Тарот... лага или вистина?

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Мое мислење

Тарот e факин булШит. не ги сфаќам тие шо веруваат на такви работи .. .

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Не верувам во вакви работи!Како може карти да ми предкажат иднина!

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Поглупа работа..АМИН!
Живи глупости!

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Срање.
Иднината не е напишана,па за да може да се прочита и претскаже.Можеби може да се направи некоја анализа на тоа што БИ можело да се случи,со многу макотрпна работа,и следење на голем број настани одеднаш,и на крај пак неможе да се каже со 100% дека баш тоа ке се случи.
Тарот картите ги рекламираат стари бабички,кои тоа што во нивниот живот не успеале да внесат некој маж,го претвориле во профитабилен бизнис.Сакам да кажам,имале премногу време,пошто немало за кој да прават ручек,а и лугето повеке се запалени ако гледачката е сама или вдовица,као демек така моките и се поголеми.
Ебати проста раја.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
јесте глупости ... ама кога ти е досадно интересно би ти дошло :)

С

Сатори

Гостин
Дали некогаш ви ја предвиделе иднината на тарот карти???

Што мислите за нив?
Дали навистина можат да ја претскажат иднината и животот, суеверие или само имагинација и толкување на нашиот ум?
Јас лично се занимавам со читање на тарот и не би можела истото да го правам ако во нив не верувам.
Со енергијата која што им се пренесува, картите се редат и почнува да се раскажува приказната која што е испреплетена со елементи од минатото, сегашноста и иднината.
Секако, се од горе наведеното зависи од начинот кој што ќе се одбере, иако сите е препорачливо да имаат свој сопствен начин на редење и толкување, јас кога сум посериозна, го користам келтичкиот крст.
Еден од поинтересените и покомплицираните начини за читање тарот.:pipi:

Сепак, комплетно поклопување на настаните и картите не може да постои.Но јас на тоа гледам како на можност и од друг агол да ја изанализирам ситуацијата и не да очекувам да ми се случат сите „лоши“ претскажувања, туку, ако може да се нарече така, да бидам делумно повнимателна.

Патем, интересна страна.
Уште поинтересно читање добив.:smir:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Во нив гледам само уште една во низата измами и начини за нeкој да заработи пари на туѓа сметка:)!

С

Сатори

Гостин
Во нив гледам само уште една во низата измами и начини за нeкој да заработи пари на туѓа сметка:)!
Сигурно се занимавате со хард кор бизнис и двајцата.
Економија и шит.

(занемарен е фактот дека имате само по 20, пардон 16 годинки)

Широката народна маса едно време веруваше во Бог и дојде Ниче и кажа дека тоа е срање, и луѓето почнаа да веруваат во Ниче.
Дојде некој и им кажа дека таротот е срање и луѓето во тоа веруваа.

Колку е убаво кога не ти требаат докази за да веруваш во било што.Нели? :vozbud:

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Мене една циганка оваа лето ми има гледано и на карти и на рака и ми кажа многу работи за во иднина па треба да чекам да видам дали стварно ќе ми се исполни тоа што го кажа:smir:иначе не верувам многу никој не може да ти предвиде што ќе ти се случи.Ми кажа дека ќе бидам успешна,многу ќе патувам ќе се мажам на 27 години и ќе имам три машки :pos2:деца и дека ќе се мажам со смеѓа особа :vozbud:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Широката народна маса едно време веруваше во Бог и дојде Ниче и кажа дека тоа е срање, и луѓето почнаа да веруваат во Ниче.
Дојде некој и им кажа дека таротот е срање и луѓето во тоа веруваа.

Колку е убаво кога не ти требаат докази за да веруваш во било што.Нели? :vozbud:
1. Атеист сум, па ни Ниче, ни ништо од тоа не ме интересира
2.А за таротот, си имам свој сопствен став, поткрепен од за мене логични причини, исто ако што и ти си имаш свој. Независно дали некој гледа на тарот од забава, останатите 95% го прават тоа за заработувачка на сметка на нечии други слепи верувања.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Таротот не е проста работа и треба доста време додека еден не го усоврши. Полн е со архетипови и треба да знаеш како да применуваш нумерологија и како да извезеш цела приказна од картите што се отворени на маса, не е една карта сама за себе.....ја го сакам, ми дава Insights за што би било ако продолжам по таа патека по која идам - она што е врзано за прашањето.

А и обичниот дек на карти е потполно ист со таротот - минус Major Arcana, затоа што секој suit (дали е детелина, пик, срце или баклава) кореспондира со оние од таротовиот Minor Arcana и нели, нумерирани се :smir:

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Гледам хартија, која што може да биде и пластифицирана хартија, а на неа има сликички испечатено кои што најчесто се колор.
Може да се користат за повеќе работи од кои што 2 се најбитни:
1.Залажување народ за пари;
2.Teпање време.

H

HITCH

Гостин
си гледаме и на карти и на кафе на сите можни начини ха ха ха ама не веруваме тепаме време ама само со другарки

Z

ZeroStyle

Гостин
Tarot kartite se top4e. Edna6ka edna tetka mi gleda6e na tarot karti i jas ja pra6av dali nekoga6 ke umram i ona mi re4e da i jas mislam deka e vistina:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom