Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Колку што гледам и цело време истата IP адреса си ја добивам. Поназад во постовите коментиравте за ова, али ме мрзеше да проверам за со сигурност да кажам дека и ИП-то ми е цело време иста;)

Ако не си доплатил за статична не може да ти е доделена може да има некој баг на тој event log оди на http://www.ipchicken.com/ и пушти адреса навака па ќе видиме дали ти е статична :)

--- надополнето ---

Зошто не можам да влезам во рутерот? Пишувам http://speedport.ip , и не сака да го прочита. Рутерот е Speedport W503V.
start - cmd - ipconfig види default gateway и внеси ја лан адресата во адрес бар во пребарувач

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.208
Поени од реакции
8.306
I kaj mene ista adresa e nekolku dena...

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
и кај мене е исто со адресите а немам статичка,САМО кога го рестартирам јас рутерот или конекцијата тогаш добивам нова адреса,може да види Аnon дека и кај мене се "менува" на 12 саати

и кај мене е исто со адресите а немам статичка,САМО кога го рестартирам јас рутерот или конекцијата тогаш добивам нова адреса,може да види Аnon дека и кај мене се "менува" на 12 саати

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

ево видите колку дена IP адресата не ми беше смената, и не е само сега туку скоро цела година вака е, не се менвит сама туку јас со рестарт на рутер

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Од кој месец ќе ги пуштаат новите пакети или веќе се пуштени? Пошто јас надминав 25 гига (го немам продушено договорот, па затоа немам 30) и сега сум со слаба брзина... Само за тие со продужен договор ли важи дуплирањето, или???

GNA

Член од
2 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Те разбрав да, али јас се водев по тоа, што ако ми дадат 200гб кога квалитетот ќе е никаков? Да поефтино е, али неспоредлива е услугата. И Т-Мобиле се поскапи, ама муабет правиш како што треба. Се префлрив на ВИП од пред неколку месеци, пола од разговорите ми се Ало ало ало, кажи уште еднаш, ништо не слушам, не те слушнав... Ме разбираш и ти нели? На некој што не му значи тиња интернет, ќе си земе кабелски и ќе си вика дека му е топ. Мене ми значи многу да ми е поквалитетен пред се ради работата и живците да не си ги искинам, додека филмовите кои ги симињам и лимитот ми се на второ место.
Јане, неделава се префрлив на Cabletel и искрено речено сеуште неможам да ја видам разликата на квалитетот мегу Т и Cabletel. Можам да кажам дека брзината е подобра за некои си 80-100kb - што и не ми е толку битно. Ај да не испадне дека “Првите кучиња во Вардар ги фрлаат“, да почекам уште некое време па да видам дали квалитетот ќе исчезне.... Однапред извинете што “малку“ каснам на темава....

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
За корисниците на Speedport рутерите: не знам зошто, но така се конфигурирани рутерите. Кај сите T-Home корисници што имаат Speedport ова се случува. Решение за нова IP адреса е рестарт на рутерот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
епа статична имаш.
Ако не си доплатил за статична не може да ти е доделена може да има некој баг на тој event log оди на http://www.ipchicken.com/ и пушти адреса навака па ќе видиме дали ти е статична :)
Немам статичка и немам доплаќано за ништо:)

Само гасење на рутерот од струја ми дава нова ИП, али не се ни замарам зашто ништо не ми менува:)

Друга работа што ја имаат имплементирано во овој рутер, кога менува ИП адреса, менувањето се врши во позадина без компјутеров да почуствува прекин дека снемало интернет. Не е проблемот 1 секунда ако е офлајн, проблемот се апликациите кои паѓаат чим снема интернет и мора да се реконектираат, па токму поради тоа рутеров е малце понапреден.

Друга уште поубава работа, ако имате телефон/лаптоп што подржува 802.11n ќе видите тек тогаш што е брзина во мрежата:)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
багови су меџу нама... ко јас да сум единствен на кој му се мења ип адреса на 6 саати...
ме хејтаат ти хоум ;/
ваљда багов со ип адресиве се дешава кај тие што уште не ве "мигрирале" во "6 hours reconnect"
Кај сите T-Home корисници што имаат Speedport ова се случува.
мммммммм, не.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
^ Ти си единствениот тука со Speedport на кој што не му се менува IP адресата на 12 часа и не ја добива повторно истата после реконектирањето. :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Curl Router Reconnect database
Reconnect for the router T-COM Speedport W 503v:
"curl -k https://speedport.ip/cgi-bin/disconnect.exe"
tuka

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
strelec, што по ѓаволите е ова?
и кај да го пишам, у cmd не работи
ti treba CURL za da ti raboti, na linkot skrolaj do dole imas Download CURL t.e. tuka. CURL prakja komandi na browsser, klika butoni i slicno preku cmd :)
Posto komandata za Speedportov e so httpS ke ti treba da simnaes SSL verzija na CURL.Use da namestis u setinzite da e ruterot nonstop online i ke ti raboti reconnectov :)

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Значи вака имам MaxADSL Call & Surf пакет со Speedport W503V.Се конектирам преку wireless конекција и кога ке ја кренам слушалката на телефонот конекцијата се губи и се до дека не ја спуштам слушалката нема интернет.помош :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom