Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ај па пренеси зашто и мене ме зеза :)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Ај па пренеси зашто и мене ме зеза :)
Cel den e taka, edna strana, prvo cannot find....., pa posle nekoe vreme ke ja otvori, navodno nekoi linkovi, globalno, taka mi rekoa na support-ot. Tuku i brzinava mi e 1.3mb download od vcera, kako kaj vas?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
фала qурцу, да сте ми живи и здрави кајганџии и кајганџики погоре што сте пишале за проблемите, и мене денес нетов ме онади цееееееееееееееееееееел ден. Те отвара, те не отвара, па се замислив чек мрежната од душу да не се одваја или рутерот нешо да не треба да се акне, оно ти-курциве дупеле цело време. Абе дуплираа лимити ама исто и проблемите ги дуплираа, ако зеза вака и понатака има да ги отерам у ПМ. Цел ден ми го усраа, цел ден само Ctrl+R куцам на прелистувачов, цел ден нетов е :pov:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Пробавте да ги смените DNS серверите?

Користете си ги тие на Google (8.8.8.8 и 8.8.4.4), и нема да имате проблеми.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
се јавив и дечкото убедливо вика дека интернетот се рестартира на 6 саати за мењање на ип адреса... му спомнав дека другари викаат на 12 им се рестартира али пак ми повтори, на 6 се рестартира
го прашав, а беше на 12 така? рече да.
кога го сменија го прашав, вика сеа пред некое време

и се разбира ми го спомна фактот дека може да си доплатам за статична ип адреса.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Татко ми беше во еден од салоните на телекоњ, да го обнови договорот, односно да "мигрира" на новиот Call & Surf: Comfort+. Пред малку се врати со анекс договорот и барањето, на кое што пишува, меѓу другото:
"Опремата HGW (Home Gateway) е во сопственост на Македонски Телеком АД - Скопје".
Не му дале такво нешто. Имам Thompson Speedtouch 780 дома.
Дали треба да се јавам, за да ми го сменат, или?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
се јавив и дечкото убедливо вика дека интернетот се рестартира на 6 саати за мењање на ип адреса... му спомнав дека другари викаат на 12 им се рестартира али пак ми повтори, на 6 се рестартира
го прашав, а беше на 12 така? рече да.
кога го сменија го прашав, вика сеа пред некое време

и се разбира ми го спомна фактот дека може да си доплатам за статична ип адреса.
Незнам што да ти кажам, се надевам ќе ми веруваш и нема да ми бараш скриншот дека е на 12:)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
камо мене да ми се менуваше ИП адресата на 12 саати или на 6

ако треба и станот ќе го шитнам (куќата не ја давам) само да ми се менува адресата :icon_lol:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Татко ми беше во еден од салоните на телекоњ, да го обнови договорот, односно да "мигрира" на новиот Call & Surf: Comfort+. Пред малку се врати со анекс договорот и барањето, на кое што пишува, меѓу другото:
"Опремата HGW (Home Gateway) е во сопственост на Македонски Телеком АД - Скопје".
Не му дале такво нешто. Имам Thompson Speedtouch 780 дома.
Дали треба да се јавам, за да ми го сменат, или?
мислам не, јави се за секој случај :D

Незнам што да ти кажам, се надевам ќе ми веруваш и нема да ми бараш скриншот дека е на 12:)
nope, не ти верувам.
али можно е се :D

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Колку што гледам и цело време истата IP адреса си ја добивам. Поназад во постовите коментиравте за ова, али ме мрзеше да проверам за со сигурност да кажам дека и ИП-то ми е цело време иста;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
епа статична имаш.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Зошто не можам да влезам во рутерот? Пишувам http://speedport.ip , и не сака да го прочита. Рутерот е Speedport W503V.

Kajgana Shop

На врв Bottom