Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Некој да не знае какви ќе бидат новите пакети на телеком од есен дали ќе има подобрување интернетот како на пример зголемување на лимитот а не само како до сега се испофалија дека ја зголемија брзината па другите оператори и ја зголемија брзината ама и ставија нови интернет пакети и тоа дупло подобри од телеком.

P

Princ

Гостин
Ме интересира колку оператори ставиле нови подобри интернет пакети од Т-Хоум, и на кои пакети точно мислиш?

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Па еве од 1 јули Cabletel воведуваат нови пакети кои сите се неограничени само разликата им е во брзината отиди на страната ќе видиш, после пред еден месец и Telekabel ги сменија пакетите, а On net немаат ништо сменето но сепак подобри се од телеком во тоа што го нудат, а за нивната професионалност не сум компетентен да коментирам.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Па еве од 1 јули Cabletel воведуваат нови пакети кои сите се неограничени само разликата им е во брзината отиди на страната ќе видиш, после пред еден месец и Telekabel ги сменија пакетите, а On net немаат ништо сменето но сепак подобри се од телеком во тоа што го нудат, а за нивната професионалност не сум компетентен да коментирам.

Никој нема ништо сменето, само пробуват или најавуваат, еве и Телеком сеуште има проблеми со зголемениве брзини, не пак другите.

Малце претерана е твојата изјава.

С

Спенсер

Гостин
абе луѓе,вие одма сакате зголемување на брзината и на лимитот,па полека малце,почекајте уште малце да запре еуфоријата од 6мбит и 10мбит интернет,да се стабилизираат провајдерите, да ги изнесат своите КРАЈНИ понуди,а не само шпекулации,и тогаш изберете си.поздрав

P

Princ

Гостин
RedDragon, телекабел за мене се "маалски" провајдер. Не само за мене, туку навистина се. Имаат мрежа во одредено подрачје на градот скопје и толку. Ако сакам да ставам интернет од нив, треба да се преселам во делови од градот кадешто они ја нудат услугата. Да не збориме за другите делови на македонија (македонија не е само аеродром).

Оф.нет не можат да бидат подобри од т-сакс во моментов бидејќи оф.нет ги препродаваат услугите на т-сакс. Нема никаква логика да ми речеш дека тие препродавачот бил подобар од вистинскиот сопственик на услугата. Или мислеше на WADSL-ot кој чини 1300 денари месечно, за брзина до 1024/128 Кбпс со месечен трансфер од 10-15 гигабајти, на никаква мрежа? Е браво :)

Г

Гоццццце

Гостин
Никој нема ништо сменето, само пробуват или најавуваат, еве и Телеком сеуште има проблеми со зголемениве брзини, не пак другите.

Малце претерана е твојата изјава.
КејблТел и Телеком не се заедно веќе, порано влечеа од нив нет, сега се издвоени, така да не споредувај.:smir:

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Ајде уште малку,цела недела сум на дајл ап брзина.Го надминав лимитот и сега еден апдејт неможам ко чоек да напраам.Малце се 100 гига,треба поголем пакет да понудат:coffee:

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Ајде уште малку,цела недела сум на дајл ап брзина.Го надминав лимитот и сега еден апдејт неможам ко чоек да напраам.Малце се 100 гига,треба поголем пакет да понудат:coffee:
100 ГИГА ти се малко. ЛОООООООООООООООООЛ. Јас иам 3, нонстоп ги надминувам, и после кога ќе дојде дајл ап полесно ми е:toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
100 ГИГА ти се малко. ЛОООООООООООООООООЛ. Јас иам 3, нонстоп ги надминувам, и после кога ќе дојде дајл ап полесно ми е:toe:
Е стварно се малку друже, јас еве месецов опнав накај 130гб, ама ја на кабелски сум, не ми кратат брзина после 100. Сеа треба да си зеам 25 празни двд-а за да се спремам за јули:baeh:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Е стварно се малку друже, јас еве месецов опнав накај 130гб, ама ја на кабелски сум, не ми кратат брзина после 100. Сеа треба да си зеам 25 празни двд-а за да се спремам за јули:baeh:
Аман бе Seph што спушташ толку? :pos2:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Филмови, серии, игри, итн. Стандард. Еве на пример Mass Effect е 7 гига, SpinCity серијата е 12 гига, од завчера симнав 7-8 филма, тоа се негде 5 гига. Па се собираат за 1 месец мајку му.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Тргна работава,мада ке мора да се контролирам изгледа,до сега отидоа 15 гига:toe:
Заебана работа се серииве ама подобро у секој случај вака него од тезга или двд-тека да ги зимам.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Мт нет ја претераа работава сериозно!Користам адсл веке многуу долго време.Кога почна првпат со услугава ја ресетираа конекцијата на секој 12 часа.Потоа од кога ги пуштија новиве пакети пред година и нешто намалија на 6 часа,за да од овој месец го сведат на 3 часа.Браво!Какви пациентчиња станаа не ми се верува.Bye Bye MT.

Kajgana Shop

На врв Bottom