Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
23 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Prasuvam zatoa sto minatata godina maksimalno dostignuvase 650 kbps.
A ovaa godina koga go prodolziv dogovorot dostignuva 1mbs.
Pa malce bev zbunat.

С

Спенсер

Гостин
дали кога се снима телевизија, тоа троши нет???

премногу потрошено ми покажува,до сега 4,3гб... премногу е тоа само од сурфање и слично...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Не се троши нет од телевизијата.
Т.Е. се троши, ама не ти го рачуваат.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Значи незнам каде не пребарав и незнам што не прешуркав и никако да најдам.
Значи ми треба помош како да ја ограничам брзината на интернетот. Користам Мах АДСЛ 10 и имам рутер од нив.
Се логирам сФе на рутерот.. се е ок, али внатре не можам да најдам како да ја лимитирам брзината. 100 пати од ново го прешуркав и пак никако да најдам. Некој дали знае? или слично?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Значи незнам каде не пребарав и незнам што не прешуркав и никако да најдам.
Значи ми треба помош како да ја ограничам брзината на интернетот. Користам Мах АДСЛ 10 и имам рутер од нив.
Се логирам сФе на рутерот.. се е ок, али внатре не можам да најдам како да ја лимитирам брзината. 100 пати од ново го прешуркав и пак никако да најдам. Некој дали знае? или слично?
Тука

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
@Sephiroth моја грешка што претходно не го спомнав програмчето.
Го имам програмчето и си функционира беспрекорно. Е сега проблемот е во тоа што сакам да ја ограничам брзината без некој друг да ми се меша во тоа. Значи на програмчето нема опција за да си стаам пасс. Така да малку некој повеке што се разбира фино лепо доле од таск бар ке го исклучи и афтоматски само по себе нема никаков лимитер. Затоа барав некаква опција за директно преку рутер да го направам тоа, така да нема да биде приметливо зошто брзината коче.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ќе ти треба рутер од (инсерт изгор сума тука) за таа опција. Или пак да направиш сите компјутери во мрежата да ти се конектираат преку еден сервер, па на него да местиш лимити за брзина и за тоа кои сајтови да се отварааат, а кои не (Ова со сајтовите го има скоро секој рутер, ама лимити за брзина јок).

А ако ти е за безбедност, секогаш можеш да си го заштитиш компјутерот со пасворд, па кога стануваш од PC, да го стискаш windows дугмето на тастатурата + L, тоа ти е команда за Lock Computer. Така никој нема да чепка или да го гаси нетлимитерот.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Епа проблемов е што компиутеров е домашен. Така да секој од домашниве седнува, а пошто лимитот ми е 10 гб. ми лета за мах. 10 дена :)
Затоа барав дали може во рутерот да ја намалам брзината (али по се пребарано изледа во мојов не може) или има некое програмче како нет лимитерот, али пасс да му стаам, така да не ќе можат да го исклучуваат.

С

Спенсер

Гостин
Што мислите за бројачов на т-хоме... ја мислам дека поткраднува малце... кај вас како е??? не е можно 6гб до сега... вируси и спајвери нема, симнување-никако... јутуб може само... и форум и мсн:vozbud:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.267
Што мислите за бројачов на т-хоме... ја мислам дека поткраднува малце... кај вас како е??? не е можно 6гб до сега... вируси и спајвери нема, симнување-никако... јутуб може само... и форум и мсн:vozbud:

Си кажа веке Youtube и се е можно:smir:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
е како не крадел, засеа напраив 13 гб...

минатиот месец ми пуштија 25 гб гратис, за месецов се договоривме за 50

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Има ли лаг кај вас, кај гејмериве прашувам? Кај мене фуче... и вчера и денес. Само вчера во 2 саатот по полноќ беше ок:toe:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
што ако го активирам фајрволот на рутерот?:kesa: за што ќе ми послужи или на што ќе ми наштети :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Мене месечно ми одат 20-30 гига на youtube, ама 50% од клиповите што ги гледам се HD.....

Втора работа, дели ги мегабајтите со 1024, а не со 1000.

што ако го активирам фајрволот на рутерот?:kesa: за што ќе ми послужи или на што ќе ми наштети :)
Ако уклучиш firewall на рутерот и рутерот нема UPnP, ке треба сам да внесуваш исклучоци и слично. Ама па кога имаш firewall уклучено, можеш да го контролираш сообраќајот подобро.

Ако не се разбираш, остави го исклучен, имаш океј firewall на Windows-от.

Kajgana Shop

На врв Bottom