Среќа

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Среќата не се наоѓа, среќата е состојба на умот. Или си среќен или не си, без разлика колку имаш или немаш. Има моменти кога си посреќен него обично (као што беше спомнато - завршување факултет, после положен испит, на добра журка, на одмор и слично) ама генерално човек може постојано да биде среќен ако ги прави оние работи за кои знае дека го прават среќен.
Значи, фората е да знаеш што те прави среќен и да го практикуваш тоа :je:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Dajdo imas pravo:)
S- Sreka e da sakas nekogo kako sto jas go sakam Dolphin
R- Radost i sreka e koga me budi miliot i ako e vo nikoe vreme i prvo sto go slusam e negoviot glas
E- Emilio koga mi guga na uvce e neopisliva sreka
K - Koga so ceca si prajme sis muabeti jas sum presrekna
A - Aposolutno najgolemata sreka vo mojot zivot e Dolphin !

V

VirtualA

Гостин
Среќата има голема врска со пари, тие што викаат спротивно ги немаат

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
VirtualA напиша:
efe jas imam pari pa nekogash sum nersreken MNOGU GLUPo RAZMISLUVASH PRIJATELE :lud: :lud: :lud:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
VirtualA напиша:
Многу глупо размислување имаш.Парите имаа влијание,до некаде,ама и не се пресудни!Неможеш среќа да купиш со пари.
Како можеш чувство да купиш со пари-тоа не се купува,се живее!!

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
Faking ke nauchi deka ne e taka.
Aj ima vreme za tebe VirtualA

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
викаш дека че научат?
малце чудно звучи тоа

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
nemam mnogu razmisluvano za ova, ama posledno nesto sto citav na ovaa tema e od Aristotel. Toj vika deka najgolemo dobro sto moze da go postigne covekot e srekata. A da bides sreken znaci da postapuvas spored svoite sposobnosti - odnosno da bides ona sto si! E sega zosto mnogu luge ne znaat kako da gi izmerat svoite sposobnosti i moznosti tie treba da ja baraat sredinata vo nestata za da ne se podcenat ili da ne preteraat. Interesno razmisluvanje me tera da se zamislam:)

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Среќа?Среќа е кога имаш семејство со кое што после напорната недела ќе седнеш на ручек ,сите заедно и ќе се смеете ,праите муабет..кога тој што го сакаш највише на свет(си знае кој е:wub:) те обожава тебе,кога ќе му погледнеш во очите милина ти се полни душата;среќа е кога ќе се разбудам сабалје и ќе ја видам Бибе(сестра ми) како мирно си спие на креветот и си сонува,среќа е кога од било кој ќе слушнам Те сакам.. и многу други такви работи се среќа...барем за мене...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Абе луѓе среќа за материјалистите се поистоветува со пари.
Јас како умерен идеолог си кажувам дека најсреќен би бил кога би ја работел работата што најмногу ја сакам и кога би имал некоја која навистина би ме сакала и кога би имал многу пријатели , а за пари , па колку да има да се подигне семејството и да се живее на некое просечно ниво се сосема доволни. Бидејќи според што повеќе пари толку повеќе проблеми а и малку пари пак се многу проблеми.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
hmmm prva rabota znaci sto kje ja kazam-parite se eden od faktorite za srekjata no ne i nejzini priciniteli...
e sega mnogu e polesno se ako imas pari ali sepak ne znaci deka ako si bogat-srekjen si...mene licno,kako sto povekjeto rekoa,srekjata mi e vo nekoi sitnici,vo malite podaroci od lugje sto mi znacat,vo ubavite zborovi,vo gledanjeto na lugjeto sto gi sakam...srekjna sum koga pisuvam,koga se gushkam,pa i koga kje si kupam nov parfem ili kje dobijam 5ka...
Kraen zaklucok mi e deka (mojata)srekja se sekojdnevnite raboti,naviki,slucki i licnosti bez koi ne bi mozele da si go zamislime zivotot! :)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Како може да нема врска среќата со парите...знам дека сите сакате да звучите паметно ама има голема врска. Парите се средство и без нив нема да успееш да исполниш многу цели во животот. Иначе среќата за секого е различен поим, лично за мене не значи многу затоа што не можам да определам кога се чувствувам среќно и кога имам среќа. А секогаш се чувствувам среќно без разлика како покажувам :)

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Не може да се поистовети среќата со парите. Ако некој мисли дека пари носат среќа, се излагал дебело.

Среќа е кога желбите ќе ти се исполнат. Затоа сите имаме различен поим за среќа. Колку желбите ти се поскромни, толку си позадоволен и посреќен. Ако имаш мегаломански желби кои тешко или никако не се исполнуваат - нема да бидеш среќен.

Убаво е кога ќе ја најдеме среќата во тоа што го имаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom