Штета што кејблтел ги нема во многу населби во Скопје инаку одма би се префрлил. За поефтини пари од телекабел, плус 30 гига повеќе, око нема да ми трепне. Не знам како е во другите градови, али пола населби во Скопје на телекабел се со пинг 150. Имаше исти проблеми и порано и траеја 5 месеци, и од минатиов месец повторно почнаа. Да ме лажат мене во техничка повторно со месеци, демек ќе се средело наскоро, не им верувам пак. А, како што знае народот, кој лаже и краде и.т.н. Само да го оставам модемот уклучен и ништо да не правам, 3 гига во 1 ден ми летаат и до 15-ти од месецот ми отишле 50 гига. Екипи не можеле да пратат, затоа што од КАЈ НИВ БИЛО. Ние битно со месеци нема ништо онлајн да играме. 21 век, 2010 година, плус DOCSIS 3.0 демек, а не можат еден пинг да средат со месеци?
Нека пуштат и 100Мбита ако сакаат, со пинг од 150-200, исто како да имаме нет од камено време. Така да нека не се лаже народот со цифри како 8Мбита и 50 гига. А за програмите да не почнувам, основна работа како discovery channel да се нема, али тоа за друга тема...