Такси превоз во Охрид!

Член од
24 декември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
16
Пред да се качиш во такси, ќе го прашаш таксистот дали вози по автобуска карта. Ако не ќе те исече со некоја цена ќе те фркне глава сместа. Си ги тресат цените од рукав али па од друга страна ако не земат сеа пари коа ќе земат.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
800??? Дан мислиш со автобус?
крај краева.. ак не ви чинит не идајте, и јас вчера платив 400 денари ко се враќав со такси па не се бунев... си возеше по таксиметар чоекот... толку е.
Абе никако да ви се погоди на вас охриѓаниве...велиш ако не ви чини не одете во Охрид...а па кога ќе немате туристи некоја година ( како шо веројатно ќе е годинава ) , тогаш се жалите оти нема туристи...никако чоек да ви го фати крајот...ај уште оваа година колку толку ќе имате по некој турист ама од наредната не верувам дека ќе ви дојди некој , поготово заради тоа шо падна Шенгенскиот ѕид а да не зборувам дека годинава цените во хотелите се исти како да си на Палма де Мајорка

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Значи темава со мало закаснување сезона почна... пола Скопје е во Охрид.. Јас идам у понеделник на 20ти и коа и да ми текне на идење во охрид ми текнува и на таксистите...Ти треба такси ... се вракаш од град , плажа било кога било каде... макар и за 100 метри да ти е таксито таксиот прво се прашува најкултурно СЛБОДНО ? и после добиваш најнекултурно ДО КАДЕ ? ( и му кажуваш дестинација од неполн километар ) и добиваш одговор: Хммм До тамооооооо ти е 200 денари ... после викаш пушти таксиметар ти вика ... не неможе... ако сакаш вози се ако не немораш ..и така да таксист кој вози по прописи е еден во 100 а пред стотиот ке налеташ на 99тиот кој ке ти каже ке вози по таксиметар а таксиметарот братче нештелуван поскупо ке те фати и од цената што ке ти ја каже ... со случајов битребало да се запознаени сите... и не ми е јасно зашто никој не се потруди да го смени тоа ? нека сопира полиција макар и на секој 10 метри нека ги прават партали никад да не им текне веке така да возат... толку ли се немоќни или незаинтересирани ? ( сепак мислам второто ) земете пример само кога се игра утакмица на градски со некоја друга држава и кога има странци ... последната утакмица со шкотска истото така правеа и нашиве таксисти али полиција пред стадион и сегде стопираа казнуваа.. што значи може да се напраи нешто ... ако се сака... имаше случај лани со комбињата што им бараа лиценца за да возат... океј е и тоа ... али таксистите ? некад ке им го дотераат паметот или не ?!:uvo: ( п.с не очекувам коментари од типот на ИДИ ПЕШКИ или ШТО КЕ ТИ ТАКСИ за КИЛОМЕТАР ( тоа беше приемр ) )

бре ова ме заплаши хаха..ја у понеделник одам во охрид

пс. фала за советот не знаев искрено...:nesum:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Абе никако да ви се погоди на вас охриѓаниве...велиш ако не ви чини не одете во Охрид...а па кога ќе немате туристи некоја година ( како шо веројатно ќе е годинава ) , тогаш се жалите оти нема туристи...никако чоек да ви го фати крајот...ај уште оваа година колку толку ќе имате по некој турист ама од наредната не верувам дека ќе ви дојди некој , поготово заради тоа шо падна Шенгенскиот ѕид а да не зборувам дека годинава цените во хотелите се исти како да си на Палма де Мајорка
Гледаше на вести дека немаме туристи?:pos: Е, и јас гледав и се изнасмеав зошто плажине полни беа
и слободно оди Палма де Мајорка, јас ќе си останам да си се капам во езерово:back:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Гледаше на вести дека немаме туристи?:pos: Е, и јас гледав и се изнасмеав зошто плажине полни беа
и слободно оди Палма де Мајорка, јас ќе си останам да си се капам во езерово:back:
Да де и тоа е муабетот дека жално ќе биде ако само вие останете да се капете во езерото :):back:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Значи темава со мало закаснување сезона почна... пола Скопје е во Охрид.. Јас идам у понеделник на 20ти и коа и да ми текне на идење во охрид ми текнува и на таксистите...Ти треба такси ... се вракаш од град , плажа било кога било каде... макар и за 100 метри да ти е таксито таксиот прво се прашува најкултурно СЛБОДНО ? и после добиваш најнекултурно ДО КАДЕ ? ( и му кажуваш дестинација од неполн километар ) и добиваш одговор: Хммм До тамооооооо ти е 200 денари ... после викаш пушти таксиметар ти вика ... не неможе... ако сакаш вози се ако не немораш ..и така да таксист кој вози по прописи е еден во 100 а пред стотиот ке налеташ на 99тиот кој ке ти каже ке вози по таксиметар а таксиметарот братче нештелуван поскупо ке те фати и од цената што ке ти ја каже ... со случајов битребало да се запознаени сите... и не ми е јасно зашто никој не се потруди да го смени тоа ? нека сопира полиција макар и на секој 10 метри нека ги прават партали никад да не им текне веке така да возат... толку ли се немоќни или незаинтересирани ? ( сепак мислам второто ) земете пример само кога се игра утакмица на градски со некоја друга држава и кога има странци ... последната утакмица со шкотска истото така правеа и нашиве таксисти али полиција пред стадион и сегде стопираа казнуваа.. што значи може да се напраи нешто ... ако се сака... имаше случај лани со комбињата што им бараа лиценца за да возат... океј е и тоа ... али таксистите ? некад ке им го дотераат паметот или не ?!:uvo: ( п.с не очекувам коментари од типот на ИДИ ПЕШКИ или ШТО КЕ ТИ ТАКСИ за КИЛОМЕТАР ( тоа беше приемр ) )
Значи вака-така, врти-сучи - пак пола Скопје е во Охрид.
Инаку, не те разбирам која ти е поентава со темава. Самиот погоре напиша дека секој 100ти таксист е поштен. И ај шо да прам и мене не ме носеа лани дома пошо им било ногу ефтино. За полицијата, не е заинтересирана. И ај, чаре ?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Да гледам на вести дека плажите се полни и мило ми е тоа дека се полни сепак Охрид е во македонија ама жалам од другата година сите ке идат надвор од македонија затоа што ке се воведе без визен режим и сепак поубаво е на море одколку на езеро
И Охригани како однесуваат (со цените) према туристите тогаш прави муабет:uvo:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ве читам и се чудам на цените... недај Боже во Ресен да се качите во такси... за споредба Ресен - Охрид = 1200 денари па видете сега.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.828
Поени од реакции
50.068
Такси во Охрид не фаќам па да ми е последно. За 15 минути град уздуж и попреку греота е да дозволиш рекет да ти мава некој опинок. Со куфери ли, пијан ли, уморен ли, како сака нека е. Не сум ја од Дебар дојден. : )
Уосталом, таксиста е таксиста, и овде да те начека “странец’’ мајка ти еба, таксиметарот го подесува да врти ко штоперица а ти пуши го после.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Додека кењате кој може поголемо гомно да напраи, да ми каже некој колку е такси до Струга од Охрид, и колку е до Охрид од Струга? :helou:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.828
Поени од реакции
5.639
Додека кењате кој може поголемо гомно да напраи, да ми каже некој колку е такси до Струга од Охрид, и колку е до Охрид од Струга? :helou:
40 денари од овие шо возат по автобуска карта
иначе 250 :) од нормалниве

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
40 денари од овие шо возат по автобуска карта
иначе 250 :) од нормалниве
Данкешн. Претпоставувам дека возен ред на нет за аутобуси, комбиња и слични чуда на повеќе од 2 тркала не може да се најде, нели? :nesum:

дивајн напиша:
250 од Струга за Охрид, а 450 од Охрид за Струга. Just for the record
Е ја затоа си го постаив така прашањето... :cry:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.828
Поени од реакции
5.639
250 од Струга за Охрид, а 450 од Охрид за Струга. Just for the record:)
Just for the record :) од кај сакаш струга до охрид до в чаршија e 250 денари ама со такси Марјан, исто така ако се јавиш во Марјан и ако си повикаш такси од охрид да те земе и за назад ти е 250 денари :) не си будала да се возиш со охридските таксисти кој шо испод 350 денари за Струга не размислуваат

Kajgana Shop

На врв Bottom