Да ми ја имат предвидено иднината со тарот карти...интересно е..Дали некогаш ви ја предвиделе иднината на тарот карти???
Што мислите за нив?
Дали навистина можат да ја претскажат иднината и животот, суеверие или само имагинација и толкување на нашиот ум?
Јас имам тарот карти и си “глеам“ со нив. Сепак не можеш точно да кажеш дали нешто стварно ти се погодило или не, поради тоа што пораките се во завиена форма и дозволуват простор за слободно толкување, слично како пророштвата на јасновидците како Нострадамус.
Дали вие верувате???
Одлична страна за онлајн “читања“ е www.tarotgoddess.com
И полесно отколку сам да се мачиш :wink:
п.с. не ставив објаснение за тарот карти зошто милам дека сите веќе знаат што е тоа (а оние кои незнаат знаат за Гугл:wink: )
ххаха...а јас еднаш ми гледаа на карти, и таа ми кажа дека секој ден ми се случуваат работи...Tarot kartite se top4e. Edna6ka edna tetka mi gleda6e na tarot karti i jas ja pra6av dali nekoga6 ke umram i ona mi re4e da i jas mislam deka e vistina
Симптоматично е случајното поклопување на чакрите со сефиротите од Дрвото на Животот.
Исто така е симптоматично случајното поклопување на 22-те карти на Големата Аркана со 22-те патеки помеѓу сефиротите. Додека пак самите сефироти се аналогни на десетте бројки во Малата Аркана (секоја во своја "боја" ). Четирите "бои" пак оговараат на четирите кабалистички светови во кои се претставува Дрвото. Исто така и сликите имаат своја логична позиција на Дрвото, како и целите сетови од една боја кои се поврзуваат со одредени сефироти....
Ќе прекинам и нема да го дрвам повеќе, знам дека ова е малку апстрактно. Само сакав да го потенцирам значењето на таротот во западната езотерија, кое е нешто над обична дивинација.
А во врска со дивинацијата, во основа, тој е само медиум, алатка преку која претскажувачот се обидува да пушти во сообраќај информации и нешто ако може од нив да приграби (во зависност од умешноста).
Kako toa podobar, pa znaes li ti kakva slavna gledacka e Sabina od ATV, a vo eden period i glavnata Sitelova Tarot prorekuvacka. Tesko se dostignuva takvo nivo na prezentacija na okultno znaenje. Ako taa pripaga na toj 1% posto podobri gledacki od tebe, togas peki.:tv:Еј ова ми е хоби. Супер е забавно. А и подобар сум од 99% посто од сите оние што за пари гледаат на карти.