Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ај па пренеси зашто и мене ме зеза :)

фала qурцу, да сте ми живи и здрави кајганџии и кајганџики погоре што сте пишале за проблемите, и мене денес нетов ме онади цееееееееееееееееееееел ден. Те отвара, те не отвара, па се замислив чек мрежната од душу да не се одваја или рутерот нешо да не треба да се акне, оно ти-курциве дупеле цело време. Абе дуплираа лимити ама исто и проблемите ги дуплираа, ако зеза вака и понатака има да ги отерам у ПМ. Цел ден ми го усраа, цел ден само Ctrl+R куцам на прелистувачов, цел ден нетов е :pov:

Пробавте да ги смените DNS серверите?

Користете си ги тие на Google (8.8.8.8 и 8.8.4.4), и нема да имате проблеми.

се јавив и дечкото убедливо вика дека интернетот се рестартира на 6 саати за мењање на ип адреса... му спомнав дека другари викаат на 12 им се рестартира али пак ми повтори, на 6 се рестартира
го прашав, а беше на 12 така? рече да.
кога го сменија го прашав, вика сеа пред некое време

и се разбира ми го спомна фактот дека може да си доплатам за статична ип адреса.

1193975502.png
не е лошо :)

Татко ми беше во еден од салоните на телекоњ, да го обнови договорот, односно да "мигрира" на новиот Call & Surf: Comfort+. Пред малку се врати со анекс договорот и барањето, на кое што пишува, меѓу другото:
"Опремата HGW (Home Gateway) е во сопственост на Македонски Телеком АД - Скопје".
Не му дале такво нешто. Имам Thompson Speedtouch 780 дома.
Дали треба да се јавам, за да ми го сменат, или?

се јавив и дечкото убедливо вика дека интернетот се рестартира на 6 саати за мењање на ип адреса... му спомнав дека другари викаат на 12 им се рестартира али пак ми повтори, на 6 се рестартира
го прашав, а беше на 12 така? рече да.
кога го сменија го прашав, вика сеа пред некое време

и се разбира ми го спомна фактот дека може да си доплатам за статична ип адреса.

Незнам што да ти кажам, се надевам ќе ми веруваш и нема да ми бараш скриншот дека е на 12:)

камо мене да ми се менуваше ИП адресата на 12 саати или на 6

ако треба и станот ќе го шитнам (куќата не ја давам) само да ми се менува адресата :icon_lol:

Татко ми беше во еден од салоните на телекоњ, да го обнови договорот, односно да "мигрира" на новиот Call & Surf: Comfort+. Пред малку се врати со анекс договорот и барањето, на кое што пишува, меѓу другото:
"Опремата HGW (Home Gateway) е во сопственост на Македонски Телеком АД - Скопје".
Не му дале такво нешто. Имам Thompson Speedtouch 780 дома.
Дали треба да се јавам, за да ми го сменат, или?
мислам не, јави се за секој случај :D

Незнам што да ти кажам, се надевам ќе ми веруваш и нема да ми бараш скриншот дека е на 12:)
nope, не ти верувам.
али можно е се :D

Колку што гледам и цело време истата IP адреса си ја добивам. Поназад во постовите коментиравте за ова, али ме мрзеше да проверам за со сигурност да кажам дека и ИП-то ми е цело време иста;)

75260186.png

Зошто не можам да влезам во рутерот? Пишувам http://speedport.ip , и не сака да го прочита. Рутерот е Speedport W503V.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom