Среќа

Член од
26 февруари 2007
Мислења
145
Поени од реакции
2
Дали постои апсолутна среќа?
Постои, ја има во Прекрасен Нов Свет од Алдус Хаксли. Се праи тоа со доволно дрога, промискуитет, спорт... Ама проблемот е во тоа што човештвото не се стреми само кон срека, туку и знаење, и убавина.
Овие три работи не одат заедно, страсниот спознавач откривајки ја вистината не се срекава со најсрекни спознанија(моменти), а убава музика е онаа која ке те дирне длабоко(пр. блуз), што е чист производ на несреќа(болка). Апсолутно срекните луѓе не созреваат емоционално, или не созреваат воопшто. Пример за тоа се наркоманите. Муабетов е напраи избор дал срека, дал уметност, дал наука ќе биде?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
momentite na sreka ve pravat srekni
momentite na nesreka ve pravat nesrekni...
nikogas nikade nikoj/a ne bil sovrseno sreken.. bidejki nisto ne e sovrseno

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Колку повеќе знаеш,толку понесреќен си.
А некогаш џабе ја бараш,може е подобро да оставиш да те најде.Али ја секогаш ја барам.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Da bidesh srecen e umeenje treba da naucish da gi cuvstvuvas tie momenti da se navracas na niv i da veruvash vo niv! :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
covek ako saka da bide srekjen-kje bide srekjen i bez pari :toe:
srekjata treba SAMI da ja najdeme...taa nema da ne najde nas...
nie treba da ja barame i veruvajte, ne e tolku tesko da se najde...
samo treba da se zavrteme okolu sebe...da bideme srekjni sto ziveeme i sme opkruzeni so ljubovta na najbliskite...i taka kje ja pronajdeme srekjata...a ovde parite nemaat nikakva uloga...
mislam deka e dovolno samite nie da si zacrtame vo glavata deka treba da bideme srekjni...i togas se kje izgleda poubavo i porozevo :)

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Se mi e pogodeno i semejstvo i drugari i skolo, samo vo ljubova sum ziv baksuz :(((/ A ljubovta e polovina sreka. Mislam deka nema potpolna sreka, nikoj nikogas ne moze da bide celosno sreken sekogas nesto fali...Srekata ne ja gradime sami tuku toa e ona sto vikaat starite ako si roden so zvezda ke si sreken zasto ako ja gradevme srekata sami togas sekoj na ovoj svet ke bese sreken nemasse da ima stradanja bolki i takvi mi ti cuda sto se aktuelni vo denesnicava...toa e moeto mislenje :)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Sekoj onoj koj se ima spoznaeno sebesi, ima prodreno dlaboko vo sebe i ima doziveano duseven mir -toa e SREKA!

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Ja mislam deka treba da go gleas filmot THE SECRET.toj e bas ko za tebe.u filmot se zbori koja e tajnata za da bideme srekni,pa gledaj go ke vidis

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Tender Girl напиша:
covek ako saka da bide srekjen-kje bide srekjen i bez pari :toe:
Aбре девојче... Ништо лично, ама ќе останеш многу разочарана во животот ако тргнеш со волку големи и идеалистички очекувања. :)

Факт е дека парите го вртат светот, сакале ние или не... Ај замисли да бидеш скитник, без работа, без куќа, без покрив над глава, да спиеш по паркови, да просиш на семафор... Мислиш дека ќе бидеш среќна така? Или добро еве, еден помалку екстремен пример:) Живееш со двајца родители и тројца браќа и сестри да речеме, имате месечни примања од 5.000 за да ги покриете сите трошоци, храна, сметки, облека, образование, даноци, буквално се...Светот функционира така што без пари си никој и ништо, и најголема заблуда е тоа дека можеш да бидеш среќен и ако немаш вода у очи. :toe:

Во врска со среќата... Верувам дека се состои во малите нешта. Не постои голема апсолутна среќа што можеме да ја “извојуваме“ и вечно да трае... Среќата е збир од повеќе мали задоволства, која е урамнотежена со оние другите, помалку пријатни доживувања... Мора да има баланс.:)

Не верувам дека ја барам среќата како апсолутна состојба... Туку со тоа што го правам она што ме прави мене задоволна, градам по малку дел од мојата среќа, претпоставувам...:)

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Каде би можел некој да ја најде својата среќа? Дали воопшто може да се најде или пак таа треба да не најде нас?

Ne treba daleku da barame za da ja najdeme srekata. Srekata e vo nas samite.

Дали парите имаат врска со неа?

Mozebi, ne velam ne. Znam deka iam luge so pari koi ne se srekni i luge bez pari koi pakne se srekni.I sekako ima luge koi imaat pari i se srekni i luge koi nemaat pari i pak se srekni.

Pred nekoj den edna profesorka ni citase tekst za dve familii i srekata.
Ednoto semejstvo imase mnogu pari kuki vo poveke gradovi, 5 avtomobili i 2 deca. No tie ne bea srekni.Strahuvaa deka mozebi eden den ke ostanat bez 5- te avtomobili i bez nekoja od kukite.

Za razlika od niv drugoto semejstvo imase edna kuka, plata od 7000 denari i 5 deca.No tie bea srekni. Zasto bea site zaedno, zdravi i pravi.
Mozebi zatoa sto znaea da gi cenat vistinskite vrednosti vo zivotot

Член од
7 април 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Се е релативно и зависи за каква среќа збориме...Ако мислите на среќа да добиеш на БИНГО ,епа луѓе нема секој таква среќа...Ама ако мислите на среќа во целиот живот-секој има такви среќни моменти само зависи кој како ке ги цени и почитува тие моменти:) ...ај се занесов ја...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
секој си има среќа само некој ја наоѓаат и си се среќни во животот и знаат како да ја чуваат во нив да не им избега а некои го прават тоа само на некои моменти да бидат среќни и после тоа ја тргаат среќата на страна и ја викаат тагата ......

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Ja mislam deka treba da go gleas filmot THE SECRET.toj e bas ko za tebe.u filmot se zbori koja e tajnata za da bideme srekni,pa gledaj go ke vidis

Iva ova za mene se odnesuvase ili za Lady...ako e za mene bas ek go gledam da viam dali ke smenam msilenje :)

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
LIFE IS A GIFT - LET"S USE IT - e toa e sreka :)

Kajgana Shop

На врв Bottom