Среќа

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Sekoj si ima posebno objasnuvanje za poimot sreka, za nekoi toa se praite, za drugi semejstvoto za treti karierata....
Za mene srekata e kombinacija od site gorenavedeni poimi, znaci da imam normalni uslovi za semejstvo, da znam da ziveam, i pokraj site problemi da mozam da stavam iskrena nasmevka na liceto. E togas ke kazam deka sum srekna vo zivotot.
A deka sum bila srekna toj den kazuvam koga denot mi e ispolnet so ljubov, smeenje, prijaten razgovor so majka mi, drugarka mi, decko mi itn...

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
La Española напиша:
Da bidesh srecen e umeenje treba da naucish da gi cuvstvuvas tie momenti da se navracas na niv i da veruvash vo niv! :)
Potpolno te poddrzuvam vo gore napisanoto i site onie koi mislat deka srekata ja pravat sreknite momenti!!!A sekoj od nas barem ednas vo denot dozivuva takov moment.Samo treba da sme pozitivni i da znaeme da go zadrzime vo sebe toj moment,toj mig na sreka.
Ne postoi totalna sreka nitu pak nesreka...Tie se neizbezen del od zivotot

Член од
24 август 2006
Мислења
53
Поени од реакции
3
Моето мислење е за да бидеш среќен треба да си здрав!!!:smir:
То ти е то Среќата со пари не се купува,ама и здравјето со пари се не купува!И кога видиш и двете работи се поврзани!Нели?:helou:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Пари и среќа...не ја гледам сличноста помеѓу овие две нешта...освен тоа што и двете се менлива работа,во еден миг ги имаш,а во друг ги немаш...
Пари...што ќе ти се парите ако немаш некој што те прави среќен да ги потрошиш на него?Можеш да имаш пари и да купиш лекови,но не и здравје...да купиш книги,но не и знаење...Да,тие се неопходни,но не ти носат среќа.Тие се само еден дел од она што го сочинува животот...и најбогатиот човек на светот ако нема пријатели,блиски,љубов,некој за кој што ќе се грижи и сл. е сиромашен...
Среќа...тоа се малите,ситни работи што те исполнуваат и што те прават задоволен...среќа е бакнеж од љубениот/а,искрена прегратка,насмевка,цвркотењето на врапчињата во пролет,мирисот на пролетта,жуборењето на водата,5ка на училиште за која толку многу си се трудел...среќата зависи од нас самите,доколку знеме како да уживаме во тоа што ни се пружа и да бидеме задоволни од едноставните работи што не опкружуваат,зашто тие го прават животот интересен и весел...

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
M@wEcK0 напиша:
Пари...што ќе ти се парите ако немаш некој што те прави среќен да ги потрошиш на него?
Можеш да имаш пари и да купиш лекови,но не и здравје
Хм...па и не е баш така!Еве ти еден пример..во еден од нашите дневни весници деновиве пишуваше за човек на кои му била неопходна операција која што чинела 5000 евра..пари немаш,немаш живот!После 3 дена си починал човекот.
Денес за секој преглед си плаќаш,да не правиме муабет за снимање,операции и сл.Значи просто кажано денес си го купуваме здравјето!

...да купиш книги,но не и знаење...
Свесни сме за сиромаштијата во нашата земја,мислиш дека секој родител би можел да му овозможи на детето кое што сака да учи да се запише на факултет?
Ај да го земеме правниот факултет за пример..квотата ти е 700 евра..стави тука уште 100 евра за електонски инедекс,индекс,студентска и уште некои глупости за кои што никогаш нема да дознаеш зашто си плаќал,стави го дневниот превоз и хранарина,оригиналнатите книги од професорите кои во просек изнесуваат 50 евра,после тоа паднат испит што го слушаш др.година 70 евра,казнена сесија 1000 и уште еден куп 100,200,300 денари што не ги ни рачунаш како пари во споредба со дадените?
И сега кажи ми дали парите ти се потребни за да имаш знаење?

smizlicka напиша:
parite ne se se vo zivotot na lugeto , mozes so parite sve da kupis,ama ne i sreka,ljubov,prijatelstva vo takvi slucaevi parote ne se voopsto vazni
:vozbud:па тоа срцка најлесно можеш да го купиш!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
RealGirL напиша:
Свесни сме за сиромаштијата во нашата земја,мислиш дека секој родител би можел да му овозможи на детето кое што сака да учи да се запише на факултет?
Ај да го земеме правниот факултет за пример..квотата ти е 700 евра..стави тука уште 100 евра за електонски инедекс,индекс,студентска и уште некои глупости за кои што никогаш нема да дознаеш зашто си плаќал,стави го дневниот превоз и хранарина,оригиналнатите книги од професорите кои во просек изнесуваат 50 евра,после тоа паднат испит што го слушаш др.година 70 евра,казнена сесија 1000 и уште еден куп 100,200,300 денари што не ги ни рачунаш како пари во споредба со дадените?
И сега кажи ми дали парите ти се потребни за да имаш знаење?
Јас го кажав тоа како...на пример,некој има пари,ама не му фаќа црпката и може да си ги купи книгите и ШКОЛУВАЊЕТО,ама не и знаењето,тоа треба сам да го стекне.

RealGirL напиша:
Хм...па и не е баш така!Еве ти еден пример..во еден од нашите дневни весници деновиве пишуваше за човек на кои му била неопходна операција која што чинела 5000 евра..пари немаш,немаш живот!После 3 дена си починал човекот.
Денес за секој преглед си плаќаш,да не правиме муабет за снимање,операции и сл.Значи просто кажано денес си го купуваме здравјето!
И ок,има такви примери,кога е потребна операција за да се спаси живот,но има случаи кога џабе ти се сите лекови,кога можеш да се труеш до бесвест,а без ефект.

***freak***

И да волиш до неба, и да прашташ кад треба [x]
Член од
9 февруари 2007
Мислења
383
Поени од реакции
1
Ivana напиша:
Викаат шо поглуп тоа посреќен.....:baeh:
леле стварно е така :pos2:
а среќата ја чинат мали нешта... А тоа во секој случај не се материјални...

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
M@wEcK0 напиша:
И ок,има такви примери,кога е потребна операција за да се спаси живот,но има случаи кога џабе ти се сите лекови,кога можеш да се труеш до бесвест,а без ефект.
М?Што сакаше тука да кажеш?:toe:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
RealGirL напиша:

!
Tocno ima i vakvi primeri.No isto taka ima i primeri kade i site pari da gi dades pak ne mozes da se izlekuvas zatoa sto ednostavno nema lek za taa bolest.
Zatoa bi rekla deka parite se bitni, ne se nebitni nitu najbitni, ami bitni.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Среќата се состои од детали... Мали незабележливи делови кои го прават нештото да биде цело. Можеш да имаш колку сакаш пари... не е се во парите.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
TWEETY*** напиша:
Tocno ima i vakvi primeri.No isto taka ima i primeri kade i site pari da gi dades pak ne mozes da se izlekuvas zatoa sto ednostavno nema lek za taa bolest.
Zatoa bi rekla deka parite se bitni, ne se nebitni nitu najbitni, ami bitni.
Ај да не мешаме баби и жаби сега!
Неизлечлива болест-со пари без пари исти к*р ти е

Ај прави операција на срце ако немаш пари,кога за едно факинк оправдание ти зимаат 50 денари!
Само треба да се распрашам дали во амбулантите и болниците почнаа да наплаќаат влезница?!:drk:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
RealGirL напиша:
Ај да не мешаме баби и жаби сега!
Неизлечлива болест-со пари без пари исти к*р ти е

Ај прави операција на срце ако немаш пари,кога за едно факинк оправдание ти зимаат 50 денари!
Само треба да се распрашам дали во амбулантите и болниците почнаа да наплаќаат влезница?!:drk:
E bas taka znaci ne e se vo parite.A pomalku srekata ne se naoga vo parite:smir:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
RealGirL напиша:
М?Што сакаше тука да кажеш?:toe:
Сакав да кажам дека има неизлечливи болести и дека колку и да си богат,лековите нема да ти помогнат.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
M@wEcK0 напиша:
Сакав да кажам дека има неизлечливи болести и дека колку и да си богат,лековите нема да ти помогнат.
Али ќе ти помогнат кај излечливите!:smir:
Ај да не го тупиме многу секој со својата среќа!:)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Како викаше Хесе, среќен е тој што умее да сака.

Kajgana Shop

На врв Bottom