Среќа

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
zaso site luge smetaat deka srekata e edna tocka kon koja site se dvizime i koja eden den,posle mnogu napor ke ja dostigneme?
spored mene,ne treba vaka da se razmisluva za srekata! Vsusnost celiot nas zivot ke se borime da bideme srekni,a na krajot sfakame deka koga sme ja dostignale taa zamislena tocka,veke ni pominal zivotot!

srekata e nesto sto se dozivuva sekojdnevno,so sekoja minutka,so sekoja licnost koja ja sakame,so sekoja nasmevka na liceto,so sekoja kocka cokolado,so sekoja snegulka koga e zima,so sekoj interesen komentar na kajgana!

Nemozeme da ja opredelime srekata,samo moze da ja pocustvuvame,a licata koi se skloni kon dobroto raspolozenie i nesebicnata ljubov,sekogas se polni so nasmevki t.e. SREKA!
Koga se zboruva na sreka,mene vednas mi teknuva na ljubov!:wub: Koga site onie koi mi znacat se del od moeto sekojdnevie,koga znam deka na ovoj golem svet postojat licnosti koi ne bi mozele da ziveat bez mene isto kako sto i ja ne bi mozela bez niv,SREKNA SUM i toa mnooooogu!:je:

Parite se relativna rabota i se samo eden mal segment od pricinite koi ja socinuvaat srekata,eden od najnevaznite mozam da kazam!!

za sreka e potrebna nasmevka:Edna malecka znaci pocetok na nesto golemo i vredno!!:je:

Член од
28 јануари 2006
Мислења
31
Поени од реакции
1
srekata ne treba da se bara, srekata ustvari ne ni postoi.
logikata e najgolemiot neprijatel na cuvstvata. avtomatski koga nekoj non stop logicki bi razmisluval, ne bi ni imal cuvstva. ama fintata e deka retko postojat ljuge koi logicki rasuduvaat za sekoja sitnica vo nivniot zivot.
barem jas se trudam da ziveam so logikata, zosto stvarno imam uvideno deka logikata go pravi zivotot polesen, avtomatski sreken si. smetam deka srekata lezi tamu-vo logickoto razmisluvanje za stvarite

Mia

Whisper of an angel
Член од
22 јануари 2006
Мислења
579
Поени од реакции
5
filip_sk напиша:
Ако имаш пари ИМАШ СЕЕЕ
auuuuuuuuu........ti si vo golema zabluda
Ako se kupuvase srekata so pari site bogati ke bea srekni

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
srekata mozesh sam da si ja donesesh sreken e onoj chovek koj go zivvee zivotot kako shto toj saka pravi sho saka sreka e koga si so tvojata familija

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Apstrakten poim so prakticno znacenje.
Za mene sreca e sekoj nov den,sreca e sekoj ubav zbor,sreca e skrien pogled sto zboruva,sreca e eden pisan zbor,sreca e topla pregratka,sreca e stisok na raka,sreca e moeto ime izgovoreno milno,sreca e lik na eden covek,zvuk na mojata pesna,glasot na majka mi nautro,kujna polna so vkusna mirizba,dobar film zaedno,nasmevka,socen baknez,muabet so prijatel,omilenite pizhami,moeto kebe,miren son,dobri prijateli,smesna sms,tursko kafe i cigara,forum muabet,blizinata na drugarka mi,poskapuvanjeto na strujata,zimata,vospaleni sinusi...ZIVOTOT E SRECA!!!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Бетиус, осуденик на смрт, во затворската ќелија во исчекување на смртната казна, 535 година п.н.е го напишал следното:
„ Среќата е секогаш превртлива а посебно во моментите кога слатко ти се насмевнува и те заслепува со својот лажен сјај. Има две лица убаво и грдо, кои наизменично се сменуваат и те контролираат.„

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Parite nemaat nikakva vrska so srekata.Sreken si koga sekogas si opkruzen so onie sto gi sakas i koi te sakaat.Tie raboti ne pravat mnogu srekni.A parite mozat ponekogas i mnogu da ni nastetat.

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
filip_sk напиша:
Ако имаш пари ИМАШ СЕЕЕ
lele kolku glupava izjava:lud: so koj pamet go kazuvas ova filip?parite ne se se vo zivotot na lugeto,mozes so parite sve da kupis,ama ne i sreka,ljubov,prijatelstva vo takvi slucaevi parote ne se voopsto vazni,aako okolku sebe gi imas onie licnosti koi te pravat sreken,togas kakva uloga igraat ovdeka parite?

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
i jas da bi imala milioni vbanaka bi bila srekna..ali ne e vo parite...momentalno neso so najmnogu me prajt srekna e muzikata...ednostavno skrenvam ko ke slusnam neso dobro...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Среќата е само мал момент во времето.Малите работи го прават човекот среќен во определен момент.Потоа се се враќа на старото,остануваат убавите спомени кои потсетуваат на таа среќа.

Член од
19 јануари 2006
Мислења
257
Поени од реакции
0
strumics напиша:
Среќата е само мал момент во времето.Малите работи го прават човекот среќен во определен момент.Потоа се се враќа на старото,остануваат убавите спомени кои потсетуваат на таа среќа.
Nemas pretstava kolku se soglasuvam so tebe(abe neli od Strumica) ama ozbilno spomenite se tie sto ne potsekaat na srekata koja sto proizleguva najcesto od sitnite raboti.Iskreno na mene mnogu mi znacat sitnicite i me pravat srekna .

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Pa spored mene srekata ne moze da se najde tuku treba da se macis i teznees da ja sozdades taa sreka.A kolku poveke se macis na krajot taa e i poslatka koga ke ja ostvaris a pod ostvaranje na sreka mislam na dobra rabota,dobra fin.sostojba,da si so zenata sto ja sakas,da si opkruzen so prijateli,rodnini koj se so tebe zasto te cenaat i pocituvaat a ne vodeni od nekoja materijalna korist...Toa za mene e SREKA.

Mia

Whisper of an angel
Член од
22 јануари 2006
Мислења
579
Поени од реакции
5
sreken si sekogas koga ne si nesreken, samo sto nie toa sekogas go spoznavame duri odkako ke dojde nesrekata

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Етимолошки гледано зборот „среќа“ својот корен го има во старословенскиот збор „срешта“ што се преведува како „средба“, и истиот се среќава во црковните книги од вековите пред нас. Со кого треба да се сретнеме за да бидеме среќни!?.

Сепак, симплифицираниот поглед на среќата изолиран од теологијата, а поткрепен со експерименти кои можат да си ги дозволат денешните општествени науки, може да помогне во зачекорувањето по патеката на она што значи среќа.

Научниците од „Queensland University“ откриле дека жените кои се вдовици или разведени, а имаат 60 или повеќе години, биле посреќни од оние на иста возраст, но со сопруг во куќата.

Научниците среќата ја гледаат како гаранција за добро здравје, затоа што токму среќата, гради одличен имунолошки систем и луѓето имаат позитивен светоглед.

Професорите по психологија Давид Маерс и Едвард Дајнер, откриле дека имањето пари не значи да се биде среќен. Само нематеријалните работи ги прават луѓето среќни, велат психолозите.

Контрадикторно е тоа што луѓето најголемиот дел од времето го трошат за да заработат пари, губејќи притоа можност да се ослободат од притисокот и да се посветат на нематеријални работи што би ги довеле до среќа.

Лекарите имаат сочинето листа на работи кои ги прават луѓето среќни. Односно што треба да направат луѓето за да бидат среќни.

· Да имаат врски кои имаат смисла

· Работата да ги исполнува

· Добро здравје

· Убав семеен живот

· Да се чувствуваaт ценети/сакани

· Да уживаат во музика/спорт/хоби.

Kajgana Shop

На врв Bottom