Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Да де, нема проблеми додека сите спијат.. еве сега како е кај мене:

Ама ете неколку мислења погоре каква е состојбата во нормално време..

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Како што видов погоре повеќето направиле тест од 9 до 11ч навечер...
Еве и 11 часот наутро..

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Проблем реално има и тоа голем со брзината, во одредени периоди комплетно паѓа испод пола мегабит и не мрда за да некогаш лета. Не сум нашол време да се јавам да видам што и како се случува, ќе се држам до постот на toni-bitola па ќе видиме како ќе биде зашто реално не сум имал значително големи проблеми до сега.
Бев на пакет 500+ тогаш upload не влегуваше во претплата, сеа сум на 500 во целиот сообраќај ми го бројат и upload-от. Некој со слично или исто искуство?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ова е ненормално веќе..

Барем да имаше некој добар, евтин провајдер.. вака сме соочени со гаден избор: скапа, ама генерално добра конекција (Т-Home) и евтина, ама главно ѓубре конекција (сите останати, особено кабелскиве).

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
Проблем реално има и тоа голем со брзината, во одредени периоди комплетно паѓа испод пола мегабит и не мрда за да некогаш лета. Не сум нашол време да се јавам да видам што и како се случува, ќе се држам до постот на toni-bitola па ќе видиме како ќе биде зашто реално не сум имал значително големи проблеми до сега.
Бев на пакет 500+ тогаш upload не влегуваше во претплата, сеа сум на 500 во целиот сообраќај ми го бројат и upload-от. Некој со слично или исто искуство?
Кај сите е така кој се на 500 без доплата се бројат и аплоад и данлоад

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
А да земете сите да си избришете DNS cache, да си напраите еден ресет на рутерите(ако користите), пошто и тие чуваат cache у нив, да си избришете се од browsing data, па да видите како ќе ви се понаша интернетот?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

корисниците на телекабел ќе одиме дирек во рајот, зошто сега сме во пеколот :Ѕ страшно е ова..... кај се 8мбпс?!!?!
колку си хумористичен :pos:

Исто срање секоја минута
fixed :)

моментално

077 - повеќе за Вас..... Вип :)

ама од замунда од оние со ХХХ со максимум спушта а кога сакав да видам за каков филм поточно се работи едвај сликата ми ја отвори

Attachments

С

Само Човек

Гостин
колку си хумористичен :pos:

fixed :)

моментално

077 - повеќе за Вас..... Вип :)

ама од замунда од оние со ХХХ со максимум спушта а кога сакав да видам за каков филм поточно се работи едвај сликата ми ја отвори

кај мене е океј, земи салам рутер, и исчистиси PC -то, тогаш нетот ќе биде океј, моменттално ми е ова
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:39 ---

1 слика - 1000 зборој! ај да не ги кажвам

Значи треба телекабел да се грижат и за комјутеерите а ? Избриши кеш,среди малку компјуерот па ќе видиш дека стварно имаат 8 Mb/s
--- надополнето: 12 декември 2011 во 22:46 ---

корисниците на телекабел ќе одиме дирек во рајот, зошто сега сме во пеколот :Ѕ страшно е ова..... кај се 8мбпс?!!?!

Јас сум д велес и еве ги моменталните 8мбпс, не туку се жалете, нетот е супер, само без среден компјутер не ја бива, не туку се жалете

С

Само Човек

Гостин
Торентот ти зависи од тоа колку seed има, значи ако торентто има малку seed, и оптички интернет да имаш џабе ти е :)
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:13 ---
Btw ако имаш win 7, доволно е д аси уклучуш автоматски упдејт, и компјутерот ќе ти биде топ, и антивирус http://windows.microsoft.com/en-US/windows/products/security-essentials, најбољи

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
знам за сидерите

немам рутер и уште сум на икс пе
ај ќе пробам со формат ама за некој ден

ама чекај бе шо тропам јас
после 1-2 по полноќ брзината си е во ред значи не е до писито туку до нив е

С

Само Човек

Гостин
Јас имам Win 7 дома сум на телекабел, на работа Т-Хоме истиот лаптоп го користам и на двете локации, но на Т-хоме не треба да чистам никаков ДНС лета ко луд интернетот и торенти и јутјуб и страни отвара. Предлог да се преселам да живеам на работа?
Па Т-Хоме е АДСЛ интернет(што е далеку подобро од кабелски),е сега за ресетирај си рутер или провери дали рутерот тие е за кабелски интернет, јас кога се менајб од адсл на кабелски мењав и рутер

G

_Ghost_

Гостин
Дали некој знае дали ќе останат 100GB и понатаму, или само за месецов е вака?

Kajgana Shop

На врв Bottom