Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Јас колку што знам на 6 ја ресетираат сеуште. Ќе потврдам за 2-3 саати :)

I

Ivan_FBI

Гостин
Јас колку што знам на 6 ја ресетираат сеуште. Ќе потврдам за 2-3 саати :)
Абе малце е и 6 саати претеруваат мајку му, wadsl-ot што го имав од офф.нет ќе испадне дека бил постабилен.. :nesvest:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
абе ај вие вака шо знајте појќе објаснете ми како мојт да ви паѓат на т хоум или он нет а мене на кабелски инфел охрид шо би требало од т хоум да земат никогаш не ми имат паднато...:nesum:

P

Princ

Гостин
Јован од инфел, збориме за кинење на конекцијата од т-хоум во одредено време за да се смени IP адресата. Читај ебаго кај е муабетот. Тукушто имаше посторгазам.

Едит: на 3 саати ја кинат конекцијата, ни минута повише. Сега ќе се расправам...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
али сепак имам читано (да не барам сега) дека ви паѓал и сте се нервирале... то ми беше муабетов...
како мојт то

P

Princ

Гостин
Мојт... не паѓа т-хоум, им паѓаат линковите према светот а немаат еден. Изгледа на инфел им имаат дадено од линковите према романија (ако не се лажам) а на нас преку белград, а белград цел месец има проблеми.

Инаку официјално а неофицијално, дисконектирањето се прави на 3 часа.
Го цитирам мојот рутер:
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: Received IPCP Configuration-Ack
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: IP Address: 77.29.6.84
Jul 1 18:06:46 daemon.info pppoe[2874]: DNS Address: 62.162.32.5, 62.162.32.6
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: Received IPCP Configuration-Ack
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: IP Address: 77.29.13.186
Jul 1 21:06:52 daemon.info pppoe[5476]: DNS Address: 62.162.32.5, 62.162.32.6
Ќе пријавел како проблем, па ќе видиме што ќе направат. Се надевам од први септември нема да ја сменат политиката со дисконектирање на секои 30 секунди...

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Јован од инфел, збориме за кинење на конекцијата од т-хоум во одредено време за да се смени IP адресата. Читај ебаго кај е муабетот. Тукушто имаше посторгазам.

Едит: на 3 саати ја кинат конекцијата, ни минута повише. Сега ќе се расправам...
Принц абе се јавив ја брат верувај се испокарав со таа таму,па уште ми се инатеше дека е на 6 саати и ми се изнасмеа у фаца демек ја сум и измизлувал нешто.Да ти се плукнам и у технича подршка и се,ти се смеат у фаца и те лажат шупчињата.Се накурчив и спуштив слушалка со таква идиотка од техничка не се праи муабет.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
Абе малце е и 6 саати претеруваат мајку му, wadsl-ot што го имав од офф.нет ќе испадне дека бил постабилен.. :nesvest:
haha WADSL i jas mislam deka toj bese postabilen nego max adsl katastrofa e kaj mene deneska nemav net skoro 5 sati

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
I kaj mene e tapa, se pravat zafati na mrezata, pa izgleda nemaat resenie kako da gi premostat problemite ili pak ne znaat :helou:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Двојно поголеми брзини и двојно понестабилен интернет.Хебати Телеком...:nenene::tapp:

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
слабо брзинава,иде до кај 2.5 мега бита само.незнам дали сеуште имаат фрки со линковите со србија,али нервира малце шо не тегне со фул.а за тоа кој линк од каде иде,и ISDN шо им е на Т-Home на иде по истиот линк како и адсл

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Принц абе се јавив ја брат верувај се испокарав со таа таму,па уште ми се инатеше дека е на 6 саати и ми се изнасмеа у фаца демек ја сум и измизлувал нешто.Да ти се плукнам и у технича подршка и се,ти се смеат у фаца и те лажат шупчињата.Се накурчив и спуштив слушалка со таква идиотка од техничка не се праи муабет.
Молам?
Како може да биде идиотка некоја со супер-тесно сукњиче, со глас нежен како ?

Шала на страна, крива е "стручната" обука низ која тие tech support dudes and dudettes поминуваат.
Откаде ова? Па... антивирусов не ми е лиценциран, затоа имам бавна конекција.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Абе ајде луди се овие т-хоме. Утре има да им се јавам и пузден да ги направам. На 3 часа конекцијава стварно паѓа и многу ме нервира! Ваљда ќе бегам на кабелски интернет...

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Вчера се реконектираше за 3 часа, но денес пројде дури и 6 часа и сеуште е connected.
Еве скриншот:

Kajgana Shop

На врв Bottom