дури и да земеш со шеринг) од Т-Хоум's MaxTV.
Јас имам дримбокс 500с кој го платив 50 евра + шеринг за ЕДНА година 60 евра...Гледам сето она што го гледате на максТВ + неможе кој канал туку така да исчезне а ја да незнам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom