Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
а што, со префрлувањево на новава платформа ни "подметнаа" договор за уште 18 месеци??

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
еден интересен цитат од Фб страната на мах тв
до некаде АЕК се и во право, пошо ова е смислено сценарио на Т-Хоум, на оние на кои им истекува договорот во наредниве месец-два, еве ќе им пуштиме 3 месеци неограничен и ќе ги продолжат договорите, и ќе ги стрижеме после уште 18 месеци.
lol па кој е глуп да го продолжи договорот уште цела година за 3 месеци 600 гига, и плус и Blizoo i ONE на пример нудат неограничен.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
а што, со префрлувањево на новава платформа ни "подметнаа" договор за уште 18 месеци??
нене, тоа 18 месеци (со 6 месеци бесплатно) важи(важеше) за call&surf пакетите

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Со префрлање на новата платформа се добива поголем download/upload или ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Со префрлање на новата платформа се добива поголем download/upload или ?
Не, само број преку VoIP серверот на Македонски Телекомуникации.
dobivas samo 3 meseci po 600gb, ista brzina na dl/up
Мислиш се добиваШЕ, од ко скокнаја овие од АЕК појќе не важит.

Иначе сите шо имате Speedport рутери имате конфигурирано интернет телефонија, без разлика дали ја користите или не.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
дечки јас си ќутам си траам нити сакам 600гига нити нова платформа оти рутерот ако ми го сменат осеќам купишта проблеми, али де пишете да не ми стегнат некоја казна ако не се пријавам за таа фамозна нова платформа?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
дечки јас си ќутам си траам нити сакам 600гига нити нова платформа оти рутерот ако ми го сменат осеќам купишта проблеми, али де пишете да не ми стегнат некоја казна ако не се пријавам за таа фамозна нова платформа?
Далеку е од казна, не се сак’лдисви, ама ќе дојт време кога ќе ти го менет рутерот, дали ќе е то при менвење на пакет, продолжвење на пакет итн. не знам.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
nema kazni druze, ne se sekiraj. Jas gledav kaj mene vo dogovor za max adsl, taman na 2 mart mi zavrsuva dogovor a na 29 februar zavrsuva platformava. Posle toa adios thome, postojat mnogu poeftini i pojaki varijanti i blizu i one i ovie kaj nas multimedia net, 25mbit up/dl za 400den.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
да го изоставиме поефтинувањето кое факт е дека треба да се случи, тхомо сеуште е водечки по основ на стабилност и достапност.
само по тритовиве на форумов може да се забележи кај кого повеќе жалби паѓаат.
не би сакал за 1000ка мањак месечно да ризикувам на нет кој всушност не е оптички и не влага фајбер кабел во модем.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас од T-home ADSL сум презадоволна ама ПРЕЗАДОВОЛНА. Од како го имам ставено интернетот значи од 2008 па до сега мене само 2 пати ми паднал и толку, имам интернет и кога врне и кога грми и сонце кога грее. Немам неограничен интернет ама исто како да имам, не ми се кочи, не ми се успорува, а секогаш е максимално искористен, спуштам се живо и диво и дури и да ми дава некој пари не би го сменила.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.459
Prasanje do onie koi tvrdea deka ke ima poevtinuvanje na paketite na Telekom poradi silnata konkurencija od strana na One i Blizoo_Ova li e poevtinuvanjeto za koe tvrdea deka ke konkurira na protivnicite Blizoo ili One ili ke bide nesto drugo?
http://www.t-home.mk/mk/312/Internet/MaxADSL_paketi/Samostojni_MaxADSL_paketi.html
Ова е само доколку сакаш да имаш САМО интернет, без телефон без ништо. Порано мораше да имаш телефонска линија за да имаш и интернет, сега не мора тоа, и затоа е 800 денари најмалиот пакет. А не сум сретнал досега семејство кое има само интернет. :)

Еве тука си стојат истите цени како што си беа порано:
http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.783
Поени од реакции
21.496
Гледам другиве провајдери пред се Blizoo катастрофа ... луѓе се жалат немало интернет техничка подршка те става на ignore .... Fiber Power бла бла , само кај нив поставено во објектот помеѓу серверите а од кај нив па до кај корисниците дома коаксијален кабел ...
T-Home останува ISP број еден во државава , стабилен интернет телевиозија телефонија + техинчка подршка ( ако затреба) 24 /7. Плаќаш ама барем знаеш што добиваш за возврат а после нова година и цена ќе спуштат ... е тогаш ќе има многу разочарани луѓе кој избрзаа со потпишување нови договори со сиомнителни ISP како Blizoo .

Kajgana Shop

На врв Bottom