Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
И сега исто ке плаќаат и тие што имаат 30/60 гига и тие што имаат 200/600 гига ?? :tapp::tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
a ti mislis deka blizo e podobar od t-home od brzina i stabilnost???Bev ja na telekabel 6 godini stanaa ziva tapa ali od koga dojdov na t-home zivot vidov
Ја од кога сум на близоо сите можни филмови во блу реј ги изнагледав, тоа е живот, а не 2000ки за таму 50-60 гига. Селска работа, лимити во 2012 година скоро.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Многу гомнари испаднаа овие од Т-хоум,пред една цела недела секој ден по 2 саати вртев на тоа телефонот 0800 12345 и не креваше никој.
Е тек сеа и телефонот ќе го скинам од таму и ќе си отидам на Близу,нека го цицаат :D

enko2974

Premier Сasual Dating - Authentic Maidens
Член од
13 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
14
Баш поради ова и сакам да го раскинам договорот,ама без да ме обавестат дека договорот ми истекува во Септември,ми го продолжиле по автоматизам,каде е тука АЕК.
Сега незнам како да го раскинам без пенали,а чекав месец ипол да ме префрлат од една адреса на друга а и на новата платформа една недела и на крај нема неограничен интернет.
Давајте совет како да го раскинам договорот без пенали,ако некој знае ?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Баш поради ова и сакам да го раскинам договорот,ама без да ме обавестат дека договорот ми истекува во Септември,ми го продолжиле по автоматизам,каде е тука АЕК.
Сега незнам како да го раскинам без пенали,а чекав месец ипол да ме префрлат од една адреса на друга а и на новата платформа една недела и на крај нема неограничен интернет.
Директорот на АЕК уште пред некој месец спомна дека тоа правило веќе не може да се практикува, автоматско продолжување на договорот,
јави се во АЕК и прашај дали стапил во сила тој закон и провери си датуми од кога е донесен ако е донесен, со датумот кога Телеком ти го продолжиле договорот

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.056
Поени од реакции
5.967
Ako dogovorot ti istekol pred da stapi na sila zakonot so koj se prekinuva avtomatskoto prodolzuvanje na dogovorot si go jadel stapot uste cela godina da znaes.Kolku sto se sekavam direktorot na AEK kaza duri dva meseca podocna deka dogovorite avtomatski nema da se prodolzuvaat sto znaci deka koga tebe ti go prodolzile vazel uste stariot zakon i nema ljutis.Cim ne si reagiral na vreme sega ke si cekas pod uslov ako ne sakas da plakas penali.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?egId=14&eventId=82778&mId=44

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
да прашам го сменив пакетот на адсл на 03.12.2011
дали ке имам 3 месеци неограничен интернет???????
бидејки слушам дека е воведено некое правило бла бла бла
фала однапред

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
да прашам го сменив пакетот на адсл на 03.12.2011
дали ке имам 3 месеци неограничен интернет???????
бидејки слушам дека е воведено некое правило бла бла бла
фала однапред
Стави нов пакет или те префрлија на новата платформа ?

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
Стави нов пакет или те префрлија на новата платформа ?
ме префрлија на новата платформа
и ова ми го пишува на страната на т-хоме:
Ве информираме дека, поради модернизацијата на телефонската мрежа на Македонски Телеком, Вие, како интернет корисник на новата платформа, добивате неограничен интернет пристап во времетраење од 3 месеци.

Почнувајќи од 05.12.2011 заклучно со 31.03.2012 имате неограничен месечен интернет сообраќај во рамките на пакетот кој го користите. *

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ме префрлија на новата платформа
и ова ми го пишува на страната на т-хоме:
Ве информираме дека, поради модернизацијата на телефонската мрежа на Македонски Телеком, Вие, како интернет корисник на новата платформа, добивате неограничен интернет пристап во времетраење од 3 месеци.

Почнувајќи од 05.12.2011 заклучно со 31.03.2012 имате неограничен месечен интернет сообраќај во рамките на пакетот кој го користите. *
Штом си префрлен, тогаш ќе го користиш неограничениот интернет до 31 март, без гајле :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
samo sto priklucivme kaj brat mi multimedia net, verojatno kumanovsko-palanecki operator. Go pustivme na spidtest iskoci 25mbit/25mbit, sega za sega e stabilen i se isplati, 300gb mesecno + kabelska za 750den.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
еден интересен цитат од Фб страната на мах тв

до некаде АЕК се и во право, пошо ова е смислено сценарио на Т-Хоум, на оние на кои им истекува договорот во наредниве месец-два, еве ќе им пуштиме 3 месеци неограничен и ќе ги продолжат договорите, и ќе ги стрижеме после уште 18 месеци.

Kajgana Shop

На врв Bottom