Абе никако да ви се погоди на вас охриѓаниве...велиш ако не ви чини не одете во Охрид...а па кога ќе немате туристи некоја година ( како шо веројатно ќе е годинава ) , тогаш се жалите оти нема туристи...никако чоек да ви го фати крајот...ај уште оваа година колку толку ќе имате по некој турист ама од наредната не верувам дека ќе ви дојди некој , поготово заради тоа шо падна Шенгенскиот ѕид а да не зборувам дека годинава цените во хотелите се исти како да си на Палма де Мајорка800??? Дан мислиш со автобус?
крај краева.. ак не ви чинит не идајте, и јас вчера платив 400 денари ко се враќав со такси па не се бунев... си возеше по таксиметар чоекот... толку е.
Значи темава со мало закаснување сезона почна... пола Скопје е во Охрид.. Јас идам у понеделник на 20ти и коа и да ми текне на идење во охрид ми текнува и на таксистите...Ти треба такси ... се вракаш од град , плажа било кога било каде... макар и за 100 метри да ти е таксито таксиот прво се прашува најкултурно СЛБОДНО ? и после добиваш најнекултурно ДО КАДЕ ? ( и му кажуваш дестинација од неполн километар ) и добиваш одговор: Хммм До тамооооооо ти е 200 денари ... после викаш пушти таксиметар ти вика ... не неможе... ако сакаш вози се ако не немораш ..и така да таксист кој вози по прописи е еден во 100 а пред стотиот ке налеташ на 99тиот кој ке ти каже ке вози по таксиметар а таксиметарот братче нештелуван поскупо ке те фати и од цената што ке ти ја каже ... со случајов битребало да се запознаени сите... и не ми е јасно зашто никој не се потруди да го смени тоа ? нека сопира полиција макар и на секој 10 метри нека ги прават партали никад да не им текне веке така да возат... толку ли се немоќни или незаинтересирани ? ( сепак мислам второто ) земете пример само кога се игра утакмица на градски со некоја друга држава и кога има странци ... последната утакмица со шкотска истото така правеа и нашиве таксисти али полиција пред стадион и сегде стопираа казнуваа.. што значи може да се напраи нешто ... ако се сака... имаше случај лани со комбињата што им бараа лиценца за да возат... океј е и тоа ... али таксистите ? некад ке им го дотераат паметот или не ?!:uvo: ( п.с не очекувам коментари од типот на ИДИ ПЕШКИ или ШТО КЕ ТИ ТАКСИ за КИЛОМЕТАР ( тоа беше приемр ) )
Гледаше на вести дека немаме туристи? Е, и јас гледав и се изнасмеав зошто плажине полни беаАбе никако да ви се погоди на вас охриѓаниве...велиш ако не ви чини не одете во Охрид...а па кога ќе немате туристи некоја година ( како шо веројатно ќе е годинава ) , тогаш се жалите оти нема туристи...никако чоек да ви го фати крајот...ај уште оваа година колку толку ќе имате по некој турист ама од наредната не верувам дека ќе ви дојди некој , поготово заради тоа шо падна Шенгенскиот ѕид а да не зборувам дека годинава цените во хотелите се исти како да си на Палма де Мајорка
Да де и тоа е муабетот дека жално ќе биде ако само вие останете да се капете во езерото :back:Гледаше на вести дека немаме туристи? Е, и јас гледав и се изнасмеав зошто плажине полни беа
и слободно оди Палма де Мајорка, јас ќе си останам да си се капам во езерово:back:
Значи вака-така, врти-сучи - пак пола Скопје е во Охрид.Значи темава со мало закаснување сезона почна... пола Скопје е во Охрид.. Јас идам у понеделник на 20ти и коа и да ми текне на идење во охрид ми текнува и на таксистите...Ти треба такси ... се вракаш од град , плажа било кога било каде... макар и за 100 метри да ти е таксито таксиот прво се прашува најкултурно СЛБОДНО ? и после добиваш најнекултурно ДО КАДЕ ? ( и му кажуваш дестинација од неполн километар ) и добиваш одговор: Хммм До тамооооооо ти е 200 денари ... после викаш пушти таксиметар ти вика ... не неможе... ако сакаш вози се ако не немораш ..и така да таксист кој вози по прописи е еден во 100 а пред стотиот ке налеташ на 99тиот кој ке ти каже ке вози по таксиметар а таксиметарот братче нештелуван поскупо ке те фати и од цената што ке ти ја каже ... со случајов битребало да се запознаени сите... и не ми е јасно зашто никој не се потруди да го смени тоа ? нека сопира полиција макар и на секој 10 метри нека ги прават партали никад да не им текне веке така да возат... толку ли се немоќни или незаинтересирани ? ( сепак мислам второто ) земете пример само кога се игра утакмица на градски со некоја друга држава и кога има странци ... последната утакмица со шкотска истото така правеа и нашиве таксисти али полиција пред стадион и сегде стопираа казнуваа.. што значи може да се напраи нешто ... ако се сака... имаше случај лани со комбињата што им бараа лиценца за да возат... океј е и тоа ... али таксистите ? некад ке им го дотераат паметот или не ?!:uvo: ( п.с не очекувам коментари од типот на ИДИ ПЕШКИ или ШТО КЕ ТИ ТАКСИ за КИЛОМЕТАР ( тоа беше приемр ) )
Да гледам на вести дека плажите се полни и мило ми е тоа дека се полни сепак Охрид е во македонија ама жалам од другата година сите ке идат надвор од македонија затоа што ке се воведе без визен режим и сепак поубаво е на море одколку на езероГледаше на вести дека немаме туристи? Е, и јас гледав и се изнасмеав зошто плажине полни беа
и слободно оди Палма де Мајорка, јас ќе си останам да си се капам во езерово:back:
40 денари од овие шо возат по автобуска картаДодека кењате кој може поголемо гомно да напраи, да ми каже некој колку е такси до Струга од Охрид, и колку е до Охрид од Струга? :helou:
250 од Струга за Охрид, а 450 од Охрид за Струга. Just for the record40 денари од овие шо возат по автобуска карта
иначе 250 од нормалниве
Данкешн. Претпоставувам дека возен ред на нет за аутобуси, комбиња и слични чуда на повеќе од 2 тркала не може да се најде, нели? :nesum:40 денари од овие шо возат по автобуска карта
иначе 250 од нормалниве
Е ја затоа си го постаив така прашањето... :cry:дивајн напиша:250 од Струга за Охрид, а 450 од Охрид за Струга. Just for the record
Just for the record од кај сакаш струга до охрид до в чаршија e 250 денари ама со такси Марјан, исто така ако се јавиш во Марјан и ако си повикаш такси од охрид да те земе и за назад ти е 250 денари не си будала да се возиш со охридските таксисти кој шо испод 350 денари за Струга не размислуваат250 од Струга за Охрид, а 450 од Охрид за Струга. Just for the record