Братучет од Виена штотуку зедоа стан за околу 330-350К евра, во ВИЕНА значи, каде што платата му е 2000 евра него и сопругата 1800 (нето)~ и тоа ова им е почетна плата бидеќи се нови доселеници во Австрија, сигурен сум дека за брзо време ќе најдат работа која плаќа и повеќе.
Кога ќе споредиш за таа цена стан да купиш и да го исплаќаш со таа плата во Виена, и кога ќе помислиш со просечните плати во Македонија каде што квадратот ти е 1300-1900 евра зависно локацијата, нема дилема тука веќе.
Мириса на напумпани нереални цени споредено со просечите примања.
Драго би отплаќал стан во Европа и тридупло поскап да е, ама да знам дека плата ми е 6-8x пати поголема од таа што би ми била во Македонија.
Стан во Скопје за +3 члено семејство блиску до центар за 170,000 евра или стан во Виена 10мин метро до центар за 350,000 евра,
со високи стандарди за живот, чиста средина и околина, високо квалитетно здраство, врвна едукативна средина за децата и да не набројувам во само колку илјадници работи е подобро да инвестираш доколку можиш во имот во странство отколку во Скопје да ти ебам вукојебината да ја ебам ич куро не ме боли нека ви пера мозоците, рмбај Мкдон4еб и полни ги џебовите на капиталистичките свињи & албанци збогатени со нарко картели