Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Значи вака имам MaxADSL Call & Surf пакет со Speedport W503V.Се конектирам преку wireless конекција и кога ке ја кренам слушалката на телефонот конекцијата се губи и се до дека не ја спуштам слушалката нема интернет.помош :smir:
Од ѕид кабел за телефон -> сплитер -> TEL во телефон, ADSL во Speedport-от. Ти гарант си го врзал телефонот директ на Speedport-от па затоа така ти прави.

G

GucciMane

Гостин
Луѓе ви паѓа нетот денес? мене 2 пати од прееска, и самото си се реконектира..:toe:

ЕДИТ: 3 пати :vozbud:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пред еден саат качив 48 мбс download без симетрична брзина upload околу 10 мбс што изгледа на крај испадна дека се правел сервис на оптикава па пуштиле брзини како и да е кратко траеше

G

GucciMane

Гостин
Луѓе ви паѓа нетот денес? мене 2 пати од прееска, и самото си се реконектира..:toe:

ЕДИТ: 3 пати :vozbud:
Аииии ова не е нормално :nenene: од кога поминав 15 гига, нетот ми паѓа па да не претерам али едно 200 пати дневно :tapp:
Светилката за АДСЛ на модемот се гаси скроз и така едно пола минута и пак се конектира...кај вас ок е?

M

mercenary

Гостин
Глеам сеа место 15г, пакетите се 30г.. и на тие што сме имале 15 им е зголемено или треба да продужиш договор ова-она за да ти го зголемат као тогаш што беше за од 10 на 15? И ако на сите им е автоматски зголемено, ги зголемиле пред да почне месецов и овој месец иам 30г или од другиот почиња?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Аииии ова не е нормално :nenene: од кога поминав 15 гига, нетот ми паѓа па да не претерам али едно 200 пати дневно :tapp:
Светилката за АДСЛ на модемот се гаси скроз и така едно пола минута и пак се конектира...кај вас ок е?
ок е се кај мене
јави им се на 080012345

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Да го рестартирам модемот? може ке се опари :) :toe:
Денес добро е, само еднаш падна :vozbud:
па не знам се мислам дали да ти даам дозвола да го рестартираш... :DDDDDDD
ако ти се појави пак проблемот јави им се и тоа е тоа.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
некој друг да не има проблеми со конектирање у последниве саат ипол, на нормалните днс 62. што се не се конектира на нет, со opendns се конектира супер ? да не им паднале пак днс серверите ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
поима неам, ја си стаив opendns пред некој ден и неам гајле :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Од како ставив рутер и ми покачија на 30 гига и брзина се е во ред.
Симнувам со 600 кб/сек сите страни ми ги отвара нормално но Јутуб многу споро ми ги чита клиповите.
2-3 години користам МаксАдсл и никогаш не сум имал проблем со Јутуб.
Некој да не знае како да го решам проблемот?

G

GucciMane

Гостин
Од како ставив рутер и ми покачија на 30 гига и брзина се е во ред.
Симнувам со 600 кб/сек сите страни ми ги отвара нормално но Јутуб многу споро ми ги чита клиповите.
2-3 години користам МаксАдсл и никогаш не сум имал проблем со Јутуб.
Некој да не знае како да го решам проблемот?
Незнам што е проблемот, деновиве многу е спора брзината...иде максимум до 1Mbps :tapp:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ова со јутјуб, кај сите е исто? Одма се ’’лоадира’’ видеото, барем така кажува, а едвај се пушта едно видео од 3 минути... До мене/нас/цел_свет е?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ова со јутјуб, кај сите е исто? Одма се ’’лоадира’’ видеото, барем така кажува, а едвај се пушта едно видео од 3 минути... До мене/нас/цел_свет е?
Сејм шит.На други страни си е тамам интернетот ама на ју тјуб или ќе чекам 5 минути за видео од пола минута или пак ќе се случи тоа што го кажа погоре.Пример од торенти симиња со макс,видеа на други страни ги отвара брзо ама ју тјуб...

Kajgana Shop

На врв Bottom