Toneh
is a turtle
- Член од
- 21 август 2005
- Мислења
- 5.510
- Поени од реакции
- 907
I stand corrected.Да само што за да претвориш мегабити во мегабајти треба да делиш со 8 а не со 10. 10 мегабита линија е 1,25 мегабајти во секунда.
I stand corrected.Да само што за да претвориш мегабити во мегабајти треба да делиш со 8 а не со 10. 10 мегабита линија е 1,25 мегабајти во секунда.
ТукаЗначи незнам каде не пребарав и незнам што не прешуркав и никако да најдам.
Значи ми треба помош како да ја ограничам брзината на интернетот. Користам Мах АДСЛ 10 и имам рутер од нив.
Се логирам сФе на рутерот.. се е ок, али внатре не можам да најдам како да ја лимитирам брзината. 100 пати од ново го прешуркав и пак никако да најдам. Некој дали знае? или слично?
Што мислите за бројачов на т-хоме... ја мислам дека поткраднува малце... кај вас како е??? не е можно 6гб до сега... вируси и спајвери нема, симнување-никако... јутуб може само... и форум и мсн
Мене месечно ми одат 20-30 гига на youtube, ама 50% од клиповите што ги гледам се HD.....Што мислите за бројачов на т-хоме... ја мислам дека поткраднува малце... кај вас како е??? не е можно 6гб до сега... вируси и спајвери нема, симнување-никако... јутуб може само... и форум и мсн
Ако уклучиш firewall на рутерот и рутерот нема UPnP, ке треба сам да внесуваш исклучоци и слично. Ама па кога имаш firewall уклучено, можеш да го контролираш сообраќајот подобро.што ако го активирам фајрволот на рутерот?:kesa: за што ќе ми послужи или на што ќе ми наштети