Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Дали некој знае дали ќе останат 100GB и понатаму, или само за месецов е вака?
100 гб ќе бидат засекогаш значи нема менвање на пакети кај овие никогаш

п.с ако им текни после 100 год уште некој гб да пуштат арно ќе биди оти мрежата ќе пукни

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
543

кај мене е океј, земи салам рутер, и исчистиси PC -то, тогаш нетот ќе биде океј, моменттално ми е ова
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:39 ---

Значи треба телекабел да се грижат и за комјутеерите а ? Избриши кеш,среди малку компјуерот па ќе видиш дека стварно имаат 8 Mb/s
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:46 ---

Јас сум д велес и еве ги моменталните 8мбпс, не туку се жалете, нетот е супер, само без среден компјутер не ја бива, не туку се жалете

ок, значи на сите тука не ни се средени компјутерите? истиот овај лаптоп, кога сум го поврзал на други мрежи, интернетот летал... јас со глата гарантирам дека брзината во овај случај не зависи од то колку ми е среден или несреден лаптопот, претходниот лаптоп ми беше похаос па леташе интернетот ....... а чисто информативно, на претходната страница објавив дека разговарав со грижата за корисници и од таму признаја дека моментално имале проблеми со брзината ама дека „ќе се средело за недела-две“ плус неможиш да споредваш велес со битола....

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Аман 8 дена ве остаив и почнавте како баба на селска чешма ... 24 оф-топик мислења избришав...

Значи нејќам да слушам бисери по технологија додека не дадете на увид дека сте барем магистер по компјутерски или сродни ИТ науки ...

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
А да земете сите да си избришете DNS cache, да си напраите еден ресет на рутерите(ако користите), пошто и тие чуваат cache у нив, да си избришете се од browsing data, па да видите како ќе ви се понаша интернетот?
Ииии, не сум имал потреба до сега, не бил лош нетот, но вчера морав да го ресетирам, не работеше wireless-от, и денес ВОАЛА, лета нетот, не би рекол дека е случајно, така да отсега ќе си го практикувам ова :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
кај мене е океј, земи салам рутер, и исчистиси PC -то, тогаш нетот ќе биде океј, моменттално ми е ова
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:39 ---

Значи треба телекабел да се грижат и за комјутеерите а ? Избриши кеш,среди малку компјуерот па ќе видиш дека стварно имаат 8 Mb/s
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:46 ---

Јас сум д велес и еве ги моменталните 8мбпс, не туку се жалете, нетот е супер, само без среден компјутер не ја бива, не туку се жалете
Какво чистење не треси зелени.
Нели читаш дека тоа се случува во одредени моменти од денот/неделата и дека се случува кај 99.9% од корисниците (тој 0.1% си ти) што значи "несредените" и "неисчистените" компјутери врска немаат со тоа што интернетот на Серекабел е сра*е.
БТВ, да не работиш во "техничката поддршка" на Серекабел? Оти нивниот одговор на прашањето "зошто немам интернет" или "зошто ми пага и ми е слаб интернетот" во 99.99% од случаите е "дечко, до компјутерот ти е"...
Дали некој знае дали ќе останат 100GB и понатаму, или само за месецов е вака?
Месецов и за век и векова во иднина. Како што кажа еден член погоре, ке бидеме срекни ако по 100 години накачат лимит малку (т.ест ке бидат срекни оние што ке останат на Серекабел).

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Јас не сум магистер по компјутерски и сродни ИТ науки, ама тоа не значи дека сум слеп. Имаше некои проблеми во центар очигледно пошто не можев ништо да отворам вчера цел ден, а на модемот си светеа сите сијалички. Денеска е подобро, страни пак се отвараат многу тешко, а на спид тест ми дава 5мбпс. Имал некој сличен проблем?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Де бре, како може до волку да е спор нетов? Буквално едвај сајтови отварате? Не можете да гледате видеа на YouTube, ептен тиња, буквално?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.237
А да земете да си ги проверите тие магистри у телекабел што ви работат, зашто некако не ја работат работата ко што треба
Mislis deka ne znaat tie magistri kade e problemot?Mislis deka ne znaat deka na postoeckata infrastruktura ne moze da opstojat tolku pretplatnici zatoa sto predvidena e za mnogu pomalku otkolku sto ima sega?Ova e repriza na starata pesna sto se peese vo OnNet koga na celo bese toj kelaviot koj postojano so Trendo se pojavuvase na televizija i koga go pustija WADSL internetot so Canopy antenite.Ako edna bazna stanica moze da drzi 100 korisnici za vo slucaj ako site dalnodiraat da nema nikakov pad na konekcijata oni stavaa i 5 pati poveke samo za da gi zadovolat ogromnite baranja vo toa vreme a ne gradea novi bazni stanici zatoa sto cenata od nesto ispod 1100 den bese mnogu primamliva vo odnos na togasnata od 1800 na ADSL od telekom.I zatoa internetot postojano pagase.Toa e isto kako na edna vodovodna cevka so odreden protok na voda ako moze da napojuva 5 kuki za vo slucaj letno vreme ako site 5 gi pustat crevata na maksimum koga polivaat na taa cevka se uklucat uste 15 ili 20 kuki.I sto ke se sluci koga letno vreme site ke pustat voda naednas?Nema pritisok.E vakov slicen problem ima Telekabel a na onoj sto ne mu cini mu sovetuvam da ne se zali poveke na forumov tuku kulturno da si poceka da mu istece dogovorot i da si potpise so drug operator. Barem sega greota e da se zalime deka nema konkurencija za razlika od porano koga telekom imase monopol so ADSL internetot i astronomski ceni.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Mislis deka ne znaat tie magistri kade e problemot?Mislis deka ne znaat deka na postoeckata infrastruktura ne moze da opstojat tolku pretplatnici zatoa sto predvidena e za mnogu pomalku otkolku sto ima sega?Ova e repriza na starata pesna sto se peese vo OnNet koga na celo bese toj kelaviot koj postojano so Trendo se pojavuvase na televizija i koga go pustija WADSL internetot so Canopy antenite.Ako edna bazna stanica moze da drzi 100 korisnici za vo slucaj ako site dalnodiraat da nema nikakov pad na konekcijata oni stavaa i 5 pati poveke samo za da gi zadovolat ogromnite baranja vo toa vreme a ne gradea novi bazni stanici zatoa sto cenata od nesto ispod 1100 den bese mnogu primamliva vo odnos na togasnata od 1800 na ADSL od telekom.I zatoa internetot postojano pagase.Toa e isto kako na edna vodovodna cevka so odreden protok na voda ako moze da napojuva 5 kuki za vo slucaj letno vreme ako site 5 gi pustat crevata na maksimum koga polivaat na taa cevka se uklucat uste 15 ili 20 kuki.I sto ke se sluci koga letno vreme site ke pustat voda naednas?Nema pritisok.E vakov slicen problem ima Telekabel a na onoj sto ne mu cini mu sovetuvam da ne se zali poveke na forumov tuku kulturno da si poceka da mu istece dogovorot i da si potpise so drug operator. Barem sega greota e da se zalime deka nema konkurencija za razlika od porano koga telekom imase monopol so ADSL internetot i astronomski ceni.
Без договори се, кога сакаат може да раскинат и да бегаат на друг оператор

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Кај мене е стварно океј, и брзина и стабилност, иако за тие пари има луѓе кои добиваат многу повеќе...
--- надополнето: 15 декември 2011 во 19:02 ---
Еве сеа баш пуштив торенти, да видам како ќе се понаша. Иако со обично броусање е стабилен, вака кога ќе му пуштиш торент варира, иде од 500-1000 цело време..

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Za toa najubavo neka si prasaat vo AEK i ke znaat sto da pravat.
Што има АЕК тука да ти прави? Просто е, немаш договор идеш прекинуваш и бегаш на друг оператор.
Околу претходниот пост да се исправам, максимален број на корисници на базна станица за canopy е до 40-50 би можело и повеќе ама зависи од конфигурацијата на мрежата.

Јас имав проблем само што не беше стриктно нетот туку и телевизијата, се јавив пратија екипа дојдоа и средија. Дигиталните канали нема што не се гледа, аналогните се супер и интернетот си е топ.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

Кај мене е стварно океј, и брзина и стабилност, иако за тие пари има луѓе кои добиваат многу повеќе...
--- надополнето: 15 декември 2011 во 19:02 ---
Еве сеа баш пуштив торенти, да видам како ќе се понаша. Иако со обично броусање е стабилен, вака кога ќе му пуштиш торент варира, иде од 500-1000 цело време..
некогаш и обратно е,брзината е никаква за страни отворање ама торентите летааат

само вчера ме зачуди на лаптопот (спушташе со 400 а АВГ од 300 кб наместо да спушта со 900 максимум а имаше доволно сидери) и филм од 1,36 гб за 80 мин го спушти :mad:

не вреди да одам кај друг ист или уште полош оператор и со договор (Оне) затоа ќе си го чекам близу и ќе плукам кога сакам кај овие

Kajgana Shop

На врв Bottom