Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Дали знае некој шо се случува ако сакам да раскинам договор??? Дали и колку се плаќа за останатите месеци??? Зборам само за нет, телефонот да си стои

Nikoj???

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Дали знае некој шо се случува ако сакам да раскинам договор??? Дали и колку се плаќа за останатите месеци??? Зборам само за нет, телефонот да си стои

Nikoj???
Јави се на 171!!!
Треба да си плаќаш пенали, тоа 100%!

Mr.Hajd

...Too Cool For School...
Член од
26 јуни 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Дали оној прастариот модем D-Link 360t е сјебан т.е. дали некој имал некакви проблеми со тој модем?

Купив рутер и НИКАКО не можам да наместам рутерот да се конектира со модемот, све пробав, мајката да му ја еб%м!

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Дали оној прастариот модем D-Link 360t е сјебан т.е. дали некој имал некакви проблеми со тој модем?

Купив рутер и НИКАКО не можам да наместам рутерот да се конектира со модемот, све пробав, мајката да му ја еб%м!
јави му се ќе ти пратат сервис во рок од 2 дена :)

M

marko 1996

Гостин
Значи нетов ме дупчи овие 2 дена по 5 мин ми се отвара страна им се спремам ке им се јавам ако не се опраи до утре ке ги отерам у пичку матер

Извинете за изразиве ама многу сум изнервиран :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Значи нетов ме дупчи овие 2 дена по 5 мин ми се отвара страна им се спремам ке им се јавам ако не се опраи до утре ке ги отерам у пичку матер

Извинете за изразиве ама многу сум изнервиран :)
провери да не ти е надминат :) мене веќе 2 недели ми е надминат и ме еб**а на голо :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Дали без рутер-от можеш да се конектираш на интернет?

Mr.Hajd

Член од
26 јуни 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Дали без рутер-от можеш да се конектираш на интернет?
Можам без проблем (на Vista и на XP), а имам проблем со конекцијата на РС што ми е со Win 7, ми јавува ERROR 651, и за него пробав 300 глупости, ништо не помага. Некој совет и за ова?

Најголемиот проблем ми е тоа што РУТЕРОТ не се конектира на МОДЕМОТ!!! мајката да му ја.....!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Можам без проблем (на Vista и на XP), а имам проблем со конекцијата на РС што ми е со Win 7, ми јавува ERROR 651, и за него пробав 300 глупости, ништо не помага. Некој совет и за ова?

Најголемиот проблем ми е тоа што РУТЕРОТ не се конектира на МОДЕМОТ!!! мајката да му ја.....!
Ај пробај вака:
http://www.windowsreference.com/windows-7/error-651-with-pppoe-connections-in-windows-7/

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Значи не ти е зафркнат модемот ...
Ако сакаш, моментално сум слободен можам да се обидам да ти го конфигурирам рутерот (преку TeamViewer на пример). Закачи го рутерот во иста мража со компјутерот, закачи се на интернет, симни TV и дај ми ПП со број и лозинка или пак дај на ПП како да те контактирам на Skype или MSN.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Гледам на сајтот од тхоум има измени во пакетите, сега за комфорт даваат 30 гига односно 5 гига повеќе од предходно. Ова важи за новите корисници? Пошто мене на 25гига кога дојдов ми ја намалија брзината.

Mr.Hajd

Член од
26 јуни 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Значи не ти е зафркнат модемот ...
Ако сакаш, моментално сум слободен можам да се обидам да ти го конфигурирам рутерот (преку TeamViewer на пример). Закачи го рутерот во иста мража со компјутерот, закачи се на интернет, симни TV и дај ми ПП со број и лозинка или пак дај на ПП како да те контактирам на Skype или MSN.
Не сум дома, а и нема да бидам подолго дома деновиве..... фала за понудата.

Некој предлог да не имаш? Да пробам уште нешто?
Вчера дојде КОРУН кај мене, пробувавме, праевме, 2 саати замарање, ништо не биваше.
Рутерот е добар, исправен, работи, функционира.
Модемот е добар, (би требало да е) исправен, работи, функционира.
Рутер со модем..... ташак.

И ако знаеш/знаете нешто за тој еророт 651 што ми се јавува на Windows 7. Последниве месец-два така ми се појавува, претходно си беше топ. Значи ставам кабел од модем во РС, можам да си влагам во модемот преку 192.168.1.1 ама кога ќе направам конекција (broadband) со јузер и пас, ми го јавува еророт, на другите РС не го јавува.

Читав по интернетов, многу луѓе го имаат овој проблем и тоа САМО на Win 7.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
па кога брзате нов оперативен што поскоро да инсталирате. нов њиндоњс се инсталира откако сп1 кога ќе излезе.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па кога брзате нов оперативен што поскоро да инсталирате. нов њиндоњс се инсталира откако сп1 кога ќе излезе.
Значи според тебе, од сево ова треба да се смени Windows само затоа што е “нов“? :kesa:

А што ако модемот е нов... тогаш нека не зима одма, нека чека да излезе модем со SP1 па тогаш да го купи :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Точно нов Windows се инсталира откога ќе излезат закрпи. Ама и не се работи на старо нов со 4 закрпи.

Kajgana Shop

На врв Bottom