Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Рано е 2013,но 2025 максумум од мене ќе се случи нешто многу полошо,одамна ни се заканува демографски пропаст тоа значи ќе си станеме малцинство и можеби Македонија ќе остане како Македонија,но Македонците ќе живеат како Ромите или пак ќе ја спојат со Косово или Албанија кои ги знае...
Со демографијата да во право си рано е ама политички ако гледаме не е баш рано,но процесот и да се пролонгира следниве 10 години Косово не 99%,туку 100% ќе се подели,северниот дел милион посто ќе се припои со Србија,и тоа со амин од САД и ЕУ,без разлика што косовските албанци се филмоваат, но што ќе биде после тоа? Доколку се подели Косово, а во едно доколку МКД не е членка на НАТО, тогаш ситуацијата на Косово ќе се рефлектира во МКД, каде што западниот дел ќе се припои со Косово, а МКД ќе се исчезне од мапата..

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Епа така е кога ќе дадеш прст цела рака ќе ти бараат,се им дозволивме,се им дадовме,ги сменија имињата на школите во чаир тоа го одобривме,ни го запалија знамето у сред Скопје знаат дека веќе што и да побараат дека ќе добијат сите слабости ни ги открија...Таму пак нашите се црнци да речам ни на свој јазик неможат да учат па камоли да слават независност на туѓа држава со народни пари...Тоа само кај нас го има мене во суштина ми е гајле кој што праи во државава пошто се можно се изопачи,ама највише ме боли тоа што од мој џеб некој си праи ќеиф и се зеза.....

W

Werther

Гостин
Со демографијата да во право си рано е ама политички ако гледаме не е баш рано,но процесот и да се пролонгира следниве 10 години Косово не 99%,туку 100% ќе се подели,северниот дел милион посто ќе се припои со Србија,и тоа со амин од САД и ЕУ,без разлика што косовските албанци се филмоваат, но што ќе биде после тоа? Доколку се подели Косово, а во едно доколку МКД не е членка на НАТО, тогаш ситуацијата на Косово ќе се рефлектира во МКД, каде што западниот дел ќе се припои со Косово, а МКД ќе се исчезне од мапата..
А ти мислиш дека спорот со Косово толку брзо ќе се реши?Добро знаеме "браќата" дека имаат територијални претензии,но 2013 е многу малку време за се тоа да се реши.Многу ти се брзи заклучоциве не е тоа "плукни залепи" што викаат постарите па ајде ќе делиме држави,можни се промени на границите,но не толку брзо.Нашиот проблем е од внатре.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
А ти мислиш дека спорот со Косово толку брзо ќе се реши?Добро знаеме "браќата" дека имаат територијални претензии,но 2013 е многу малку време за се тоа да се реши.Многу ти се брзи заклучоциве не е тоа "плукни залепи" што викаат постарите па ајде ќе делиме држави,можни се промени на границите,но не толку брзо.Нашиот проблем е од внатре.
Јас не реков дека МКД и Косово ќе се поделат во 2013 та година, туку МКД мора да стане членка на НАТО до крајот на 2013 та година, затоа што после тоа ќе се знае дали ќе започне процесот за поделба на овие држави за следниве 10 години, а иначе нормално дека нема да се поделат толку брзо,како и да е поентата ми е дека МКД нема толку време за чекање, или ќе се реши проблемот со Грција и ќе се интегрира во ЕУ и НАТО,или ќе ја снема, ете толку просто и едноставно..;) Во иднина Босна и Херцеговина и Косово ќе се поделат тоа е веќе решено од големите играчи на светот, а МКД можно е да се спаси доколку политички се игра паметно,а не со емоции..

W

Werther

Гостин
Јас не реков дека МКД и Косово ќе се поделат во 2013 та година, туку МКД мора да стане членка на НАТО до крајот на 2013 та година, затоа што после тоа ќе се знае дали ќе започне процесот за поделба на овие држави за следниве 10 години, а иначе нормално дека нема да се поделат толку брзо,како и да е поентата ми е дека МКД нема толку време за чекање, или ќе се реши проблемот со Грција и ќе се интегрира во ЕУ и НАТО,или ќе ја снема, ете толку просто и едноставно..;) Во иднина Босна и Херцеговина и Косово ќе се поделат тоа е веќе решено од големите играчи на светот, а МКД можно е да се спаси доколку политички се игра паметно,а не со емоции..
Поголем приоритет е сега да се задржат младите во државава да има иднина да останеме мнозинство во државава...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ако се испаѓа да испаднеме и да направиме се лом пред владата па најарно ќе биде, во секој случај лапаме пендраци вака барем они малце да осетат...
проблемот е да се искочи масовно! - ја гарантирам ЕДЕН масовен собир да има ке има и други. тешко е да се почне!

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Чуството кога мнознинството во својата државаа прима невиден секс од малцинството е бесценето. Ех мојата чудесна земја Македонија. Дај бе нека се појават националистички Македонски партии. Овие што сега ги имаме на располагање се избор на мекуши и лигуши. А премиерот да се изјасни дали е премиер на Албанија или на Македонија. И нека престанат да се тркаат СДСМ и Вмро кој повеќе ќе им го испуши на албанските коалициони партнери, ова веќе ги преминува сите граници на толеранција! Осеќам следната парола ќе биде Слобода или Рамковен договор. Јеби га нови времиња нови пароли.
Има партија Достоинство, само што кој да знае дали се нечиви војничиња или пак само немаат доволно средства за нешто повеќе...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да, навистина ќе се слави со државни пари, а количината е НЕВЕРОЈАТНО ГОЛЕМА, СПОРЕД ТАЈНИ ИЗВОРИ ОД БУЏЕТОТ ЌЕ СЕ ОДВОЈАТ НЕВЕРОЈАТНИ ФРАПАНТНИ 5 0 0 0 ( со зборови ПЕТ ИЛЈАДИ ЕВРА) Е...................
Со оваа инвестиција крајно ќе се избалансира пропорционалното трошење на буџетот.............
:гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:
И пет денари да се, од мојот џеб се, не од џебот на суљо рамаданиу од тирана.

Sent from my CMX HTC Pyramid

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Честитки за паторот и за цела УЧК-фракција од ДПБНЕ!!!

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Јас децидно тврдам за оваа работа Бwaнко е кwив.Он има замешано прсти во институциите и ДПМНЕ неможе да ги контролира.Гарант он им ги одобрил парите.БЕСИЛКА!!!ПРЕДАВНИК!!! ПИЗДА КОМУЊАРСКА!!!Да живее Македонија,со господ напред,ИСУС ХРИСТУС,АМИН!!!(Праење обединета Македонија знак со десна рака на срце!(зашто нема такво смајли??))

едит:Аууу па јас сеа го видов Гвуј како збори шкип?Ауу па тоа никој не го очекуваше.(NOT).Очекувам масовни самоубиства во ДПМНЕ,заради патриотизам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.240
И пет денари да се, од мојот џеб се, не од џебот на суљо рамаданиу од тирана.

Sent from my CMX HTC Pyramid
Не се од твој џеп, туку се од џепот на граѓаните на РМ..........
А во тие граѓани на РМ најмалку се 25% албанци кои плаќаат данок.................
200 милиони евра се инвестираат во македонската култура, а во албанската не достигнува ниту 5%.............
Албанија не е туѓа држава, туку е моја татковина, нормално дека ќе славам албанска независност..............

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
А во тие граѓани на РМ најмалку се 25% албанци кои плаќаат данок.................
200 милиони евра се инвестираат во македонската култура, а во албанската не достигнува ниту 5%.............
Албанија не е туѓа држава, туку е моја татковина, нормално дека ќе славам албанска независност..............
Чекај ти во Албанија си роден?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако веќе се лажеме...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.240
Чекај ти во Албанија си роден?
Што има врска каде сум роден????
Мојот татко се родил во Југославија, и сега југославија е татковина на мојот татко????
Јас сум албанец пред се, а зависи од умешноста и колку Македонија сака да ме прифаќа како рамноправен граѓанин толку и јас ќе ја почитувам неа............
Ако маќеата не те сака, џабе губиш време.........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom