- Член од
- 11 јуни 2021
- Мислења
- 390
- Поени од реакции
- 918
Каква е постапката ако резервираш стан? Не да го купиш туку да го резервираш за да не го продадат.
Како оди таа процедура?
Како оди таа процедура?
Оставаш капар сигурно? Како можи подругоКаква е постапката ако резервираш стан? Не да го купиш туку да го резервираш за да не го продадат.
Како оди таа процедура?
Ја кога зимав потпишав некој договор и оставив 1000 евра капар. Прилично сум сигурен дека договорот не беше правно обврзувачки, односно ако сакаа да ме поебат ќе ме поебеа. Во тој случај само ќе ти ги вратат парите назад.Каква е постапката ако резервираш стан? Не да го купиш туку да го резервираш за да не го продадат.
Како оди таа процедура?
имаше и што не враќаа пари, и тоа по 8000 евра од 8 души за ист стан им земалЈа кога зимав потпишав некој договор и оставив 1000 евра капар. Прилично сум сигурен дека договорот не беше правно обврзувачки, односно ако сакаа да ме поебат ќе ме поебеа. Во тој случај само ќе ти ги вратат парите назад.
Preddogovor.Каква е постапката ако резервираш стан? Не да го купиш туку да го резервираш за да не го продадат.
Како оди таа процедура?
Обично купувачот го плаќа, додека продавачот ја плаќа провизијата кон агенцијата ако имало агенција која посредувала, ама ти збориш за инвеститор, така што на ново купуваш стан.При процедура за добивање на имотен лист, поточно при потпишување на договор за купопродажба на стан од инвеститор, дали продавачот (инвеститорот) е должен да го плати данокот на промет на недвижности или тоа е според договор?
На нов стан не би требало да плаќаш било каков данок. Ако ти потоа го продаваш тој стан, ке има данок. Обично го плаќа тој што го купува станот.При процедура за добивање на имотен лист, поточно при потпишување на договор за купопродажба на стан од инвеститор, дали продавачот (инвеститорот) е должен да го плати данокот на промет на недвижности или тоа е според договор?
Ddv 5% si plakjashНа нов стан не би требало да плаќаш било каков данок. Ако ти потоа го продаваш тој стан, ке има данок. Обично го плаќа тој што го купува станот.
najjako mi e ova... ok ajde idi i kupi go stanceto.
Станче во Mataro, градче во Шпанија со популација од 130К, 28км возење до главниот град Барселона.
317,000 евричи ,90м2 3 bedroom, со поглед кон морето vs 1600м2-1800 стан во Скопје.
Просечна плата во Шпанија 2300 евричи.
Купи си во Велес тогаш, ако 28 километри е прифатливо. Плус, цената ваму е 3500 евра од квадрат, дупло од Скопје.
Станче во Mataro, градче во Шпанија со популација од 130К, 28км возење до главниот град Барселона.
317,000 евричи ,90м2 3 bedroom, со поглед кон морето vs 1600м2-1800 стан во Скопје.
Просечна плата во Шпанија 2300 евричи.
Абе и ИТ да си, што можеш да правиш во она селоно сем да добиеш желба за самоубиство? Со кого ќе се умрежиш? Или цел живот ќе тераш римоут, со најголемо животно достигнување дека си се избањал во море, и после работа си цепал салата со ракија?Добро, тргна од пефкохори па стигна бар до град некаков. Кај и да е ќе свати дека не работат сите ИТ, и дека ќе треба работа да најдеш во гратчето.