- Член од
- 14 ноември 2011
- Мислења
- 2.277
- Поени од реакции
- 4.314
Пример, nytimes.com, huffingtonpost.com, tvline.com и други кои сум пробал да ги отворам, ама безуспешно. Вака е веќе една недела.Некои страни ко на пример? Иначе знае![]()
Пример, nytimes.com, huffingtonpost.com, tvline.com и други кои сум пробал да ги отворам, ама безуспешно. Вака е веќе една недела.Некои страни ко на пример? Иначе знае![]()
Мистерија, кај мене се отвараат овие што ги наведе(ако беше искренПример, nytimes.com, huffingtonpost.com, tvline.com и други кои сум пробал да ги отворам, ама безуспешно. Вака е веќе една недела.
Не сум, ама сега ќе пробам. И секако дека бев искрен де.Мистерија, кај мене се отвараат овие што ги наведе(ако беше искрен)...проба ова на Аппле постот со ДНСи да смениш дали ке ги отвори ?
Одговор од Телекабел за поднесен приговор:
„
Телекабел - Грижа за корисници prigovor@robi.com.mk
Dec 19 (1 day ago)![]()
![]()
![]()
to me
![]()
Почитувани,
Вашиот приговор е регистриран, разгледан и сакаме да Ве известиме дека од наша страна се превземени сите мерки за одстарнување на овој проблем и искрено веруваме дека тоа ќе се случи во најкраток рок, а Вие повтроно ќе бидете задоволни од нашите услуги.
Со почит,
Телекабел“
ќе останиме со ваквов катастрофален интернет уште долго време
А за што приговарате? За брзината ?Автоматски одговор кај сите праќаат. Истиот е и кај мене т.е. сега е малку подотеран, од 16 ноември, и до сега ништо ново!
а да пробате со google dns бидеќи тоа на днс најчесто блокирваат од операторот бидејки е пиратерија ....
8.8.8.8
8.8.4.4
Кои сајтови се тие? Да ги проверам.И кај мене исто - некои сајтови веќе недела дена не се отвораат... Многу чуден проблем. Со години сум на Телекабел ама ваков проблем никогаш не сум имал.
Проблемот не беше директно во Телекабел туку во upstream провајдерите ... да не објаснуам колк уе незгодно дијагностика и средување на BGP рутирање ... просто човек може со денови да збудали од рута оваква рута онаква ...@milco45
Интересно, проблемот исчезнал во текот на денешниот ден и сега, по една недела, се' е нормално и како што треба.
Поздрав до одличната екипа на Телекабел, на нив сум уште од 2006 година и немам намера да менувам оператор.
Сега кај сите е океј или има уште “брзина проблематикус акута“ ???