bRutal savaGe
ಠ_ಠ
- Член од
- 10 јули 2009
- Мислења
- 4.213
- Поени од реакции
- 88
ааа а значи изнајмување они подразбираат целосна подршка и одржавање од нивна страна... па тоа ме буни, изнајмено или во моја сопственост...Платно да, секако платно, и тоа карирано Не си го разбрал убаво делот во понудата кој гласи:
Ако се одлучите корисничката опрема да ја изнајмувате: Цената за изнајмување на корисничката опрема е вклучена во месечниот надомест за соодветниот Optic пакет.
... што значи во варијантата опремата да е во твоја сопственост ти нема да добиеш оптички терминал кој е потребен да функционира пакетот. Мора да си го купиш сам, од каде сакаш, а пошто веројатно го има само кај нив треба да го читнеш и делот кој ја прецизира цената на опремата а гласи:
Цена за плаќање во готово или на прва телефонска сметка - 7.499 ден.
И ете, сега гледаш од каде е таа разлика
Разлика околу одржувањето. Ако е во твоја сопственост ти си тој што треба да им го однесе уредот на сервис, а ако е во нивна ќе мораат они да дојдат да го проверат и заменат ако треба.
Собери, одземи, подели ... и оди земај пакет
лошо претставено им е ова.
како и да е, јас да го зеам оптик пакетот како демек во "нивна сопственост", модемот,опремата и све тоа што си доаѓа со него повторно е мое forever
тоа е заедничко значи за доколку земеш во твоја сопственост или во сопственост на МКТ, а доколку е демек "изнајмено" тогаш сервисот доколку нешто не ти чини ти е бесплатен и нели некој таму нивни делови пред да ти започне да ти функционира.
а ова 7.500 шо ти значи??
разбрав да, само како што кажав можеле поубаво да разјаснат...
Намален месечен надомест (-354 ден.) за првите 3 месеци, договор на една година (склучен до 31 март 2010) - значи ја се пријавив пред 25 дена, тоа автоматски значи дека иам склучен договор и првите три месеци од едногодишниот договор ќе плаќам 300 денара мање така??без разлика што сум само пријавен
значи иако дома не ми е сеуште инсталирано И иако сеуште неам формално потпишан договор, ова за мене со гратис втора линија и 300 денара попуст(за првите 3 месеци од договорот), си важи така?