Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е On/Off. Тоа дугмето е за авотматско регистрирање на уред во ВиФи мрежата. Можеш да го сетираш рутерот да не предава на ниедед друг уред туку само на тие што се регистрирани преку тоа чудото. Треба и вајрлес картичката да го подржува тоа. (Ps3 то кај мене може така да се регистрира)
Сега видов дека за рутер е муабетот :kesa:

Јас се помешав со ЛАПТОП, таму тоа претставува on/off :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.266
zadovlni li ste od ovoj Speedoport na msn me gledaat OFF a sum online stavam stariot modem odma sum ON ne razbiram ima li nekoj mestenja da se sredi toa?

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

ги бројам последните 20тина часа од кошмарниов месец :ija:

редно е после два ултра цицачки месеци да пуштат 50че гб гратис :wink:

P

Princ

Гостин
zadovlni li ste od ovoj Speedoport na msn me gledaat OFF a sum online stavam stariot modem odma sum ON ne razbiram ima li nekoj mestenja da se sredi toa?
И мене ми се има случувано ова. Никогаш не помислив дека рутеров ми го прави ова. Претходно го имав оној црниот, томсонот, мислам дека тогаш го немав овој проблем. Интересно :/

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Уште не се доплаќа ако надминеш и потрошиш повеќе интернет? На страната на т хоум пишува дека се намалува брзината на сообраќајот, па претпоставувам дека не би требало....ама пак да си прашам....

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
Уште не се доплаќа ако надминеш и потрошиш повеќе интернет? На страната на т хоум пишува дека се намалува брзината на сообраќајот, па претпоставувам дека не би требало....ама пак да си прашам....
Не се доплаќа само ти се намалува брзината.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
прашај ме мене ја си знам како ми е, не се дига више од 15 кпс :nesvest:
ај уште 7-8 саата вајда ќе издржам.

тоа им е маана, ем боље за нас ненаситните ем они ќе заработат нешто плус :wink:

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
прашај ме мене ја си знам како ми е, не се дига више од 15 кпс :nesvest:
ај уште 7-8 саата вајда ќе издржам.

тоа им е маана, ем боље за нас ненаситните ем они ќе заработат нешто плус :wink:
Ееее јас веке пола месец нетов ми е тапа, ама затоа ги откорнав од симињање филмови.

P

Princ

Гостин
Има некој проблем со интернетот денес? Многу голем дел од сајтовите не ми се отвараат а тие што се отвараат се многу спори

С

Спенсер

Гостин
Има некој проблем со интернетот денес? Многу голем дел од сајтовите не ми се отвараат а тие што се отвараат се многу спори
исто и кај мене,едвај отвара,а некои па ич... сабајле беше се ОК... им се јавив одма ја... викаат имале некој проблем за Ѓорче... карпош/аеродромци/центар како е кај вас???

P

Princ

Гостин
Епа и јас сум накај Ѓорче (кондово поточно). Изгледа со овој крај (по незнам кој пат) имаат некој проблем.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
На секој 1-2 минути adsl сијаличката се пали гаси , и цел ден тоа така се случува (до вчера немаше никаков проблем). Се јавив 3 пати, првиот пат ми кажа да ја рестартирам опремата, вториот пат ми рекоа дека е се ок од кај нив и дека ќе испратат екипа да видат да случајно има некој пречки, а третиот пат ми кажа дека имале проблеми во ѓорче. Кога го прашав "што има ѓорче со тафталиџе" ми кажа дека проблемот исто не опфаќал и нас.....

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
3 Max Optic Comfort +

Намален месечен надомест (-354 ден.) за првите 3 месеци, договор на една година (склучен до 31 март 2010) - значи ја се пријавив пред 25 дена, тоа автоматски значи дека иам склучен договор и првите три месеци од едногодишниот договор ќе плаќам 300 денара мање така??без разлика што сум само пријавен

уште едно прашање,

Опрема во сопственост на корисникот - 2.645 ден.
Опрема во сопственост на МКТ - 2.945 ден.

како може да е поскапо изнајмување од купување !??

Со Optic пакетите имате опција корисничката опрема да ја купите или да ја изнајмувате од Македонски Телeком.

Доколку опремата е изнајмена, Македонски Телeком врши редовно сервисирање за време на користење на Optic пакетот.(ова значи дека ако ми се заебе нешто бесплатно ќе ми го напраат?)
Доколку опремата е купена, добивате 2 години гаранција од датумот на купување на опремата.(а ова значи ако ми се заебе ќе ми наплатат за да ми го поправат??)
Во двата случаи, Македонски Телeком ја инсталира, конфигурира, надградува и управува со корисничката опрема.

изнајмување значи да опремата остане во сопственост на МК ???

со 3 Макс обичните пакети без разлика чија сопственост бесплатно, а сеа платно??

трето и последно прашање,

шо има разлика во тоа опремата да остане во сопственост на МК и да остане моја??

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
3 Max Optic Comfort +

Намален месечен надомест (-354 ден.) за првите 3 месеци, договор на една година (склучен до 31 март 2010) - значи ја се пријавив пред 25 дена, тоа автоматски значи дека иам склучен договор и првите три месеци од едногодишниот договор ќе плаќам 300 денара мање така??без разлика што сум само пријавен

уште едно прашање,

Опрема во сопственост на корисникот - 2.645 ден.
Опрема во сопственост на МКТ - 2.945 ден.

како може да е поскапо изнајмување од купување !??

Со Optic пакетите имате опција корисничката опрема да ја купите или да ја изнајмувате од Македонски Телeком.

Доколку опремата е изнајмена, Македонски Телeком врши редовно сервисирање за време на користење на Optic пакетот.(ова значи дека ако ми се заебе нешто бесплатно ќе ми го напраат?)
Доколку опремата е купена, добивате 2 години гаранција од датумот на купување на опремата.(а ова значи ако ми се заебе ќе ми наплатат за да ми го поправат??)
Во двата случаи, Македонски Телeком ја инсталира, конфигурира, надградува и управува со корисничката опрема.

изнајмување значи да опремата остане во сопственост на МК ???

со 3 Макс обичните пакети без разлика чија сопственост бесплатно, а сеа платно??

трето и последно прашање,

шо има разлика во тоа опремата да остане во сопственост на МК и да остане моја??
Платно да, секако платно, и тоа карирано :) Не си го разбрал убаво делот во понудата кој гласи:

Ако се одлучите корисничката опрема да ја изнајмувате: Цената за изнајмување на корисничката опрема е вклучена во месечниот надомест за соодветниот Optic пакет.

... што значи во варијантата опремата да е во твоја сопственост ти нема да добиеш оптички терминал кој е потребен да функционира пакетот. Мора да си го купиш сам, од каде сакаш, а пошто веројатно го има само кај нив треба да го читнеш и делот кој ја прецизира цената на опремата а гласи:

Цена за плаќање во готово или на прва телефонска сметка - 7.499 ден.

И ете, сега гледаш од каде е таа разлика :)

Разлика околу одржувањето. Ако е во твоја сопственост ти си тој што треба да им го однесе уредот на сервис, а ако е во нивна ќе мораат они да дојдат да го проверат и заменат ако треба.

Собери, одземи, подели ... и оди земај пакет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom