Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Платно да, секако платно, и тоа карирано :) Не си го разбрал убаво делот во понудата кој гласи:

Ако се одлучите корисничката опрема да ја изнајмувате: Цената за изнајмување на корисничката опрема е вклучена во месечниот надомест за соодветниот Optic пакет.

... што значи во варијантата опремата да е во твоја сопственост ти нема да добиеш оптички терминал кој е потребен да функционира пакетот. Мора да си го купиш сам, од каде сакаш, а пошто веројатно го има само кај нив треба да го читнеш и делот кој ја прецизира цената на опремата а гласи:

Цена за плаќање во готово или на прва телефонска сметка - 7.499 ден.

И ете, сега гледаш од каде е таа разлика :)

Разлика околу одржувањето. Ако е во твоја сопственост ти си тој што треба да им го однесе уредот на сервис, а ако е во нивна ќе мораат они да дојдат да го проверат и заменат ако треба.

Собери, одземи, подели ... и оди земај пакет :)
ааа а значи изнајмување они подразбираат целосна подршка и одржавање од нивна страна... па тоа ме буни, изнајмено или во моја сопственост...
лошо претставено им е ова.

како и да е, јас да го зеам оптик пакетот како демек во "нивна сопственост", модемот,опремата и све тоа што си доаѓа со него повторно е мое forever :icon_lol:
тоа е заедничко значи за доколку земеш во твоја сопственост или во сопственост на МКТ, а доколку е демек "изнајмено" тогаш сервисот доколку нешто не ти чини ти е бесплатен и нели некој таму нивни делови пред да ти започне да ти функционира.

а ова 7.500 шо ти значи??

разбрав да, само како што кажав можеле поубаво да разјаснат...

на ова не ми одговори :

Намален месечен надомест (-354 ден.) за првите 3 месеци, договор на една година (склучен до 31 март 2010) - значи ја се пријавив пред 25 дена, тоа автоматски значи дека иам склучен договор и првите три месеци од едногодишниот договор ќе плаќам 300 денара мање така??без разлика што сум само пријавен

значи иако дома не ми е сеуште инсталирано И иако сеуште неам формално потпишан договор, ова за мене со гратис втора линија и 300 денара попуст(за првите 3 месеци од договорот), си важи така?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.267
ааа а значи изнајмување они подразбираат целосна подршка и одржавање од нивна страна... па тоа ме буни, изнајмено или во моја сопственост...
лошо претставено им е ова.

како и да е, јас да го зеам оптик пакетот како демек во "нивна сопственост", модемот,опремата и све тоа што си доаѓа со него повторно е мое forever :icon_lol:
тоа е заедничко значи за доколку земеш во твоја сопственост или во сопственост на МКТ, а доколку е демек "изнајмено" тогаш сервисот доколку нешто не ти чини ти е бесплатен и нели некој таму нивни делови пред да ти започне да ти функционира.

а ова 7.500 шо ти значи??

разбрав да, само како што кажав можеле поубаво да разјаснат...

на ова не ми одговори :

Намален месечен надомест (-354 ден.) за првите 3 месеци, договор на една година (склучен до 31 март 2010) - значи ја се пријавив пред 25 дена, тоа автоматски значи дека иам склучен договор и првите три месеци од едногодишниот договор ќе плаќам 300 денара мање така??без разлика што сум само пријавен

значи иако дома не ми е сеуште инсталирано И иако сеуште неам формално потпишан договор, ова за мене со гратис втора линија и 300 денара попуст(за првите 3 месеци од договорот), си важи така?
А што ти вака фино лепо не се јавиш на 171 и таму малце да ги балансираш така ти зимаат пари ремети ги малку да ги здивиш :smir:

H

HITCH

Гостин
Нетот е тиња само кај мене или и некој друг има проблеми??
Ова е веќе претерано!!!

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
како бе тиња???
па денес после цели 20 дена НЕТОТ Е НА НИВО!

да не си прешол и ти лимитот ко мене??
напрај му рестарт на рутерот и треба да биде рестартирано од месец март, ако не незнам.. .

H

HITCH

Гостин
јас имам 100 гб немам преминато плус 1ви е денес
чудно!!!!!!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
јас имам 100 гб немам преминато плус 1ви е денес
чудно!!!!!!

Модемот/рутерот извади го/ги од струја, почекај некоја минута, врати ги, треба се да си е нормално.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
кај мене до сега немаше интернет, а и бројот што е за „24“ часовна поддршка цел ден не е активен
викат бизи е :toe:
а баш сакав онака да се изнапцујам :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
кај мене до сега немаше интернет, а и бројот што е за „24“ часовна поддршка цел ден не е активен
викат бизи е :toe:
а баш сакав онака да се изнапцујам :)
Ни кај мене немаше до пред 20 минути. Им се јавив, едвај фатив сигнал, бетер од пасош закажување... И погрешна прогноза ми дадоа за тоа кога ќе биде елиминиран дефектот, ама здравје. Тоа е.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Денеска многу проблеми имаат T-Home :)
Инаку добар е интернетот, али многу малку GB. Во Америка за овие пари добиваш Unlimited.

Член од
23 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Imam MaxAdsl-120 i mi downloadira so 1mb/s.
Me interesira dali e toa maksimalnata brzina? Poso 8 Mbps e 1mbs, a toa vazi za MaxAds-30.
Za MaxAdsl-120 na sajtot pisuva do 10 Mbp/s

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Me interesira dali e toa maksimalnata brzina? Poso 8 Mbps e 1mbs, a toa vazi za MaxAds-30.
Зависи колку ти поддржува линијата. Ако симнуваш со 1 mB/s, тогаш треба да бидеш задоволен и да не се буниш многу, има луѓе со истиот пакет на кои што модемот им е синхронизиран на 7300-7500 kb/s. Патем, 8 mb/s не е 1 mB/s. 8 mb/s = 8192 kb/s, додека пак 10 mb/s = 10240 kb/s, т.е. реални 1 mB/s.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па толку е, тие со 8mbps не им спушта цел мегабајт.

Имаш загуба секогаш околу 15%.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Зависи колку ти поддржува линијата. Ако симнуваш со 1 mB/s, тогаш треба да бидеш задоволен и да не се буниш многу, има луѓе со истиот пакет на кои што модемот им е синхронизиран на 7300-7500 kb/s. Патем, 8 mb/s не е 1 mB/s. 8 mb/s = 8192 kb/s, додека пак 10 mb/s = 10240 kb/s, т.е. реални 1 mB/s.

Да само што за да претвориш мегабити во мегабајти треба да делиш со 8 а не со 10. 10 мегабита линија е 1,25 мегабајти во секунда.

Kajgana Shop

На врв Bottom