Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
386
Поени од реакции
641
така е од чула рекла казала и затоа имаат погрешни информации,....еден двор со убав камен и огради да го средиш ке те фатит 20 иљади и се средвит за 20 дена....имат еден во охрид шо сакат да градит на топ место и чекат дозвола тука ке срушит м2 рекорд во МКД....другпат ке пишам
Многу е скапо да градиш куќа
Многу брат... Јас водоводџија ми требаше за иста работа што ми ја заврши пред 2 години. Ме изгоре, викам што бидна у пм.
Јавување по огласи да прашам други колку би наплатиле за иста работа косата ми се крена колку повеќе побараа..
Коа ке прочитам вакви статии како работната рака или материјалите паднале за 3-4% за 3 месеци и како некој правел којзнае колку профити ми се плаче. Ке дојде време како порано све сами да поправаме.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.682
Поени од реакции
2.785
Многу брат... Јас водоводџија ми требаше за иста работа што ми ја заврши пред 2 години. Ме изгоре, викам што бидна у пм.
Јавување по огласи да прашам други колку би наплатиле за иста работа косата ми се крена колку повеќе побараа..
Коа ке прочитам вакви статии како работната рака или материјалите паднале за 3-4% за 3 месеци и како некој правел којзнае колку профити ми се плаче. Ке дојде време како порано све сами да поправаме.
јас те разбирам зато шо на свој грб осетив све, 1 год се двоумев и во исто време секоја вечер си цртав ,чкртав ,преправав каква куќа да направам посебна од таа шо беше....една од најубајте во мкд ама нешто не ми штимаше цела ноќ не заспав пред да се сретнам со архитектите ,планери ти реков ми рече и мораше да направам мала измена.....слушав за нив све најјубо ама тогаш видов дека не се навикнати на некои големи промени од тоа шо го знаат ....како и да е да не се фалам не сум таков тип....од цената шо дискутиравме пред да почниме ни блиску не беа ,па изговори ти си специјален никој не прајт вака......среќа имав шо не бев лимитиран до некоја сума па да о.... на сите им викам куќите шо ги продаваат во охрид од дијаспората ви се џабе.

Член од
24 август 2017
Мислења
617
Поени од реакции
1.407
така е од чула рекла казала и затоа имаат погрешни информации,....еден двор со убав камен и огради да го средиш ке те фатит 20 иљади и се средвит за 20 дена....имат еден во охрид шо сакат да градит на топ место и чекат дозвола тука ке срушит м2 рекорд во МКД....другпат ке пишам
Многу е скапо да градиш куќа
Zavisi brat, cenite ne se tolku problem na matrijali poso ne e ko porano da imas samo za odredena klasa luge, denes imas od najeftini do naj luks za sekoj dzeb, pogolem problem e dostapnosta nivna- ko vo tvojov slucaj ako sakas neso po unikatno da prajs, i sho site saket da ti uvalet 2-3 raka na klasa pa moras da vnimavas na sekoe delce, i kako pogolem problem ti se majstorive - sve se priuceni so po dve raboti istovremeno a ceni mavaat na maks. Jas so braced mi vo isto vreme renovirame razlika na kvadratura od plus minus 10 kvadrati i toj imat daeno puta tri od mene a celese na nesto poeftino, i sho e najloso epten vide maka so majstorive pa morase i da prepravat. Inace za kukive kaj nas pred nekoj 15god nosevme matrijali so drugar za odreden covek na odredno mesto na rivierava nasa, so uvezeni matrijali od nadvor samo karabinata bez mebel i gluposti go fati okolu 2.5m-3m xD

Kajgana Shop

На врв Bottom